Не забувайть нічого вдома!


Знову неділя – вихідний день і я йду на риболовлю. Беру вудочку, наживку і все як мені здається необхідне  та йду на ставок, але забуваю про саме головне – прикормку. Розумію я це вже по дорозі до водойми, але назад не повертаюся - погана прикмета.

На ставку я десь о 5 годині ранку.

Закидаю, чекаю кльову, але його чомусь не має. Звісно ж  вся срава  в прикормці. Короче кажучи з 5 до 8.30 я спіймав трьох карасиків, а розраховував набагато більше.

Тим часом підтягнулися інші рибалки і  я попросив одного з них подивитися за речами, а сам все ж таки збігав додому за прикормкою. Як я вже писав у попередньому записі свого блогу цей ставок знаходиться в 10 хв ходу від мого помешканя і завжди мене виручає, коли не має де порибалити.

Біжу додому, замішую прикормку і ось прикормочні шарі летять у воду.

Біля поплавка починає легенько закручуватися вихрик – аттрактант працює. Цікаво, що він так виділяється десь хвилин 15 – це дуже схоже на те як росходяться на воді кола від соняшникової олії, але набагато довше і краще за ефектом. Ну що ж чекаємо на рибу.

 

 

І тут через декілька хвилин пішла жара. Чесно кажучи в мене такого кльову не було давно. Якщо не клювало хвилинл 2-3 – це вже довго. Два риболови, що сиділи недалеко аж роти повідкривали, бо в них кльов -  як в мене до цього. І кожен раз уважно дивилися, що я там кидаю у воду, коли черговий шар летів у воду. При цьому коли в мене переставало клювати я кидав прикормку і «сіпання» активізовувалося, в них же і далі не клювало. Було цікаво дивитися як завидно вони на мене дивляться коли я витягую з води чергового карасика. Але мабуть їхня гордість не дозволяла їм попросити в мене прикормку, чи хоча б запитати з чого я її готую, тим більше, що я ніколи не відзначався жлобством, і як мені кажуть я є доволі щирою людиною. Але менше з тим, я далі продовжував ловити й інколи траплялося навіть таке

Потім почала насуватися гроза і я не хотів мокнути, тому змотав вудочку.

Загалом риболовля вдалася. Вдома ваги показали 2,7 кг карасиків.

З дев’ятої години ранку я впіймав разів в 4 більше риби як з 5 до 9 – хоча це набагато перспективніший час доби. При цьому мої коллеги на двох впіймали десь карасиків з десять. З цього всього можна зробити висновок: не забувайте прикормку вдома!

 

 

Натхненний такою вдачей того ж дня після обіду пішов на інший ставок, що знаходиться на іншому краю села. Зловив я лише одну рибину, правда яку!!!

Мій Flagman зігнувся вдвоє, ще й підсачика не взяв. Колись мій друг сміявся з мене: «Що це в тебе за вудка – її ж ковблик зламає».

Це вудилище дійсно в дугу згинає карасик на 200 грамів. Можете лише собі уявити яке задоволення я отримав під час виважування цього коропа.

 

По дорозі додому біля стежки знайшов ось таку красу.

Всім НХНЧ і такої ж вдачі яку є мав того дня!!!

Комментировать
У тебя не жизнь ,а сказка !Пошел на один ставок -Наловил карасей ,пошел на другой -карпов ,домой шел с рыбой -грибов собрал ! !По два карася тянешь за раз !Вот оно -покращення сьогодни ,Игорь !Молодец ! Я так думаю !Еще ,наверноеь и сессию сдал ?
Дякую за коментар. Це так здаэться на перший погляд, ці ставки невеликі, а рибаків багато. Великі водойми орендовані, причому ловити не дозволяють взагалі і не продають білети. Запускають коропа, років через три спускають ставок, а рибу продають. А далі знов те саме і так по кругу.
А там де я піймав коропа - то їх там дуже мало. А цей ставок де карасі - то це скарб, там мало хто ловить рибу, та й карась там бідьш-менш, бо в нас карась основна риба, але вона чомусь велика не росте і кожного року ловиться дуже маленька, що таку соромно залишати собі. Досвідчені риболови кажуть, що він звівся. А про сесію, то це Ви вгадали:))).
Если в водоеме есть карась ,но он не растет до большого размера ,то причин ,как правило две -большая популяция(много рыбы )или малая кормовая база (Мало еды ).Карп там все равно присутствует- он естественный конкурент карася .Выход из этой ситуации один -ловить карася усиленно ,дав возможность развиться карпу .Но ,чаще карась с карпом перекрещиваются и образуют новый подвид- карпо -карась .Их уже можно различить по большим размерам карасей .Не ходи на те платники -лови в первом озере -будет толк .А про сессию не угадал -лицо нормальное ,студент нормальный ,значит сессию сдал а теперь отдыхаешь ПРАВИЛЬНО !Двоечники так не выглядят !уДАЧИ тебе !
Дякую за комплімент! Вашому життэвому досвіду можна лише по-доброму позаздрити (з одного фото прочитати людину. Тиждень тому отримав диплом з відзнакою Хмельницького університету управління та права за спеціальністю "Менеджмент організацій та адміністрування".
А на рахунок карася, то Ви знову праві - його дуже багато, але він маленький. Ловлять його багато, але кожного року знову те саме. На наших водоймах його вважають майже шкідником.
Вам також всього найкращого!
Про тех рыбаков, которые были рядом и не просили прикормку, и не спрашивали на что ловишь, я могу сказать только одно - вежливые, порядочные, и правильные рыбаки!!!! Ищите свою рыбу и способы её поймать, и будет вам уважение!!!! В прочем как получилось и у вас!!!! 5++++++++
Так на певно Ви праві. Дякую за коментар.
А что такое (ковблик) ???
За блог 5+!!
Я думаю - кузнечик!
Дякую! Чесно кажучи точно не знаю в нас колись як я ще був малий була така риба. Вона маленька і максимум виростала на палець, в нас її називали ковбликом. Потім десь зникла. Зараз я думаю, що це була уклейка.
У нас(Івано-франківщина)ковбликом називають піскаря
В мене є підозри, що цей термін можуть застосовувати до різної дрідноти.
Ні. ковблик схожий на бичка. Відрізняється лише кольором. Майже прозорий і форма голови завужена.
Так, мабуть Ви праві саме така риба тоді в нас ловилася.
Це самий звичайний пічкур (піскар, пескарь, лускавець)
От такий як цей хижак на фото
Да! Добре мати пару ставків недалеко від дому, між ними галявину з грибами, та порядних і ввічливих сусідів-рибалок:) За блог - 5+! Написано від душі!
Дякую, стараэмось.
ООО, як Павлович на рiдiй мовi забалакав ))) Я так не вмiю ))) На клавеатуре даже нет буквы (i)пришлось англискую ставить ...
Молодца гарно рибачиш!+++++
Вот где счастье рыбака прячется. Раньше и на моей родине можно было в трех местах рыбу ловить. Сейчас остается только Днепр,Десна и платники.
+++++++++++5
Нажаль така ситуація майже всюди.
Дуже Вам вдячний за оцінку.
Гарні карасі 5 !!!
Дякую за оцінку, а карасі дійсно гарні.
На другій фотці таке цікаве місце. Я просто не звик такі бачити у себе,як у казці))))) Карасі гарненькі і іспити склав - красава!)))) Що ще потрібно....5+
Дякую за гарні слова!
Місце дійсно класне, якби ще люди до нього ставилися належним чином. Того дня я витягнув з води 3 цилофанових пакети і ще 2 не зміг:(((.
Щодо сміття це таке. Люди ж живуть одним днем, а після нас хоч пожежа....
у меня вопрос,что с этими маленькими карасиками делать!?если бы больше ладошки то есть резон забирать а так...
Дякую за коментар.
Взагалі то це нормальний розмір карася. Порівняння з долонею э не зовсім доцільним, оскільки карась більший моэї долоні - це рибина грам 400, а якщо брати долоню підлітка, то... самі розуміэте. Для даної водойми це нормальний розмір, я ловлю тут років 5 точно, більших не ловив. А якщо випускати цю рибу, то вона буде ще менша виростати.
А що робити з такими карасиками? Подивіться четверте фото мого першогозапису у блозі (Рибка не проста - а золота...)
если закрытый водоем запустите туда щуку она будет держать равновесие и карась будет уже на 2й год рости.судя по всему толстолоб и амур в данный водоем тоже должен быть запущен,меньше водарослей будет!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!