Рибка не проста – а золота…


 

Цього року з рибалкою поблизу дому доволі сутужно. Більшість сільських ставків торік восени висохли через посушливу погоду. Зима теж не порадувала: багато водойм або повністю промерзли, або відбувся замор риби.

Проте наступила весна, пішли дощі і всі водойми набралися води. Звісно ж така риба як короп, окунь та ін. загинула, але народний улюбленець – карась, відчувши небезбеку, заривається на дно і може там перебувати кілька років, чекаючи на воду.

Тож як Ви напевно вже зрозуміли із заголовка мова піде про карася, а точніше золотого карася. Як вже говорилося риболовля цього року особливо не радувала (далеко їхати – як завжди бракує часу; платні водойми поблизу ще закриті). Тому коли видалася вільна хвилька, вирішив піти порибалити на місцевий ставок, який завжди виручав за відсутності часу, оскільки знаходиться за 300 м від дому. Ставок невеликий, закритого типу, майже весь заріс водоростями, що ускладнює закидання і не залишає вибору для місця ловлі.

 Ловив я десь дві години: з трьох до п’яти годин дня. Насувалася гроза і було не дуже жарко, в іншому випадку, мабуть не зловив би нічого. Звісно ж корективу внесла і підкормка. Вона складалася з частинок червоного хробака, макухи та атрактанта «Sportix» для білої риби (короп, карась, лящ, плотва). Доречі він концентрований тому його потрібно розбавляти водою (дуже приємний запах типу карамелі). Наживкою був хробак.

За неповні дві години лову в ненайкращий період доби я впіймав таких красенів.

 Не всі карасі є золотими, більшість з них – помісь золотого та сріблястого. Але найбільший з них золотий, заважив 350 грамів.

 

 

Ось така видалася риболовля в неділю 20.05.2012. На цьому можна було поставити крапку, але чомусь не хочеться, тому плавно перейдемо на рибно-гастрономічну тему.

Рецепт котлет з риб’ячої ікри (більшості прісноводних риб).

200-300 грам ікри (добре почистити від нутрощів, оскільки потім може гірчити) потрібнити вилкою, додати перетерту ріпчасту цибулю. Одну-дві столові ложки манки, стільки ж муки. Далі додаємо одне сире куряче яйце. Все перемішуємо, за смаком солимо та додаємо меленого перцю. Консистенція – рідка. Далі смажимо на сковорідці политій соняшниковою олією.

Карася я готую так: почистити рибу та залити її солоною водою години на чотири, якщо немає часу та хочеться поласувати карасями вже, то можна натерти рибу сіллю з середини. Потім дрібно нарізаємо листя зеленої цибулі, петрушки та кропу і перемішуємо. Начиняємо рибу цією сумішшю. Обвалявши карасів в борошні, починаємо смажити на олії.

Викладаємо котлети та рибу на тарілку та прикрашаємо зеленю. Що в мене вийшло можете побачити на фото. Смачного!!!

 А карась, то таки дійсно золотий:))))).

Всім НХНЧ!!!

Комментировать
5+!
Останнє фото - ням-ням!!! ))))
Ням-ням було вчора:))) Дякую.
Та наче ж в "Червоній книзі України" нині той карасик золтий. Років вже із п'ять здається...
Не знав. Перевірив таки так. Хоч незнання не звільняэ від відповідальності - каюся. Цікавим э те що поряд з карасем там э такі екзотичні види риб як севрюга та осетр. Тому доволі дивно, що в книгу внесений карась золотий. Доречі в даній водоймі його багато.Правда більше змішаного. Дякую за інформацію.
Не сочтите за снобство, но на фото нет ни одного золотого карася!!! Это все местные подвиды серебряного карасая! А блог интересный, спасибо!!! 5++++++
Дякую за відгук, а чого я маю вважати Вас за сноба?))). Якщо не маэ - тим краще, а то бачите як воно з "Червоною книгою". А як Ви дізналися, що не маэ золотого карася, наче всі ознаки у трьох рибин знизу на 3 фото присутні?
Просто у золотого карася, все плавники темно-коричневого цвета, я бы сказал что красноватые, морда более тупая и толстые губы, так как он часто питается корнями (смокчет)рогоза, и чешуя более мелкая, и жаберная крышка сидит плотнее......
Дякую за інформацію!!! Якщо це карась сріблястий - тим краще. Залишилося тільки назву статті змінити.
это настоящий карась) Таких сейчас очень редко можно встретить...
В тарелочке особо апетитно,спасибо.
В моем детстве в наших уловах золотой карась по отношению с белым был примерно1 к 5 .,т.е на 1 золотого приходилось5 белых .Еще их у нас называли "вьетнамским ".На представленных фото "золотого" карася нет . У нас он пропал в средине 80 годов .Почему -не знаю .
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!