Івана Купала, день рибака та свято Петра та Павла


 

 

Івана Купала, день рибака та свято Петра та Павла

 

 

Нарешті…

Більше місяця без риболовлі, скажу я Вам, важкувато. На конституційні вихідні планувався грандіозний виїзд, але… як це часто трапляється, нічого не вийшло.

Довелося чекати прфесійного свята риболова. В переддень, ввечері на Івана Купала не зміг дочекатися ЗАВТРА, і вже біжу з вудочкою на свій рідний ставок для тренування перед «великим боєм».

І тренування пройшло на ура.  Результат на фото:

 

Цей карась трішки не дотягнув до півкілограма.

 

На цій водоймі карась чомусь вперто не хоче рости, тому цього екземпляра з впевненістю можна назвати «гігантом». Давно я тут таких не ловив.

 

 

 

Вночі звично ж я майже не спав. І ось настало свято – день рибака!!!

О п’ятій ранку я на водоймі, колеги вже на місці.

 

 

 

Вітаю сусідів зі святом і дізнаюся, що «не бере»L(((.

Да «веселуха» - думаю я, але десь після години чаклування з насадками та наживками,  все ж таки на певний результат я вийшов і без риби в той день не залишився як більшість.

 

 

 

 

Карась абсолютно не хотів брати на черв‘яка та опариша, спробував споконвічно карасеву насадку (розпарену перловку) абсолютний нуль. Почепив шарики з анісового тіста на яке я вчора так справно ловив – теж мовчить. Почав мішати в хліб різні «туті-фрутті» - ні. Мав декілька мастирок з різними смаками – теж нічого.

І тут вирішив почепитина на гачки те, що я раніше не застосовував як насадку, а використовував в якості підкормки – кашу з вареної та смаженої кукурудзяної муки, вареного гороху та з смаженим насінням ріпаку. Це дало результат. Крім того карась почав брати на так-звані «засоси» і на пружини із кукурудзою. А пізніше я мав щастя впіймати на ту ж кукурудзу дзеркального коропчука грам на 600.

 

 

Можна сказати, що день риболова вдався, і головне, як це часто буває в цей день, не без риби.

 

 

 

Так склалося, що на свято Петра і Павла я завжди на риболовлі і завжди йде дощ. Та й ці святі апостоли були риболовами, тож цей рік винятком не став.

Ось ми вже з батьком на місці.

Фото з водойми лише дві, бо я непередбачливо не зарядив телефон і сіла батарея.

Карась того дня брав гарно на опариша. Результати на фото, зробленому вже вдома.

 

 

 

 

На двох ми впіймали 5 кілограмів.

 

 

 

Скажу так: за цих три свята карасів я наловився, мабуть років на 3 наперед. Давно в мене не було таких результатів.

Наостанок хотів би запитати у Вас поради, бо найближчим часом збираюся на платну водойму, що зариблена толстолобиком (невеликий від 1 до 3 кг), на що його ловлять, бо ніколи з ним не мав справу. На донні снасті, чи на поплавкові; далеко від берега, чи в камишах (їх там багато);  на тваринні наживки, чи на рослинні насадки. Все це я звісно, ще подивлюся в неті, але хотілося б знати Вашу думку. Наперед всім вдячний.

Ні хвоста Вам, ні луски!!!

 

 

Комментировать
Гарно порибачив!+++++
Дякую! Чого і Вам бажаю.
Цікава розповідь!! А смажений карась дуже смачній, це факт!!!! Мої вітання з вдалою риболовлею, та відпочинком!!! 5++++++++++
Дякую, мені дуже приэмно. В нас з вибором на кого рибалити і не дуже розженешся, хіба на Дністер. А так в основному карась, дуже рідко короп. На платних водоймах також короп, зрідка амур, чи толстолоб. Я давно мрію навчитися полювати зі спінінгом на хижака, але не вмію і крім Дністра не маю більше де. Тому карась. Хоч і смачний, але вже буденний...
Все дуже гарно мої вітання 5 +++
Лобатого ловят на специальную снасть с боченком технопланктона, который постепенно растворяясь в воде дает вот ту муть, которую любит толстолоб(в тырнете хватает описания такой снасти, а в магазинах даже видел готовую оснастку). По поводу места ловли, важно угадать вот те тропы, по которым он обычно бродит.
Дякую за допомогу. Про технопланктон я почитав, подивився рисунки оснасток, але не зрозумів одного: риба ковтаэ цей бочонок і гачки при цьому голі (типу як ловлять коропа на бойл). Чи бочонок діэ як приманка, а вже на гачки чіпляють клевер, кропиву, огірок і т. д.?
Не не не, Вы что)) Лобатый будет активно фильтровать вот ту муть, которая идет с боченка,ну а крючки как раз будут в облаке пыли. А насадкой можно взять обычный пенопласт, или кукурузку.
Поняв, дуже дякую!
Вдале свято!Молодці!До речі,золотий карась-в Червоній Книзі України.
Дякую! Про золотого карася я вже знаю. У першому записі блогу я так і написав, що це золотий карась (3 та 4 фото) та мене потім виправили і сказали, що це не він. Бо я написав, що золотий - а мені відразу, що в Червоній книзі. Я думаю ЙЙЙОООООЙ... Так, що це не він, можете глянути коментарі до мого запису "Рибка не проста - а золота...".
Я думаю,що в тому блозі-дійсно гібрид,а в цьому він більш схожий на золотого по формі тіла.Зазвичай він і залишився в таких напівболотцях,тому й не росте,бо водойма мала.Хоча я-не іхтіолог.А рибалка-дійсно супер!
как вы ловите на пружины такого типа?там же крючки путаются.когда клюет хватает и одного крючка)
В народі такі пружини називають «засосами». Я ловлю на дві такі пружини: одну повністю заліплюю кашою і гачки ховаю в середину, жалом на зовні; а іншу також заліплюю кашою, але на гачки ставлю насадку. В першому випадку гачків можна було б і більше (чим більше тим краще), в другому (зараз я переважно ловлю на кукурудзу) цих гачків не багато, оскількі при закидані кукурузка часто злітає, та й при кльові таке траплється. При гарному кльові я витягував і по 2-3 карася зараз. Гачки дуже плутаються, якщо використовувати жилку для повідків, а на цих «засосах» використовується нитка, тому таких проблем зовсім немає.
Доречі я більше люблю ловити на поплавки, але під час жари «засоси» показують кращі результати і як показує практика карасі попадаються більші завжди на «засоси».
Успіху у освоєнні цієЇ снасті.
кстати ловил на такое тесто только медовое,результат карп на 9,700.ловил на поплавчку на дальний заброс.на счет пружины,была у меня такая только не испробовал я думаю на такую лучше толстолоба ловить
Гарний карп! Так пружину можна викоистовувати для лоба, по типу технопланктона (бачив таке, що на пружину ставлять поплавок.
Праздники удались !!! На 5+++!!!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!