Громадським інспекторам розповіли про відповідальність за вчинення протиправних дій


22 квітня 2019 року в приміщенні Чернігівського рибоохоронного патруля були проведені заняття з громадськими інспекторами щодо здійснення рибоохоронних заходів відповідно до вимог Порядку проведення рибоохоронних рейдів та Положення про громадських інспекторів рибоохорони.

Присутнім було доведено до відома лист Держрибагентства від 11.04.2019 №1-4.2-16/1999, щодо інциденту який стався з громадським інспектором п’ятого квітня в Полтавській області.

«Громадські інспектори зобов'язані дотримуватись вимог чинного законодавства під час проведення рейдів і перевірок, виконувати покладені на них завдання та подавати органу рибоохорони щорічний звіт про проведену роботу. У разі невиконання ними поставлених завдань, зловживання своїм становищем орган, що призначив громадського інспектора, правомірний позбавити його права виконувати обов'язки громадського інспектора з вилученням посвідчення», -  наголосив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк. Окремо зупинився на дотриманні техніки безпеки при проведенні рибоохоронних рейдів.

Заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Ігор Токарський нагадав, що Чернігівським рибоохоронним патрулем призначено 32 громадських інспектора. Кожний з них працює у взаємодії з державним інспектором рибоохорони і під його керівництвом бере участь у рейдах та перевірках виконання вимог законодавства у галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів. Права і обов’язки громадського інспектора визначені у Положенні про громадських інспекторів рибоохорони, затверджених наказом Міністерством аграрної політики та продовольства України від  24.02.2012  № 83.

Громадські інспектори висловили свою повну готовність до виконання покладених на них обов’язків. Запевнили керівника та державних інспекторів Чернігівського рибоохоронного патруля що будуть чітко дотримуватись вимог законодавства та не використовуватимуть надані їм повноваженні в своїх інтересах.

Управління Держрибагентства у Чернігівській області закликає громадян долучатися до рибоохоронної роботи.  Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Довідкова інформація:

Для того щоб стати громадським інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля потрібно особисто подати до Управління письмову заяву або письмове клопотання державного інспектора рибоохорони. Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, які досягли 18 років. До лав громадських інспекторів приймаються громадяни, які систематично допомагають Чернігівському  рибоохоронному патрулю у виявленні та припиненні випадків браконьєрства на рибогосподарських водоймах.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!