Рулька: суперовий смак простої страви


В своїх кулінарних пошуках я сповідую один цікавий принцип: навіть з простої страви варто отримати максимально відмінний смак. «Просто і смачно» – таким був би слоган ресторану, якщо я такий захотів би відкрити.

Цього разу розкажу вам про свій рецепт рульки – хтось називає її баварською (німецькою), ще хтось пивною чеською, а у мене вона «Рулька». Просто «Рулька».

Маринад.

Купляємо рульку, їх зараз продають всюди – можна на ринку, я купую в АТБ. Зазвичай 1-1,5 кг. Чистимо шкірку ножем (можуть бути залишки щетини), промиваємо.

Робимо на рульці Х-надрізи – можна хрестиком, а можна вирізати щось унікальне. Наприклад ім’я "улюбленої" тещі або футбольної команди суперника. Солимо, перчимо, додаємо улюблених спеції до м’яса (хмелі-сунелі будуть доречні). Заливаємо 1-1,5 л. пива (можна темного, але по суті будь-яке згодиться – головне не забути звідти відлити собі склянку, щоб промочити горло та налаштуватись на творчий процес).

Чистимо добрячу цибулину, ріжемо дольками, + кілька листків лавра – теж закидаєм в маринад, можна кілька гвоздичок додати. Маринад повинен покрити рульку повністю. Якщо не покрив – значить ви занадто горло промочили. Додайте пива ще.

Все це на 3-5 годин на балкон (якщо прохолодно). Можна на ніч. Але не пересоліть маринад!

Варка.

Далі ми виймаємо рульку з маринаду, проціджуємо маринад, заливаємо рульку знову тим самим маринадним пивом, додаємо води (все одно при варці рулька буде допивати ваше пиво) – і варимо на слабкому вогні 2-2,5 години.

В останні півгодини я додаю ту саму цибулю з маринаду (ви ж її ще не викинули?) і ріжу в каструльку 150-200 гр. коріння селери та імбиру, сантиметровою по товщині соломкою.

Запікання.

Після того, як рулька зварилась – треба зробити останню операцію термообробки.

Я зазвичай запікаю рульку разом з картоплею в мундирах. Можна в рукаві, але це не обов’язково, адже головна ціль останнього етапу – хрустка скоринка. А можна просто підсмажити у хорошій термічній посуді, як я зробив це – теж на маленькому вогні. Час – 30-40 хв. Перед запікання рульку можна ще раз обсипати спеціями, і обмазати соєво-медовим розчином - скоринка буде ще смачніша. Але й горітиме швидше - не прогавте цей момент!

Якщо все зробили правильно – у вас має бути таця з ось таким продуктом, до якого знову ж таки можна додати ще з літру темного (ось тепер точно саме такого!) пива.

А якщо хтось захоче чогось міцнішого – я скажу, що і це не зіпсує смак цієї простої і дуже смачної страви.

Смачного!

Комментировать
Ну це просто якесь знущання))) Так смачно виглядає, що хочеться проїсти дірку в моніторі 5+++++++++++++++++++
і на смак, і запах..... мммм))))
Просто бомба!!!!!+++++
та ні. максимум - "лимонка" )))
ОТ бОГРАЧ - ДА...
Ха!
А в морозильнику,то-є.
Мабуть,скоро прийде іі час,після побаченого то...
о, значить не дарма блог написав ))
Таки-твоя правда!
В "темному"-ше смачніше!
Тута- http://www.rybalka.com/forum/showpost.php?p=680214&postcount=15
"Робимо на рульці Х-надрізи – можна хрестиком". Яка глибина надрізів?
просто щоб шкіру надрізати - 1мм
Спасибо,вкус передаётся даже через монитор:)) 5+
Я в разрезы ещё дольки чеснока засовывал иногда.
да, есть такой нюанс! но я когда сельдерей/имбирь использую - то чеснок исключаю, эти ароматы как по мне конфликтуют..
Весь обслюнявился (нафиг)!!!
Слов нет....,одни слюни )))) Супер!
уже и рульки нет ))
Мля красва, якщо твій рецепт...
що означає - "якщо" )) звісно мій, показую ж як..
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!