Ще один з видів тихого полювання)))


Одним з моїх улюблених захоплень окрім рибалки чомусь змалку було звичайнісіньке полювання в лісі за такою те ж досить важко вловимою здобичю як гриби)))) однак пройшло дитинсто життя внесло свої корективи і звело до мінімуму можливості придавати цьому захопленю вдосталь часу аби можна було їздити на батьківщину своїх батьків в Сумські ліси де за свое дитинство своїми силами і допомогою досвіду мого діда були розвідані майже всі перспективні місцини переховування різних видів грибів і вдосталь вдовольнити свої мисливські інстинкти за цією здобичю.  Однак інстинкти неприборкаєш і вони звали до розвітки лісів поряд з домом і навіть незважаючи на великі розміри Києву і його населення виявилося що і тут можна восени вдоволь відвести душу по цій смакоті, в зв'язку з проживання на Оболоні було вирішено розвідувати напрямки на північ по правому березі Дніпра, тут можна досить успішно в кінці вересня особливо після гарних дощів проїхатися в Ново-Петрівці чи Старо-Петрівці за білими і польськими особливо перспективні місця біля військового полігону, хоча мені більше подобається їздити в с. Лютіж

 

 

Спробуйте на наступній знайти два польских))

 Це просто неможливо передати який чудовий аромат, а на смак просто неймовірно ням ням)))

 

 

   Добиратися можна чи з метро Героїв Дніпра там автобус їздить наче № 795 до Лютіжа через Петрівці але дуже рідко чи  з площі Шевченко з Автовокзалу я надаю перевагу пл. Шевченко з відти їздять маршрутки і  в Лютіж і в Петрівці , але я переважно сідаю на Димерську № 350 і виходжу чи відразу після Лютіжа чи трохи проїждаю до Димера і прошу водія випусти мене в лісі))) 

 на фото переважно польські на пару з сіточками хоча інколи в цих лісах і білі попадалися. Нівякому разі неберіть такі як на фото нижче. це мухомор) 

Незайвим буде й мати при собі невеличкі рукавичкі так ви себе вбережети від незпеки якщо раптом доторкнулися до отруйного гриба і спокінйо пообідати просто знявши їх.

 Нівякому разі не ходіть по гриби якщо раніще їх ніколи незбирали, краще освоюте це заняття з досвідченою людиною і нівякому разі незбирайте їх поряд з дорогою.

 Крім того під самим Київом можна спробувати свої сили з опеньками та рядівками, а саме в Пущі)Водиці, я переважно їде на трамваї від пл. Шевченка до зупинки Каланча і починаю свій рух в напрямку до лісництва тобто на північ в сторону Петрівців. Особливу увагу приділяючи вирубкам і старим пенькам листяних дерев

 

 

Опеньки на пеньках)

 Та це звісно нейде нівяке порівняння із дідівськими місцями і їх різноманійністю де навіть серед літа можна зібрати таке різноманіття, а засмажені на пічці з відтінком диму не може бути краще. Однак розвідка буде  продовжуватися і знаходитися завітні місцини)) бо той хто шукає обов'язково знайде.

.

 

 

 

 

Комментировать
Блог 5+, фотки просто слов нет :)
Я кстати тоже живу на Оболони нахожу грибы в 40-50 минутах пешего хода от крыльца многоэтажки, само собой в сезон :)
Уж не ожидал прочесть такой блог зимой, большое спасибо вам.
и я на оболони =)
Эх,давненько я не собирал грибов!Красота!+5
Смачненько та зігріваюче дивляться взимку фото - дякую!
Да, фотки просто бомба, спасибо!
Спасибо 5+,не загорами весна и лето.
Класс,фото бомба!
Ага скоро весна, можна поїхать пошукать сморчків))).
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!