Выбрать дату в календареВыбрать дату в календаре

Страницы: 1 2 3 След.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Тема використання мови в реальному житті дуже цікава. Просто Олексі з наполегливістю, гідною кращого застосування, почав рухати думку про те, що в Україні нема ніякої мови, окрім української, не повинно бути. І в мовному питанні є цікаві моменти - наприклад, розвиток мови. Десь я читав, що німецькі вольці дуже погано розуміли німецькі військові, які воювали під час Другої світової війни, оскільки сучасний німець дуже сильно змінився. Відрізняється наприклад і класичний англійський від американського. Цікаво якою мовою розмовляли в Києві років триста - чотириста назад. Ось приклад російської граматики 100 років тому:
Володимире, то в тебе хибна думка, швидше всього, ти не повністю зрозумів мене.
Ось про нашу сім'ю із  спогадів  моєї матері, Антименюк Олени Митрофанівни, 1921-го року народження. Мама написала ці спогади в 2004-му році. Мій дід, мама та старша сестра за фахом учителі російської мови та літератури. Ненависті до російської мови в мене бути не може!!!
Наши субъективные думы о современной политике
 
01.08.2017
"Остання барикада"з Остапом Дроздовим.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Володимир Кулик: етнополітолог, доктор політичних наук  на громадському радіо:
Чому люди в Україні обирають українську або російську мову?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
І як би тоді вирішувалося мовне питання? Хоча я двома руками був за це. Як показало життя, всі дії Горбачова були помилкові, напевно крім об'єднання Німеччини. Його руками зі світової арени прибрали конкурентну державу, яке могло в економіці трансформуватися в сучасний Китай. А Китай, слід віддати йому належне, свій шанс не упустив. Вдалий момент в совку була Косигінская реформа (1965 рік), коли економічне зростання за восьму п'ятирічку становив 50%. Але то було давно.
Мовне питання б не стояло.
Дорога була накатана: навчання державною, а російська мова і література, як окремий предмет в кількості годин не менше як державної.  ІМХО.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Олекса,
Може ви не в курсі, то я вам нагадаю перший пункт програми ВО Свобода, членом якої є пані Фаріон:
1. Провести люстрацію влади. Усунуті від влади аґентуру КҐБ та держслужбовців, Які Працювала на керівніх посадах в КПРС.
Так зробив Гавел в Чехії!!!:ay:
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Ви це хоч більше нікому не розповідайте))
Розповім, тобі молодому!
Одним з найрозумніших і найпередовіших в СРСР вважав і вважаю комуніста, покійного  Олександра Миколайовича Яковлєва,  ідеолога  Перебудови. Якби Горбачов був би  хоч трохи розумнішим,  послухав Яковлєва в 1990 році, перетворити СРСР з унітарної держави в конфедерацію, то мали б зараз свій "ЄС" з правом виходу, як зараз повела себе Великобританія. Але не судилося. Маємо те, що маємо.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
ДА???!!!!
Это официальные, уже подтвержденные документы из Львовских архивов
Там для вас специально красненьким подчеркнули)

Молодчинка, активістка! В КПРС пропонували  найкращим!
Дійсно, вона була патріотка СРСР, а мова російська тоді була №1 для її країни.
Я почав педагогічну роботу в 1980-му році. Ірина тоді була ще школяркою.
Серед іншого вважав своєю роботою  вчити учнів патріотизму до своєї Батьківщини, котрою на той час був СРСР.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Фаріон вже політик, а не фахівець-мовників .., не плутайте яйця з легкими ...
Вона закінчила класичний університет, філологічний факультет.
Тому в її дипломі, у графі ФАХ, записано: викладач української мови та літератури.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я ж не сперечаюся з нею як з філологом, просто вона постійно лізе в політику і історію, а це зовсім інші науки. Фаріон розповідає хто - кого зачіпав і намагається вказувати кому і що робити. Завтра вона в економіку полізе, не доведи Господи.
Я дивлюся дещо інакше. Тому бачу науковця, фахівця-мовника, який предметно та плідно працює в галузі історії державної  мови України. А всяка законотворча робота(політика) вимагає знань  відповідних  фахівців.
Про людські якості, по-моєму, говорити є зайвим.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
З'явилося трохи часу і можливість відповісти. Коли з'явився "валуєвський циркуляр"? В середині 19 століття, в США ще існує рабство, а в Росії тільки скасували кріпосне право. Валуєв відповідав за підданих величезної імперії і різні сепаратистські настрої йому були абсолютно не потрібні. Ви пробували нести відповідальність хоча б за невелике співтовариство людей, тим більше, не завжди люди в країні розуміють, що для них дійсно є благо. Саме це потім підтвердили події революції 1917 року (більшовицький переворот) і последововшая громадянська війна, яка забрала мільйони життів, що перетворила дуже непогану країну в купу лайна. І що пропонує Фаріон в освіченому 21 столітті? Вона пропонує в СУЧАСНИХ умовах, по суті той же "валуєвський циркуляр" тільки проти російськомовного населення. І зауважте її абсолютно не мучать докори сумління за її провокації в 2014м і за загиблих, і за розпалювання ненависті між людьми. Я багато чого міг би Вам розповісти про ваші рідні Чернівці, якими мовами велося викладання там за часів Австро-Угорщини і чому розквіт цього міста було досягнуто саме під час гармонійного поєднання різних культур. Ви і самі все це можете прочитати, якщо захочете звичайно. Не розумію чому Вас так пре від Фаріон, звичайна маніпуляторша (брехуха) з негативною харизмою, яка свої інтерв'ю вибудовує у вигляді монологу, від її доводів грамотний опонент каменя на камені не залишив би.
P.S. 4000 р. в царській Росії не були такими вже величезними грошима, нехай не бреше, вчитель старших класів отримував 80р. в місяць, хороша дійна корова коштувала 60р., і створити школи на ці гроші навряд чи вдалося б.
Дякую.
Все прочитав, але не з усім погоджуюсь.
Щоб дискутувати з науковцями, тим більше з фахівцем мовником в галузі історії мови, як мінімум потрібно витратити немало часу в архівах, великих бібліотеках тощо. А вже потім висловлюватись з приводу піднятого питання. Інакше подібне виглядатиме дивним. Переходити на особистості, взагалі з іншої галузі - це етика.

Як я зрозумів, проект  закону  про державну мову - це "валуєвський циркуляр".

Закон про державну мову грунтується на ст.10 Конституції України, яка гласить:"Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України."
Всі інші мови не мають таких прав. Ім гарантується розвиток і функціонування в сферах приватного життя на всій території України.  Інакше буде порушення Конституції України.
Ледь ступивши на посаду,  Президент України порушив Конституцію України. Ганьба Президенту який порушує Конституцію. Жаль, що немає закону про імпічмент.
Громадяни України, не беріть приклад з Президента Порошенка!
З ким поведешся, того й наберешся. )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Перше. для мене Княжицький не їсти авторитетом. Не більше, ніж злодій, який робить бабло на коньюктуре. Але це так. до речі.
З чим я згоден, так це з тим, що в Україні, якщо в магазині Ви або я, або він звертається до продавця на Українському, то має право очікувати і відповіді на Українському. Це ж стосується і ін. Громадських місць. Одне АЛЕ. Є все-таки держ. установи і приватні. У приватних формат в т.ч. і мовної треба залишити за господарями бізнесу. В кінцевому рахунку вирішальним буде думка покупця. І це вірно.
Що до більшості, то дозволю собі з Вами не погодитися. Не стану зараз наводити статистику, або нагадувати Вам, що Українці і Громадяни України це не завжди одне і те ж. І. якомога бути титульним Українцем, прекрасно говорить на Українському, але при цьому покидьком руйнують країну, так можна бути, і таке повсюдно є, коли люди є росіянами, євреями, татарами, та й ким завгодно, ні слова не говорять на Українському, але вони гідні Громадяни нашої з Вами країни. Втім, я вважаю, що зараз є речі набагато важливіші. Я ось на свій привід ілюзій не будую, за визначенням нашого з вами міністра культури я бидло і хам. А за фактом бидло і хам принесло з колегами країні за роки війни понад мільярд валютних надходжень. Податки я не рахував, але теж не мало. Бидло і хам з таким же бидлом і хамами не звільнили жодного співробітника, створили близько 500 робочих місць. І при цьому не отримали ні копійки держ. грошей. Так що, вибачте шановний, але для мене ці люди не указ. Я готовий вислухати їхню думку і аргументи, але немає часу думати про їхні проблеми і жити їхніми турботами, треба гроші заробляти, і на ковбасу теж, щоб їм було з чого ці самі гроші отримувати, а після було, що красти і витрачати.
Згадався один гумористичний випадок з літа 2004р. Поїхав я в Ап, а припаркуватися було ніде. Дивлюся місце біля будинку Спілки письменників, і в акурат біля АП. Ну і припаркувався. Після підходить до мене чоловік і задає питання з приводу того, письменник я чи ні. Ну я і відповів. що ні. Довго слухав, що через таких хамів, як я йому письменнику і культурному гуру ніде і машину поставити. Послухав цього динозавра і задав просте питання, з приводу того, а хто він власне такий. Гоголь? Не схожий. Може "Три мушкетери" написав, так теж начебто не Дюма. А далі за списком, включаючи і І. Франко, і так мною улюбленого О. Вишню, і так не схожу на нього О. Кобилянську. Загалом довоел цього письменника без єдиної матюка чи гучного слова до істерики і ковтання ротом повітря. А все чому? Ми про стоянку або мистецтві? Так і тут. магазин і дуже красиву мову.
Гарно і багато написано.
Поговоримо про українців, котрі не  етнос, а політична величина.
Для держави національність громадянина нічого не значить. Всі є українцями, громадянами країни. І мова кожного етносу її не цікавить. Для держави важлива державна мова! - щоб всі знали державну мову!
Тому в Конституції записано: "Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України."
.
Всім іншим мовам гарантовано теж розвиток і застосування, але не в сферах суспільного життя і не за кошти держави.
Цих правил я дотримувався все життя.
Раніше було так:"Союз непорушних республік вільних
навіки згуртувала велика русь ..."
Російська мова була глобальною(для СРСР), а мови республік локальними(для республік).
Сьогодні в незалежній державі  принцип залишився тим самим. Тільки біда,  республік в Україні немає.
Хіба що нора ОРДЛО з мишами захарченком і плотницьким.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Перепрошую.
SEREGA76, потрапив в мій список ігнорування за
Цитата
Ст. 173 КУпАП вiд 07.12.1984 № 8073-X
Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -
Наши субъективные думы о современной политике
 
Романе(Бабака), дискусія про мову, на рівні притомних громадян, в Україні продовжується.
Письменниця Оксана Забужко про дискримінацію україномовної більшості
П.С.
Не думаю, що ковбаса переможе. )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Процес українізації, процес об'єктивний, - він рухається по спіралі і в руслі статті 10 Конституції України.
Хочемо ми цього, чи не хочемо.
Російськомовні школи на Херсонщині переводять на українську мову навчання
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Треба звільнити цього Риженко, він не говорить державною мовою.
Коли учень, наприклад, не розуміє І-й закон Ньютона "Якщо на тіло не діє сила, то швидкість його не змінюється", ніхто цього учня не карає. Надіються, що з часом зрозуміє. А якщо не зрозуміє, то  біда не велика. Інші розуміють.
Це саме стосується і Романека, і Гордона з Червоненком, і Риженка з Бистряковим ...
Нехай читають Конституцію і думають!
А тим часом всі вони порушники Конституії України.
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Так мазохізм теж метафора, приведіть хоч один пост де я Вас образив.
Не пригадаю таких. )

Взагалі-то, я на форумах з 2004-го року. І  вперше, лише тут,   застосував дану опцію. Думаю, це накраща відповідь на образи.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Так а інші вас просто не читають.))) Я наприклад не прочитав жодного,ну окрім двох останніх.)
Вільному - воля!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Те-є, ви у нас тут за ПАНА ?!
Метафора. )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я щось не зрозумів,ви сам з собою тут спілкуєтесь?)))
Ті, хто переходить на особистість,  проявляє неповагу та образи мені нецікаві ...
І взагалі, тих хто не дотримується норм суспільного життя,  волію не помічати, не бачити, ...
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я Вас прошу, залиште Олексу в спокої, до мене дійшло - він мазохіст. Коли його штовхають - він отримує задоволення.
Сен, не хвилюйся, ніякого задоволення. Одна відраза.
А   дописи обзивальників-посилальників(maniakriba Mercury75 Ruddy sershyalta st0kaN sydoroff Барбарис БАРМАЛЕЙ Забр Максим.Л Станиславович Шкодик),  завдяки опції форуму "Список ігнорування" - не бачу!  )))
«Мужик на пана три роки сердився, а пан і не знав»
Наши субъективные думы о современной политике
 
ВАЛУЄВСЬКИЙ ЦИРКУЛЯР: маловідомі факти | Програма "Велич особистості" | 23.07.2017
Наши субъективные думы о современной политике
 
Розумова шизофренія або амбівалентність.
Микола Рябчук: про державних зрадників і негідників.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Розумова шизофренія або амбівалентність.
Микола Рябчук: про державних зрадників і негідників.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Що таке "малорос"?
Синонімів, до цього терміну можна привести багато
В часи "розвинутого соціалізму" - це "радянська людина", громадянин СРСР.
Її національність могла бути будь-якою. Вважалось некоректним та навіть принизливим згадувати етнічну приналежність громадянина СРСР.
В часи Шевченка і Гоголя це "москаль" то бішь маларосс". "Москаль" - це також російський імперіаліст.
В наші часи  "малорос" - це "кадировець", "придністровець" ... точніше колабораціоніст котрий підтримує "русскій мір". Він може чудово володіти мовою свого етносу і обов'язково знає російську,  що    закріплено в законах держав сателітів Імперії. Наприклад Медведчук і йому подібні. Такі "малороси" завжди захищали і завойовували, розширяли території Росії, а потім РРСФР, СРСР,  котрий пізіше став "соціалістичним табором" або "імперією зла". Я особисто, теж в свій час, свято вірив і навіть стояв на захисті цього утворення ... був "малоросом"...
Наши субъективные думы о современной политике
 
Хто бажає, дивіться.(Оновлено, запис)
Цитата
Ostap Drozdov "Що таке сучасний малорос?"
27.07.2017
21 30 прямий ефір "Прямим текстом". Сьогодні нікого виганяти не буду )))
...
І гості будуть більш ніж шановані: Галя Тельнюк (заслужена артистка України), Володимир Сергійчук (професор, директор Центр українознавства КНУ ім.Т.Шевченка), Єгор Гуськов (Рух захисту української мови, м.Дніпро), Микола Рябчук (віце-президент Українського ПЕН-клубу)
Наши субъективные думы о современной политике
 
Хто бажає, дивіться в відкритому ефірі.
Цитата
Ostap Drozdov "Що таке сучасний малорос?"
27.07.2017
21 30 прямий ефір "Прямим текстом". Сьогодні нікого виганяти не буду )))
...
І гості будуть більш ніж шановані: Галя Тельнюк (заслужена артистка України), Володимир Сергійчук (професор, директор Центр українознавства КНУ ім.Т.Шевченка), Єгор Гуськов (Рух захисту української мови, м.Дніпро), Микола Рябчук (віце-президент Українського ПЕН-клубу)
Наши субъективные думы о современной политике
 
Остап Дроздов гучно "ДАВ ДРОЗДА" малоросам з "руського міра".
"Кейс Дроздова" на ФБ.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Написано! На паркані теж багато чого написано, а там дрова. Ще в Конституції написано, що Громадяни мають право на працю, безкоштовну мед. обслуговування і багато чого важливішого, ніж обговорюваний нами інцидент.
Красота! Конституція і Паркан!
З такими глибоковдумливими висновками ми ризикуємо дожити до того, що невдовзі Конституційний Суд  і оком не моргне, почне впарювати нам відповіді  на кшталт вищеприведеної цитати.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Вона не держслужбовець, але подібне часто виникає, коли чітко і під розпис до персоналу не доведені внутрішні стандарти або якщо хочете протокол спілкування з клієнтом. Якщо це так, і не доведено, то попит не з неї. Інше питання, що зараз дуже часто люди просто спекулюють на подібному і створюють проблему там, де її немає. Як варіант, співробітниця банку вибачилася і перейшла на Український. Або клієнтка з посмішкою вказала на своє право спілкуватися на Українському, але "якщо для Вас проблемма вивчити найпростіший і схожий мову, я перейду (сяду) до Вашого вирівняти буду спілкуватися на .....). Вармантов мільйон. Щоб опустити людини зовсім не обов'язково кричати і скаржитися, все можна зробити з посмішкою і доброзичливістю на обличчі. Так, що вибачте, але обидві просто дурепи..
Цитата
Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
Так багато говоримо замість того щоб виконувати Конституцію України.
Держава забезпечила всім громадянам України вивчення української мови. Чому ж ми, часто-густо, не виконуємо ст.10 Конституції України, адже там чітко написано, що українська мова покликана задовольнити мовні потреби всіх  українців в усіх сферах суспільного життя на всій території України!?
Пора б вже забути, нам українцям, що Україна - це не Малоросія, на що  регулярно натякає Президент сусідньої держави, не тільки вербально, але і вбиваючи український народ.
Ті часи, коли російська мова була в Україні мовою міжнаціонального спілкування минули 26 років тому назад. ЇЇ місце зайняла українська мова, яку, повторюсь,  знають усі громадяни України. Можна навіть оцінити скільки громадян України не володіють сьогодні  російською мовою, адже народжені у 1981-му році вже не вивчали в українській школі цю мову.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Та що ви говорите?!
І хто ж ці нещасні?
З 1991 року в Україні  російську мову вилучили з інваріантної групи предметів шкільної  навчальної програми.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
І ці люди стверджують, що вони не забороняють розмовляти російською мовою. Цьому Дрозду тільки каструлі на голові не вистачало для повноти образу. А взагалі відмінна картинка для раша-тв, головне і вигадувати нічого не треба.
В Україні не всі українці  знають російську мову, так саме як і всі росіяни в Росії не знають української. Тому, якщо передача республіканська і розрахована на всіх громадян України, то не личить уподібнюватись деяким народним депутам ВРУ, які ділили і ділять виборців на "своїх" і "чужих". Ми пам'ятаємо їхні імена: Царьов, Колісниченко, Левченко, Єфремов, ....
Ім бачиш не зручно розмовляти державною мовою. Чому ти один з другим не поважаєш слухачів, що не володіють російською?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Відповідно статті 10-ї Конституції України,  в усіх сферах суспільного життя, щоб було комфортно всім громадянам країни,  УКРАЇНЦІ ЗОБОВ'ЯЗАНІ використовувати  державну мову!
Журналіст Дроздов, жорстко  вимагає від учасників своєї авторської передачі "Прямим текстом" виконувати Конституцію.
Прямим текстом «Отченаш» для депутатів
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Тут треба розуміти, що важливіше. Шашечки чи  їхати. І Бандера и Шухевич в цьому контексті саме "шашечки".
Так, що вибір так чи інакше зробити  придейться.
(Романе, я переклав допис, тому що не всі українці розуміють російську мову.)
Вибір: малорос я, чи українець?
...
РОСІЯНИН і МАЛОРОС — це душі близнюків, які доповнюють одна другу, рідні і одинаково сильні. М.Гоголь (З спогадів Данилевського)
...
Орест Лютий - "Гаспада малороси"

Антін Мухарський таки талант, на противагу малоросам з 95-го кварталу.  
Антін Мухарський про "Малоросію"
Наши субъективные думы о современной политике
 
Тим форумчанам  які за двомовність в Україні велике прохання, щоб не псувати собі настрою  не переглядайте відеофрагмент!
Дякую.

Про українсько-російську двомовність в Україні як найбільшу трагедію українців.

Ярослав Радевич-Винницький, "Україна: від мови до нації".

Ярослав Радевич-Винницький, "Мова і нація".
Наши субъективные думы о современной политике
 
Сердешно прошу, не читати тексту за цим посиланням тим,  хто не підтримує українізацію України.
Дякую.
Шухевич і Бандера – це «сплячі гени» нашої ментальності. І їх розбудив напад на нас Росії.
Євген Якунов. Київ.
«Із Бандерою ви в Європу не ввійдете» – пригрозив керівник МЗС Польщі Ващиковський.
Боротьба з браконьєрством на р. Дністер. Робота "Риболовного патруля" і Рибохорони
 
Цитата
Без боротьби з браками рибалки не буде ИМХО. А хто кому тут  забороняє публікувати свої пости,  відео, фото, адмін даного сайту адекватно оцінює ситуацію за що йому  дякую.
Тарасе, я житель села Косиківці, 6 км від Вахнівців, виріс на річці Ушиця.
Це правда, що в нас тут на затоках  від р. Ушиці до р. Матірка, можна сказати "край неляканих браконьєрів" з 1981-го року, часу утворення Дністровького водосховища. Як правило  браконьєрять  місцеві тупі, знахабнілі, неосвічені вуї при підтримці правоохоронців та місцевих божків.
Всі притомні рибалки і природолюби дуже вдячні тобі.  Розраховуй на підтримку. Можливо навіть зустрінемось.
Так тримати! Дописи пиши тільки тут, - по місцю.

П.С.
До речі, ловля  ляща бортовою вудкою для мене рибалка №1 вже впродовж 20-ти років. Тільки зимовою вудкою з кивком.
Дуже захоплююча ловля!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Мовна ситуація на Сумщині, починаючи з 30-х ...
З сімейного архіву.
www.facebook.com/photo.php?fbid=1995036994106188&set=a.1995037304106157.1073741827.100007997191157&type=3
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цікавішими і об"єктивнішим будуть відносні результати проходження   тесту  для тих хто володіє кількома мовами.
Наприклад, мої результати:
- українська мова - 26830;
- російська мова  - 26680.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Безкоштовний онлайн-тест словникового запасу української мови

Спробуйте пройти цей тест та дізнайтеся розмір словникового запасу Вашої української!
Тест підійде усім - як носіям мови, так і початківцям!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Татьяна Монтян: США выбрали Порошенко как самую конченую тварь
Особенно понравилась фраза для чего дали "безвиз". Для того, чтобы вменяемые люди могли спокойно свалить. Видео для тех, кто из кучи дерьма умеет извлекать интересную информацию. Жалко Фарион и Ницой не читает наш форум.
Хто електорат цієї особи, Монтян? -  жалюгідні 3,29% ...
Цитата
Пилипишин Віктор Петрович , самовисування       44.89    34 684
Левченко Юрій Володимирович , політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода"       40.58    31 358
Монтян Тетяна Миколаївна , самовисування       3.29    2 543
Бузина Олесь Олексійович , Партія "Руський блок"       3.11    2 409
Левченко Андрій Ілларіонович , самовисування       1.87    1 451
Шаповал Ігор Володимирович , Комуністична партія України       0.92    717
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Колеги тільки не жбурляйте в мене капцями, бо сам з цього допису ржу)))

Дмитро Корчинський

Вчора в ФБ бурхливе обговорення Киви.
Звикайте. Незабаром ви не зможете обговорювати українську політику не згадуючи за Киву.
Кива - це молодий Трамп.
Ігоре, Корчинський має різних друзів. І слава богу до всіх ставиться шанобливо, не дивлячись в кого який інтелект.
За це йому плюс!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Жорстка українізація - це дубинки і табори, а не штрафи за мову - Лариса Ніцой
Письменниця про мовне питання і "жорстку українізацію"

Цитата

Лариса Ніцой
Помітне стало зросійщення з приходом установок "Град".
Помітними стали висловлювання національних меншин: "Вам, українці, не потрібна українська мова", "Українці, яка вам різниця, яка мова" тощо.
Помітним стало самоусвідомлення українців: мова – це важливо.
Українська мова в Україні і розширення її впливу – це надважливо.
І таке усвідомлення радує.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Українізація освіти.
Про українську ідею: ковбаса або духовність?
Українці - дешева робоча сила для фуджикури.
І.Фаріон.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Володимир Коваленко, російський журналіст.
Сосед с камнем за пазухой
В каких случаях национальное меньшинство становится пятой колонной ?
(Июнь 1995 )
Прогноз погоды для рыбака...
 
Блискавки онлайн, можна побачити, де зараз гроза.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Закляття "радянця". )))
Цитата

Здравствуй, дорогоє наше районо!
Я пишу заяву і смотрю в окно:
Це ж моєй дитинє скоро сьомий год,    
Ето ж в школу нинє вже оно пайдьот.    

Но вмешалась сила сатанінськая,
Бо ближайша школа — українськая!
Що ето такоє? — спрашиваю вас,        
Нєкуди дитину вести в первий клас.    

В українську школу я б дітей не вів,
Їх учебнік школьний весь би посадив.
Там хотя б Шевченка прочитайте зміст
Ето же отпєтий націоналіст.            

Як сприймьот дитина все натурою —
Піде неодмінно за Петлюрою!
Сам я українську окончал давно,        
Всі казали: "Грицько — будущий Махно!"

Ми пойдем всє хором в саму свєтлу жизнь!
І заклеймим позором націоналізм.
І спайом, как Сталін научил нас петь:  
Гаркнем — "Україну з України геть!"
Рыбалка на Днестре
 
Тарас нікого не звинувачував, а правомірно висловив свої підозри. Судячи з відео, мав на те підстави. Він пересічна людина і ризикуав  своїм життям. Ми пам'ятаємо, як браконьєри  стріляли і поранили інспектора Маковійчука. До речі, що то за телефон давав Тімоха? - Він лівий? - такого на сайті чернівецької інспекції немає.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Професор філології,  Ірина Фаріон про нищення української освіти.
Рыбалка на Днестре
 
Тарасе і Андрію, по річці Ушиця, то взагалі "браконьєрська республіка", принаймі так було минулими роками.
Донедавна, місцеві вахнівецькі селяни відкрито з  "дозволу"  рибінспекції займались "промислом". Зараз ніби рік-два цього вже немає.
А кам"янецька сторона, бачу, рулить...
Хлопці, ви реально рискуєте здоров"ям і життям...   Будьте обережні!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Віктор Шишкін:
Цитата
Пані Гриневич, ви колаборант! ...
Ті хто буде голосувати,     ...   теж колаборанти! ...
Недолугий закон про мову
29 черв. 2017 р.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Те, що в Україні євреї починають переходити на державну мову, говорить про ознаки  формування української нації як політичної.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...
Антін, це типа як крівосіс ?)))
Так як у чинному  українському правописі:
Цитата
Примітка 1. В іменах типу Антін, Нестір, Ничипір, Прокіп, Сидір, Тиміш, Федір  "і"  виступає тільки в називному відмінку, у непрямих — "о": Антона,  Антонові й т. д., Нестора,  Несторові й т.д.; але:  Авенір — Авеніра, Лаврін — Лавріна, Олефір — Олефіра.
Наши субъективные думы о современной политике
Наши субъективные думы о современной политике
 
Маккейн таки дотиснув ставленика Трампа ...
На слуханнях у Сенаті Джон Маккейн знову порушив питання про надання Україні зброї
Рыбалка на Днестре
 
Я думаю, що в таких випадках законослухняні рибалки-любителі, мають право в установленому порядку звернутись в Держрибагенсво  з заявою-скаргою на діяльність/бездіяльність  рибоохоронного  патруля в Чернівецькій області.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Опубліковано 24 черв. 2017 р.
Спершу російська імператриця одним наказом закриває альма-матер українських гетьманів.
Потім російський імператор забороняє українську мову на три десятиліття.
І нещодавно – українські депутати в самостійній країні узаконюють російську.
За 4 століття - більш як 400 заборон. Як намагались та чому так і не змогли знищити українську мову?
Вахтанг Кіпіані, журналіст - гордість України і української історико-політичної публіцистики.
Історична правда з Вахтангом Кіпіані: ТОП-5 заборон української мови.
Українізація
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Вахтанг Кіпіані, журналіст - гордість України і української історико-політичної публіцистики.
Історична правда з Вахтангом Кіпіані: ТОП-5 заборон української мови.
Українізація
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Закони які покликані українізувати державу з аншлагом  проходять комітети ВРУ без врахування поправок націоналістів.

Цитата

Лариса Ніцой
... Вони вам БРЕШУТЬ. Нахабно і відверто. Як приклад - законопроект про освіту. В нього ми вносимо правки уже 9 місяців. Люди, 9 місяців війни за два слова навчання-вивчення! То що, внесли правки? Ні, так і проголосували за "навчання мовами меншин", а не "вивчення мов меншин", а це дві різні мовні політики.
Те саме буде із  законопроектом про мову. Автори і лоббісти в обох законопректів ті самі. Вас ДУРЯТЬ. Користаються вашою довірою і тим, що ви ще не стикалися, як ті правки вносити. Я стикнулася. 9 місяців ЩОДЕННОЇ роботи (перемовин, зустрічей, листів, консультацій, ходінь по кабінетах, брифінгів, круглих столів, нарад) результату не дали.
Який вихід? Давайте думати.

Вірш на злобу дня, Василь Симоненко, 1962 рік
Де зараз ви, кати мого народу?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
"19 червня 2017, 12:33
Андрій Юсов
Активіст Євромайдану, директор Школи відповідальної політики
НЕВІДКЛАДНО ПРИЙНЯТИ ЗАКОН ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ Відкрите звернення
Післязавтра реєстрація у Верховній Раді оновленого законопроекту N5670д "Про забезпечення функціонування української мови як державної"...
... співавторами стали аж 76 народних депутатів ...
"
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Если бы не танк "екіпажа Нікітіна", то где бы сейчас была та Буковина? А блатные песни тоже не люблю, а что в них любить?
Якби не "танк Нікітіна", то Україна разом з Буковиною входили б зараз  до Європейського Союзу.
До речі, Чернівці для мене рідне місто.
Я там прожив 6 років, при чому найкращих, з 1974 по 1980 р.р. .
Відтоді, періодично, раз у 5 років буваю на зустрічах з однокашниками, географія яких   від Каліфорнії до Уралу.
Отже, ІМХО, те про що написав турист з Великої України відповідає і сьогоденню, і  недавньому минулому.
Ваш, дід Панас. (
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Про мовну "толерантність" подолян та буковинців, яка виглядає скоріше  меншовартістю українця, очима туриста з Великої України.

Єгор Гуськов
17 липня 2016 р. ·
"Спостереження з подорожі західною Україною.

1. В Хмельницькому водій автобуса, який віз нашу групу до готелю, постійно слухав російські блатні пісні по радіо. Попрохав вимкнути. У відповідь почув фразу "Ви патріот України?" Не знаю, чи то він з мене кепкував, чи то дійсно думав, що тільки у якихось особливих патріотів може таке прохання виникнути. Пісні вимкнув.

До російськомовних пасажирів водій звертався то українською, то російською, то суржиком. Я підозрюю, що на суржик він переходив, щоб "сподобатись" туристам з Великої України. Бо це ж, мабуть, якось гоноровито для українця, коли до нього звертаються мовою колоніальних панів, відповідати чистою рідною.

2. Туристи з Великої України звертаються до адміністраторів готелю під Кам'янцем-Подільским російською за принципом "і так паймут". Адміністратори готелю відповідають туристам з Великої України російською за принципом "із вєжлівості".

Взагалі дуже нагадало ситуацію, коли в Єгипті араби звертаються до тебе російською, у сподіванні щось вдало продати. Таке враження, що для офіціантів в готелі було байдуже, чи люди до них приїхали з Рязані, чи з Запоріжжя.

3. Чернівці значно більш зрусифіковане, ніж я очікував. На центральній вулиці дві групи "музикантів" деруть під гітару жахливим голосом російський рок. Таке враження, що вони отримують гроші не від перехожих за свій спів, а від ФСБ за русифікацію міста.

В місті до тебе звертаються російською так, ніби ти її просто мусиш розуміти. Це ще більше лютить, ніж коли таке відбувається в Дніпрі.

Залишав місто з відчуттям зрадженості. Проводжав мене біля вокзалу танк "екіпажа Нікітіна", з совєтським прапором на боці. Гарний підсумок відвідування "столиці Буковини".

4. Тернопіль - Україна, як вона має бути. Зразкове місто, завершена форма сучасної української цивілізації."
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
...
Також під Ізяславом є гарна та перспективна річечка Горинь, але туди поки мої колеса не добирались, дорога не близька.
...
Андрію, дякую за твої змістовні і гарно, з любов'ю, написані дописи.
Напевне тобі буде цікавим  оповідання про нашу Горинь кінця 50-х років.
Цей скан з альманаху "Риболов-спортсмен", книга 8, 1958р.,  з моєї бібліотеки.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Вірш "Курдському братові"– мав би ввійти у шкільні хрестоматії багатьох країн світу, стати на сторожі національних прав поневолених народів. Так послідовно сповнював поет кредо великого Кобзаря "Я на сторожі коло їх поставлю слово".
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
А перед этим на мусорке был пожар и погибли люди. Я уже не говорю о том, что рядом с Грибовическкой свалкой живут люди, для которых эта свалка кость в горле. А Садовой не из мер. Ему на них насрать. Или эта проблема родилась вчера. А подумать на перспективу слабо было? Кроме того, на сколько известно были и инвесторы под строительство мусороперерабатывающего завода. Но все их предложения потерялись в коридорах Львовской мерии. Не говоря о том, что инвесторы криком кричали о том, что с них бабло вымогают. Еще раз, это не проблема президента или премьер министра. Или они должны решать вопросы каждой отдельной свалки?
К слову, фракция Самопомощь выдвинула хоть один законопроект о залоговой переработочной стоимости того же пластика? Поинтересуйтесь.
Петро Олексійович в цьому краще розуміється!
Ще бувши секретарем  РНБО України ледь не став, де-факто, першою особою України.
Зашкодив йому тоді держсекретар, нині покійний, Сашко Зінченко ...
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Просто, чтобы расставить точки над i. Представьте себе мера Нью Йорка Джулиани, который кошмарит президента США вопросами мусора. А потом соотнесем размеры Нью Йорка и Львова. Бюджеты разные? Просто уровень управленцев разный.
Надо четко понимать, что успех любого начинания зависит от не такого уж большого кол-ва производных. В нашем случае это добрая воля руководства, поощрение и жесткое неотвратимое наказание, и параллельно с этим собрание экономико правовой базы.  И неху....й тут велосипед изобретать.
Якби не одне але! - Перед цим "незалежний" суд, іменем України, закрив сміттєзвалище м. Львів. ...
Обережно, двері пастки закриваються! ...  Тепер ганяють Садового по кільцю ...
- І результат: голодуючий Березюк та  в заручниках львів"яни.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

В смысле? По чем видно? Голова большая?
Многие вон видели, что Фарион умная. И что? Опять же ошибались и кричали "Юлллля!" А она их имеет как котов помойных.
Тоже весьма эрудированная особа.
Вон, как и нац. патриоты Ляшковцы против геев выступают, а у самих хозяин мягко говоря гунявый. Мистер "А усє іншє було".
Кто то молится на Садового. Тоже эрудит. Правда за все годы не удосужился с мусором разобраться, а так все нормально. А не удосужился, потому что это бабло. И бабло не маленькое. Но проще ведь вывозить фурами по всей стране, чем продавать тем же Голландцам. Или инвестора пустить со стороны. Это еще не рабирались  чьи машины этот самый мусор возят по стране. Тоже бля эрудит.
Один Янукович не эрудит. Правда ума хватало понять, что воровать надо с прибыли.
А нынешние простите пиздят с убытков.
Морадеры бля эрудированные. И главное все и все правильно говорят пиплу. А пиппппл хавает в две глотки. Правда не сало, а обещания.
Кожен дивиться через свої окуляри. Перефразовуючи перл одного персонажа "окуляри вони не " по рождению", а від роботи над собою.
"Видно пана по халявах"
Про гарні манери та мову спілкування"
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
В чем Вы увидали некую особенную эрудицию? Да таких эрудитов пруд пруди, прошу меня простить. Вот только они чаще своей эрудицией не на пользу страны воду льют, хотя и выглядят при этом вполне так себе патриотами. Он еще в 2004 вполне так себе эрудированно по Киеву на БТР 50 ездил. Есть такое слово КИЧ. Подходит к нему.
Видно, що багато читає, не говорить дурниць, вдає з себе злегка екстреміста, але не переборщує.
О, зараз появився на 112, "вечірній прайм".
Наши субъективные думы о современной политике
 
Ігоре, по-моєму,  рівного по ерудиції Дмитру Корчинському,   сьогодні в Україні,  важко віднайти.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Опубліковано 1 черв. 2012 р.
"Галя Тельнюк: Сьогодні 1 червня 2012 року.
Цей вірш "Забувайте українську мову!" було написано моїм батьком, письменником, поетом, перекладачем, літературознавцем Станіславом Тельнюком у 1960 році. За 52 роки нічого не змінилося.. хіба вам не страшно? "
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... А по поводу потенциального гнобления байстрюков в олексовской редакции - это всего лишь влажные фантазии ущербных. ...
Хм! - Не зовсім схоже на критику.
Тим не менше,  сібаріт, творчість Василя Симоненка вивчають  в школі.
Запитання: як би ти пояснив своїм дітям або внукам рядки з вірша Симоненка "Курдському братові"?
"Прийшли забрати ім'я твоє, мову.
Пустити твого сина байстрюком."
Дякую.

П.С.
До вірша "Курдському братові"
"Це заклик зважати на те, що переказують нам добрі поети ..."
Оксана Забужко. 1 грудня 2015 року.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Статус официальный не значит государственный.   ...
Перепрошую, офіційні мови в державі одночасно є і державними.
Такого не буває, щоб одна  мова  держави  була  державною, а інша мова держави - офіційною.
Інша справа коли, наприклад,  Україна стане членом ЄС, то лиш тоді у нас в додаток до державної з"являться офіційні мови - мови ЄС.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
"Смешались в кучу люди, кони....." Мне вот интересно, ну чем ЛГБТ сообщество мешает жить поцреотам? Что такого плохого они несут Украине? Они кого то насилуют? Они кого то насильно "привинчивают" к себе? Для меня это вообще не есть неким вопросом или проблемой. С кем и как спать личное право каждого человека, и мне не дано права их осуждать. ИМХО.
Хотя и обидно, когда симпатичная девушка или дама, ты блин крутишься вокруг, думаешь, что проблема в тебе, а оно вон как, проблема в наличии "младшего брата" с которым она ну никак не желает знакомиться. Обидно блин.
Хто осуджує ЛГБТ-спільноту, то  радше через  неправильне виховання,  аніж через невігластво.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Повністю підтримую, за мову і державу потрібно боротися і пдтримувати, але не силою. Але мені подобається політика Литви на рахунок мови і державності, так чому в нас так неможна? ...
І мені  подобається, і підтримую. ))
В Україні, а йдем до того, що теж буде невідворотність покарань за порушення закону про державну мову.
І мову будуть вчити, як пообіцяв після складання адмінпротоколу,  порушник закону про державну мову,
 литовський російськомовний директор школи.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... В Вашем случае есть неприятный момент - Вы не отвечаете на вопросы, то есть уходите от диалога.

1. Почему языковые вопросы нашей сцыкливой властью ни разу за 27 лет не выносились на референдум?

2. Например о приданию русскому языку статуса официального?

3. Почему горстка вороватых людей должна решать как нам жить?
Перепрошую.
Я сам вирішую, ... моє право, на які запитання відповідати, а які залишати без відповіді ...
Наприклад, не відповідатиму на запитання 1 і 3.
А на запитання 2  відповім.
Я завжди, ще з часів  так званої Перебудови,  вважав і вважаю правильним,  що в Україні  претендувати на статус офіційних мов можуть  лише  дві мови: українська і кримськотатарська.
Тому що всі інші народності  України(крім нечисленних ) мають свої національні держави поза кордонами України, в яких мови, котрі  в Україні вважаються мовами нацменшин є державними.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Сочувствую... За столь короткий период шовинизм отяготился быстро прогрессирующей сенильной деменцией.:dc:
Василю Симоненку на момент коли він написав цього вірша не було ще і 28 років.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Василь Симоненко про шовінізм, в останній свій 28-й рік життя, 1963 р.
"...
Вони прийшли не тільки за добром,
Прийшли забрати ім'я твоє, мову.
Пустити твого сина байстрюком.
З гнобителем не житимеш у згоді:
Йому «панять», тобі тягнути віз.
... "
Байстрюк - це етнічні українці, що послуговуються в повсякденному житті російською мовою.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Повністю підтримую, за мову і державу потрібно боротися і пдтримувати, але не силою. Але мені подобається політика Литви на рахунок мови і державності, так чому в нас так неможна? Розмовляйте та спілкуйтесь як вам зручно, а державна мова повинна бути одна, і вона повинна підримуватися державою, а решта мов як написано в конституції і за рахунок нац меншинств а бо спонсорів держав де на цих мовах розмовляють.
Те саме каже відомий український правник, екс-суддя КС України Віктор Шишкін про державну мову і мови національних меншин в Україні та відповідність Конституції проектів Законів України, які регулюють мовні питання в державі.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Это не язык оккупанта, а мировой язык. Ненавидеть можно Путина и его режим, причем здесь язык?
Наші вчені-мовники бачать загрозу державній  мові внаслідок політики русифікації, та повне "викидання" її туди звідки вона прийшла, - в резервації(село), де вона, покамість, так сяк животіє.

Можна навести аналогію, мрію російського шовініста: зозуля(окупант) підкидає в чуже гніздо(Україна) своє яйце(мову).
При сприятливих умовах з яйця окупанта вилуплюється дитинча-покруч("світова мова") яке безжалісно викидає з гнізда всі інші яйця(мови меншин і державну).
Отака казочка, малята.

Р.С.
Сумний приклад:
Крим і ОРДЛО ніколи і ніяка б ереф(ія) не окупувала, якби самі українці не зрадили свою рідну мову ставши російськомовними, не асимілювались на своїй рідній землі ;  кримські татари  боряться до цього часу, бо їх об'єднала кримсько-татарська мова, вони не асимілювались ні на чужині, а тим паче на етнічній землі. ІМХО.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Анатолій Стреляний, письменник і публіцист, патріарх Радіо Свобода.
"У России, короче, есть только один враг, при мысли о котором она тоскует поистине смертельно. Это не США, не Запад в целом, не Китай. Это – украинский язык."
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Анатолій Стреляний, письменник і публіцист, патріах Радіо Свобода.
"У России, короче, есть только один враг, при мысли о котором она тоскует поистине смертельно. Это не США, не Запад в целом, не Китай. Это – украинский язык."
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Лариса Ніцой,  про свою боротьбу за українську мову.
"Звідки взялася Лариса Ніцой або що не поділили патріоти"
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Особисто мені неподобається те що тут мову окупанта виставили окремо від інших мов нац меншиств, чим вона від них відрізняеться?
Можна сказати так.
На сьогодні під повною окупацією є Крим і ОРДЛО, а під окупацією мовною, міста України починаючи з Хмельницького, Шепетівки, Кам"янця-Подільського і далі на схід.
Зараз держава  намагається виправити цю ситуацію, проводячи українізацію через комплекс законів, мета яких відродити на етнічній території України властиве їй мовне середовище -  українське.
Паралельно,  за всім етнічними меншинами і корінними народами буде збережено право, гарантоване Конституцією, на вивчення своїх мов в навчальних закладах України.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Ничего подобного. И при стрельбе "За горизонт". Законы физики и геометрии никто не отменял.
Есть два переменных фактора, влияющих на точность стрельбы, это мастерство артиллериста и износ ствола.
Остальное константа.
По-моєму про "майстерність артилериста" трішки не так.
При стрільбі "за горизонт" про "майстерність" артилериста взагалі  говорити не приходиться.
Адже він діє за строго визначеним алгоритмом.
А результат виконання  алгоритма, як відомо, не залежить від виконавця.
Хіба щось там  наплутає з вхідними даними.
Але то вже іншої опери...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Да Вы шо? За 40??????? Это я про точность еще не начал рассуждать. Типичное площадное оружие.
Со ствольной артиллерией не сравнить. Там точность может быть просто ювелирной. Но.... Опять же это дорогое удовольствие. Срок жизни (кол-во выстрелов) одного ствола весьма не долог. А стволы вещь не дешевая. На пример, при стрельбе подкалиберным снарядом "Рапира" (ее ствол) теряет минимум 10гр. металла.
Коли прямою наводкою, або по видимій цілі.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Роман Малко, київський журналіст та фотограф, родом з Тернополя про державну мову в Україні
"Сплутані карти. Що відбувається із законодавством про статус державної мови в Україні"
Моторы Шмель
 
Цитата
А ... тогда понятно.
Т.е. Вы купили какой-то моторчик и хотите сделать из него мотовесло типа Шмель 1.6
А я подумал, что Вы купили мотовесло Шмепль 1.6 и хотите на нем поменять винт .... зачем-то.

Ну, ... в сети полно предложений купить готовую насадку ()мотовесло) для триммера мотокосы.
Трішки не так. Два роки тому назад я купив мотокосу Садко 335,  на ній штатний  мотор Robin-Subaru EH 035.
А рік тому назад купив ПЛМ Шмель 1,6,   на якому, як відомо,  штатний    мотор Honda GX 35.
З метою обкатки мотора Honda GX 35, тимчасово  зняв його  з ПЛМ Шмель і поставив на мотокосу,  замість мотора  Robin-Subaru EH 035. Оце така перетрубація у мене. ))
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
У мене на ставки йде %15-20, інше на річках, тому якось не зациклювався ще на Дністрі)
На яких частинах річок: зарегульованих ставками, водосховищами, чи на первозданних руслах, точніше на тому, що від них залишилось на сьогодні?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Так і є, ладно, потерпимо.
Перепрошую, поясни, будь-ласка, зміст цієї  твоєї фрази.
Дякую.
Моторы Шмель
 
Цитата
Наконец конструктивное решение.
Есть такой мультфильм "Крылья, ноги и хвост" о том, как гриф учил страуса летать.
Так и у Вас год идет разговор про то какой формы должна быть пипетка если надо вычерпать море.
Та .... любой формы. Все равно вычерпать море не получится. Не для этого  пипетка создавалась.
Вы поймите в чем плюсы Вашего моторчика и тогда будет понятно чего от
него надо хотеть и что совершенствовать.
Плюсы:
1) Малый вес
2) Малое потребление
3) Универсальное сцепление.
4) Есть много насадок на его сцепление
5) Автономный
6) воздушное охлаждение

Где применять - ручной инструмент на все случаи жизни
1) Подвесной лодочный мотор
2) Мотокоса
3) Мотовелосипед
4) Мотопомпа
5) Мотопила, мотобензорез, дрель, мотобур
и  другой ручной инструмент.
Большую часть этого списка я, например, уже реализовал и Вам советую.

Для ПЛМ мощностью 20 л.с. все это недостижимо.
Так же как из Шмеля не получится скутер при любой форме винта.
Дякую, все вірно підмічено і написано, але ...
- Якщо перекласти останню фразу подільською говіркою то виходимо на поговірку, перепрошую: "Що ви вуйку не кажіть, а біля сраки ноги грубші".
Або, "Говорили-балакали, сіли та й заплакали". ...
Не про "грубші" ноги розмова,  не про  "літати" з надзвуком ..., а про ноги щоб просто ходити.

Ще раз перепрошую.
- Ідея від начала - одна і єдина: використання універсальних   малопотужних двигунів в якості "мотовесла"!!! ))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Простите, но я думал, что мовой и вопросами языка мы закончили. Вот для Вас украинский есть наверняка родной язык, даже не родной и прирожденный. Вы на нем думаете, видите сны и т.д. А для кого то нет. И таких не сотни тысяч а миллионы. И что дальше? Ну на хера мне с таким же как я русскоговорящим разговаривать на не природном для нас языке? Придя у Вам в гости, не вопрос из уважения к хозяину. А так, зачем? И главное ради чего?
Перепрошую. Відповім загально.
Ми знаходимось в українському ефірі, принаймі я так вважаю.
Чому Курков визначив  для себе  розмовляти на українському ТБ державною мовою, йому не рідною?

Коли я думаю, то частіше  в думках появляються російські слова,  фрази, конструкції,  які приходиться сяк так перекладати на українську мову.
Так склалось, по об"єктивних причинах, що більшість інформації  до мене,   все життя прожившому  в Україні,  потрапляла  російською мовою.  (
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Олекса Ви хочете сказати, що Ромашка - пєльмєнь?!))))
Не галушка, точно!
Скоріше "сердюччині діти".
Ото було! - Сердючка виступала на Євробаченні ... - зі  "звіздою на бошкє".
До галушки ще треба дорости...  )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Рома тобі не треба думати, ти в групі галушатників, і  звання у тебе в цій  Почесний Голушковод Полтавщини.:bj::dn:
Жарт! ))
Ігоре, таки тебе поправлю, до групи галушок входять    ті,  котрі розмовляють, чи принаймі намагаються  розмовляти, в Україні,   виключно українською мовою.
Скільки ти бачиш таких на форумі?  
Мало, дуже мало.

В основному всі "російськомовні".
Сам же термін  "російськомовні",  придуманий  екс-міністром закордонних справ, російським шовіністом,  Козирєвим,  в часи коли народи СРСР почали скидати з себе імперські  кайдани.

Так що прошу, Ігоре, не вживай слово "галушка" в негативному змісті.
Не заслужили ті котрі проводять  русифікацію мовного простору України на почесне звання Галушка!!!
Це слово чудове і дуже підходить ментальності українця... повір галушці, себто мені.  )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Розібрався!
Тут і про це написано!
http://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/5033,Ruch-bezwizowy-z-Ukraina.html
За 180 днів я маю права прибувати в країнах ЄС 90 днів!
За рік я маю права перебувати в країнахЄС 90+90, головне щоб за пів року не більше 90 днів!!!!
Я теж абсолютно так думаю.

По-моєму,  логіка використання безвізу в ЄС така:
За законами Шенгену, пересічна особа, яка законно знаходиться на території  ЄС більше часу ніж поза його межами на відтинку часу в 180 діб, отримує право на тимчасове, або постійне проживання в зоні Шенгену.

Щоб цього не сталося, для гостей встановили, так зване правило "90/180".

Логічно буде так, щоб  на протязі всього часу користування безвізом, не знайшлося б  проміжку  часу протяжністю в 180 днів, на якому перебування в ЄС становило би більше 90 діб.

Отже, відповідно цього правила, найбільш повне використання безвізу - це 50% часу в зоні ЕС / 50% часу - поза зоною.

Наприклад
90 днів в зоні ЄС/90 днів поза зоною;   90 днів в зоні ЄС/90 днів поза зоною;   90 днів в зоні ЄС/90 днів поза зоною;   90 днів в зоні ЄС/90 днів поза зоною; ... .

90/90; 90/90; 90/90; 90/90; ...

Якщо щось не так, поправте. Дякую.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Цього не скажу, але мабуть так! Бо якщо лічити з закінчення останнього перебування, то виходить до року)))
Якщо так, то я порахував, що протягом року в ЕС по безвізу можна перебувати не більше як 180 днів.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Вам Європа дає дозвіл на в'їзд в країну, а далі згідно їх законодавству)
Іване, якщо я по безвізу провів на території ЕС 90 днів підряд, то слідуючий раз можу потрапити до ЄС по безвізу лишень по закінченні 180 днів з дати першого перетину кордону ЕС?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Кстате хочу вернуться к вопросу безвиза и расстроить тех кто был уверен, что при выезде по безвизу работать в Европе нельзя!
МОЖНО!!!
90 дней выезжающий с биопаспортом может работать на территории государства куда едет имея на руках договор с работодателем! Рабочая виза не нужна!!!
:bf:
Зовсім не штудіював цього питання.  В Путляндії теж не можна перебувати  більше 3-х місяців, хоч  маєш офіційну роботу, хоч не маєш. Так?
Рыболовам Хмельницкого
 
Цитата
До Вас поліцію не викликали? яке Ви мали право розпускати руки? Поломаєте вудки? - Умисне знищення або пошкодження чужого майна...
Вчіть закони усі, а не тільки ті, що подобаються ;)
Хуліганство.
Одним словом, повторюсь, - охлократія в дії.
А ще й з претендуємо на європейськість. Ганьба! (
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
А что слова прегодиться(неп. какой язык), пригодится(руск.), пригодиться(укр.), стане у пригодi - имеют разное значение?
Мозг устал, пойду поработаю физически.
Значення одне й те саме.

В українських  словниках є слово "пригодитися", натомість слово "пригодиться" в творах письменників  - це скоріше всього діалект з російського "пригодиться".
"Прегодиться" - це слово з помилкою. Ігор зробив помилку чи описку. Потрібно писати "пригодиться", як у  Номіса  і Тютюнника.


Слова "пригодится"  в російській мові не існує. Так?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Так вы оказывается еще и шулер. Там было написано - ПРЕГОДИТЬСЯ, не вводите форумчан в заблуждение и ненадо самовольно редактировать чужой текст.
Мова ж то була не за описку, а за значення. Описка то інша помилка.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Авраменко говорить стати в пригодi. У меня все ходы записаны.

Є ще інший варіант "Пригодитися - виявитися корисним для чого-небудь"
"тобі Йалта всього хорошого, освоюй добре московську, поглиблюй так сказати пізнання, перечитуй Толстого, Пушкіна і Достоєвського, пригодиться. "
Цитата

ПРИГОДИТИСЯ, джуся, дишся, док. Виявитися придатним, корисним для кого-, чого-небудь. Не плюй в колодязь: пригодиться води напиться (Номис, 1864, № 44070); — Там [у монголів].. твій Максим, і хто знає, може, ми один другому на що пригодимось (Іван Франко, VI, 1951, 114); Йонька вийняв димучий патрон, понюхав його, покрутив у пальцях, прикидаючи, чи не пригодиться в господарстві (Григорій Тютюнник, Вир, 1964, 399).
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Прегодиться - такого слова в украинском языке нет, есть слово згодиться, чи стане у пригодi. В русском языке слово пригодится пишется без мягкого знака и через букву И.
Перепрошую.
Правильно російською мовою  пишеться "пригодиться", а українською є варіант "пригодитися".
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Смешон ты и скучен: рогули, московские медведи. Да и правила таким ни к чему. Достаточно циркуляров от "видатних українізаторів" типа фарион. Напоследок порекомендую: прекращай коверкать украинский язык русизмами и элементами суржика. Подтяни мову, спец уличного жаргона.
По суті, не розумію про що ти говориш. Вибач.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Як це до чого ? Ви мене дивуєте ))
Олекса, так як на рахунок петиції ? Знати про злочин і не попередити теж злочин . Ваші дії . Може хоч заяву в поліцію напишеш ? Чи аби попизтіти ?
Не знаю, що і відповісти ...спантеличений зовсім.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

..  руської мови, як засобу регіонального  спілкування ?
До чого "руська мова"? Професор сказав:"Русский язык - язык межнационального общения региона".
Ти, напевно,  не дуже уважно переглядав виступ професора?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
.... А зараз преподають ?
...
Професору я вірю. Сьогодні викладають!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Это видео мы обсуждали ещё  год назад.)) Баян.
...
Звичайно, "баян", після виступу професора ще і пів-року не пройшло.
І де ж то обговорення?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Директор інституту української мови, професор, доктор філологічних наук Павло Гриценко,  виступаючи перед суддями КСУ, наводить приклад, що в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті сьогодні читається курс "Русский язык - язык межнационального общения региона".
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... Саме Вам й не можна допускати помилки. ...
Я ж не навмисне, а від того, що недостатньо освічений. Зізнаюсь...
І завжди дякую за правильні зауваження.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
НАМАГАТИСЬ
заметно
Не зовсім.
Цитата
Білий, як сорочка на ньому, він намагався розтулити рота, але не міг (М. Коцюбинський);
Степан старається більше наловити риби, бо за це його завжди хвалить мати (О. Копиленко)
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Повноцінна мова, сказав Гриценко, невіддільна від народу, від території, на якій вона виникла. До речі,  те саме мав на увазі і міністр Ніщук, коли говорив про культуру і генетику.
__________________________________
Как ты можешь учить мове, если ты не знаешь элементарных правил? Тебе не стыдно, что ты не знаешь ,как на рiднiй мовi без помилок писати? Это же неуважение к родному языку, неуважение к Украине.
Дякую, за коректування помилок у моєму тексті.
Дуже слушне зауваження!
Буду старатись робити менше помилок.  Зараз в школі успішними є оцінки від "1" до "12".   Погоджуюсь навіть на  "1".
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Шедеврально! Раньше про людей без музыкального слуха говорили,  что медведь (обычный, без прописки) наступил им на ухо. А кому встал на ухо именно московский косолапый? Чтобы узнавать их в окружающей среде. Или злобный кацапский медведь повреждает череп в районе уха таким образом, что несчастный уже кроме русского языка никаким другим владеть не может?..
Вони впізнавані по  вуличній мові.
Приклад вуличної мови: "рогули по рождению". В російській мові такої конструкції взагалі немає, принаймі я не знайшов. Може ти знайдеш правило? - буду вдячний за науку!

Дещо про мову, етнос і не тільки, - словами професора Павла Гриценка.
Повноцінна мова, сказав, Гриценко невіддільна від народу, від території на якій вона виникла. До речі,  те саме мав на увазі і міністр Ніщук коли говорив про культуру і генетику.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Ви хоч прочитали,за ЯКОГО саме Вакарчука дописи були???
Вакарчука-молодшого, котрий проводив "м"яку" українізацію полтавській публіці, а Вакарчук-старший проводив "жорстку" українізацію, за що його і звільнили. Але справа(українізація) від того не вмерла...
Закон про державну мову України все рівно приймуть.
Українці таки заговорять, ... і швидко, -українською мовою!!!
Навіть, ті, котрим московський ведмідь на вухо став.  )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Славко Вакарчук для украинского языка и вообще для того чтобы люди ощутили себя нацией, сделал в тысячу раз больше чем  Корчинские и Олексы. Прошу заметить, абсолютно мягким и ненавязчивым образом, учиться надо панове.
Цитата
Если бы у них пропал голос, пол города бы за них пели песни ?
Цитата
Директор інституту української мови Павло Гриценко під час лекції «Українська мова сьогодні: виклики, шанси» привітав з 70-річчям екс-ректора ЛНУ ім. І. Франка та екс-міністра освіти і науки,відзначивши його революційну роль в українізації освіти в Україні.
Я також приєднуюсь до  побажань професора Гриценка  Івану Вакарчуку, поскільки  вважаю Вакарчука - старшого батьком сучасної українізації , який "втратив" голос з приходом табачників,  ківалових-колісниченків та їх холуїв, - мовних безбатченків.
Так от: за українізацію, котра, ІМХО, сьогодні реально стала українською національною ідеєю, зараз "співає" не пів-міста, а вся Україна!!!
Рыбалка на Днестре
 
З сайту Державного агентства рибного господарства України
Цитата
Чернівецький рибоохоронний патруль нагадує, що  наказом  від 6 червня 2017 року № 32 продовжено заборону на лов риби, інших водних біоресурсів  на Дністровському водосховищі та на р. Дністер до 20 червня 2017 включно.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає не бути байдужими до рибних запасів та дотримуватись встановлених правил рибальства. У випадку, якщо ви помітили незаконний вилов риби або порушення правил збуту біоресурсів, прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію до управління Чернівецького рибоохоронного патруля (0372) 52-00-27 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...
Крит - меню на греческом, английском и русском. ...
Повторюсь, якщо   меню, вивіски, ...  дублюються іншими мовами це не означає ,  що  персонал володіє цими мовами.
Персонал обов"язково володіє державною мовою!
Випадок який  описав Бабака є не що інше, як штучно створений ним  форсмажор з ознаками ідіотизму.
Говори в Україні державною мовою, тоді  ніколи в тебе не виникне ситуація подібна до Романової.
Це гарантовано державою! - адже всі громадяни України володіють, або  знають українську мову, окрім тих які мають певні фізичні вади.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Чтобы поставить точку в дискуссии. Как вариант. Официант, менеджер, портье, продавец, консультант просто спрашивает меня (ибо я Клиент) на каком языке мне удобно общаться (обсуждать, делать заказ и пр.)
При подобном порядке вещей, спорных ситуаций не возникает вообще. Это нормально и цивилизовано. И борьба за независимость и т.п. и т.д. тут совсем ни при чем.
В будь-якій країні покупці звертаються до продавців передовсім державною мовою. Іноземці купують чи готують розмовники...
Наша країна багатонаціональна. Громадяни знають та поважають українську мову. Держава безкоштовно вчила і вчить української мови всіх.
Я не бачу нічого в тому  поганого, чи ідіотизму, коли продавець просить звертатись до нього державною мовою.
Тим більше, що зараз в Україні зараз триває українізація.

П.С.
Моя невістка, вже майже рік проживає в Празі. На роботу не може влаштуватись, тому що не володіє належно чеською мовою.
Провчилась вже на трьох  курсах: одні державні - безкоштовні, інші - платні. Десь скоро отримає потрібний сертифікат і право  на роботу за  фахом.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
А разве я назвал официанта идиотом? Если да, то покажите где? Я написал ИДИОТИЗМ. А это не одно и то же.
Еще раз повторюсь, если посетителю (клиенту) удобно общаться на русском и при этом официант тоже владеет этим языком, то заставлять обоих общаться на каком либо другом ИДИОТИЗМ. Если официант не знает русского языка, то я без всяких проблем перейду в общении с ним на Украинский, впрочем как и на английский, немецкий, французский и очень слабо фарси. Или вот  к примеру больница. Вы что считаете. что врач, получивший образование в мед. институте на русском не знает русского?
В который раз вынужден повторяться, люди могут, имеют право общаться на любом удобном им языке, не зависимо от того, где они находятся. И не надо путать ресторан с официальным гос. учреждением, это не одно и то же.
Як я зрозумів мова йшлася про ідіотизм україномовного офіціанта.
Про те, що офіціант нібито володів російською мовою говорити  не варто.
Надіюсь він не вів розмову російською?

Сам же Булгаков та його сучасні поціновувачі до цього часу вважають українців ідіотами.
Ось  відеоцитата-підтвердження.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я официанта ни в чем собственно и не винил. Он просто жертва обстоятельств. Говорю же, в заведение люди приходят покушать, это не самое подходящее место для выяснения на каком языке общаться. К слову в Чехии очень многие знают русский язык, не раз официант или девушка на рецепшн переходили на русский. В данном случае официант прекрасно говорил на русском, в чем я не сомневаюсь. В том же Львове, в не безызвестной Крайивке со мной, когда просил общались исключительно на русском. Я знаю украинский, но на русском мне более удобно, а т.к. я посетитель (клиент, постоялец, гость, покупатель) то подстраиваться все же должны под меня. А я, не должен быковать. Где то так.
І, що протизаконного зробив офіціант, щоб тут називати його ідіотом? - чому він  в своїй країні, раптом, став жертвою?
В Україні англійська чи російська мова не є обов"язковою для вивчення в школах, а українська - обов"язкова...

По-моєму умісною буде цитата. Просто так, для роздумів. Твір, гадаю, всі впізнали.
Цитата
Я б вашего гетмана,- кричал старший Турбин,- за устройство этой миленькой Украины, повесил бы первым! Хай живе вильна Украина вид Киева до Берлина! Полгода он издевался над русскими офицерами, издевался над всеми нами. Кто запретил формирование русской армии? Гетман. Кто терроризировал русское население этим гнусным языком, которого и на свете не существует? Гетман. Кто развел всю эту мразь с хвостами на головах? Гетман. А теперь, когда ухватило кота поперек живота, так начали формировать русскую армию? В двух шагах враг, а они дружины, штабы? Смотрите, ой, смотрите!
П.С.
Під словом "враґ", автор має на увазі українців, що виборюють свою державу..
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата

Вот же идиотизм чистой воды. Реально ИДИОТИЗМ. Читал о подобном в сети, но не так давно попробовал сам.
Меню да на Украинском и Английском. Официант отказался со мной разговаривать на русском, не вопрос вообще,
я начал с ним разговаривать на английском. И тут...... В ресторане не оказалось ни одного сотрудника, говорящего на английском. ...
Я так і не зрозумів,  в чому вина офіціанта?
В тій же Чехії, офіціант зобов"язаний володіти лише державною, чеською мовою.
Переклад меню іншими мовами ні до чого не зобов"язує офіціанта, чи не так?
Рыбалка на Днестре
 
УДАРГ в Чернівецькій області зобов"язане  довести Наказ до відома ОДА: Чернівецької, Вінницької, Тернопільської і Хмельницької областей. Ті в свою чергу зобов"язані  оповістити своїх громадян про зміни в Наказ про нерест  на протязі 5-ти днів.

А пенсіонери, і не тільки, котрі  вийдуть 20 червня в заборонені для рибалки зони Дністровського водосховища та впіймають, хоча б одну, рибку,  повинні  обов"язково понести покарання у вигляді штрафу, згідно статті 85 КУпАП, якщо не помиляюсь.

Ніяких нарікань на владу не повинно бути. Ми їх вибрали!!! -  маємо те, що маємо! ...
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
... Якщо не помиляюсь то розмежування областей іде по гирлу річки.
Перепрошую, тут в тебе  обмовка.  Правильно буде  по руслу, а точніше по середині русла річки.
Рыбалка на Днестре
 
Можливо,  і це не виключено, що будуть  доповнення(зміни)  в наказах по Хмельницькій та Вінницькій областях також.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
... А вот ведь на мотыке сегодня адреналин по крови гонял и слушал Высоцкого.
Теперь Вам предлагаю. В аккурат о ней, соседней стране. А что Украина? Она просто из этого дома хочет уйти, и не хлопать дверью, а нормально. Но.... Увы.
Слушаем, смотрим, думаем. ...
В 81-му році мандрував по своїй багатонаціональній країні.

Трек мандрівки

Моя мотомандрівка 1981 року в трьох дописах
Уголок копателя
 
Всі знахідки повинні реєєструватись в установленому порядку, інакше ми прикладаємо руки до того, що Україна може втратити частину своєї історії.
Рыбалка на Днестре
 
Міркування такі:
Водосховище являється технічним і є  частиною ГЕС.
Дністровська ГЕС знаходиться на території Чернівецької області.
Цитата
ДНІСТРОВСЬКА ГЕС
Чернівецька обл.
60236 м. Новодністровськ
ТЕЛ./ФАКС (03741) 3-20-33
Рыбалка на Днестре
 
Я думаю, що юрисдикція  рибоохоронного патруля  Чернівецької області поширюється на всю акваторію Дністровського водосховища.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Малый герб, утверждённый 19 февраля 1992 года вроде как)))
А вообще 25 февраля Центральна Рада приняла за герб тризуб)))
Про український тризуб, як стилізоване слово "ВОЛЯ",   вперше розповів з трибуни ВР Левко Лук"яненко.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Реакція ...   - шабаш чортенят. (((
Наши субъективные думы о современной политике
 
Корчинський мріє, щоб  в Україні  не тільки читали, але й садили до кутузки за його  книжки. )))
Цитата
Дмитро Корчинський
3 год ·
З усих сучасних українських письменників я маю найвище міжнародне визнання.
За мою книгу "Війна у натовпі" в москві присуджено 4 роки умовно. Бібліотекарка 1,5 роки ввидбула під домашнім арештом.
Коли за книжки засуджують за кримінальними статтями - для автора це визнання вище не лише, ніж Нобелівка з літератури, але й ніж Шевченківська премія.
Проте, "нема пророка у своїй вітчизні"! В Україні за мої книжки ще нікого не посадили. Не цінують!
Для московитів, я - в одному ряді з Герценим і Чернишевським, а співвітчизники ще не поставили мене навіть між Франком і Шевченком.
Ображуся і захожуся писати польською!
Наші теж ґав не ловлять,  злякались бібліотекаря і забанили, без суду і слідства. )))
Какую музыку слушают наши форумчане ?
 
Віллі Нельсон.
youtu.be/lx8EP3Yw49s
youtu.be/UIdr6bKPHRE?list=RDUIdr6bKPHRE
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Директору украинской библиотеки в Москве вынесли приговор
http://newsoboz.org/obshchestvo/direktoru-ukrainskoy-biblioteki-v-moskve-vynesli-prigovor-05062017125856

Она читала Корчинского...
Дмитро Корчинський, Київ - 2011
Навіщо Міністерству освіти України потрібна "велика вітчизняна" війна.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Я так поняв Ви  своєї думки про українізацію не маєте ? Або маєте про неї спотрворене уявлення ? ... ))
Як не маю, - і чому спотворене.
Спотворене розуміння це коли говорити про українізацію економіки, космосу, птахофабрики, ковбаси і горілки,  ...))
Я систематично і давно проводжу українізацію в Україні.
Звертаюсь до українців, завжди і скрізь,  зрозумілою і близькою для них мовою - державною!
Хто розмовляє з українцями  російською мовою ,  той  саботує політику українізації, здійснює русифікацію в Україні... путіністи таким плескають в долоні.
Зображення з  підручника Новітня історія України, 10 клас, рекомендованого МОН України.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Це не версія, а реальність українізації.
Україна потрохи просувається по шляху українізації. Після радіо і ТБ наступним буде Закон про державну мову України. В ВР лежать аж три законопроекти про державну мову. Ключовим в усіх законопроектах є запровадження навчального процесу в усіх закладах освіти, починаючи з дитсадка, державною мовою.  ...
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата

P.S.  В  моїй сім'ї георгієвських ленточек не носили, на відміну від Вашої "інтелігеції".
Останні Ваші  фото,  Вам мабуть  було  соромно показувати, підправили по груди, щоб колорадских ленточок не видно було ?  Интелігенция по рожденію ))
Перепрошую, Романе, це ж закономірно коли запитуюють ні з того, ні з сього  "Чи теж без литри грілки не розібратись ?", то перша думка про виховання автора такого запитання. Вибач, якщо образив.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Не там Ви передній край побачили і не тих в герої правите, не тих...
Українізация  для Вас який характер має ? Чи теж без литри горілки не розібратись ?
Романе, я починаю сумніватись в тому, що ти походиш з інтелігентної сім'ї.
Або, як сказав би Сібаріт "Интеллигент по рождению". )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
В'ятрович про проспект Шухевича в Києві: "Дивно, що поляків задовольняв Ватутін, який у 1939 році ділив Польщу з німцями"

Ігоре, правда ж?
Фронт боротьби за Україну  проти імперії проходить не по землях Донбасу, не в економіці ... а в головах українців, в гуманітарному середовищі України: історія, освіта, культура.
Для Путіна і його шовіністів  Київ є російським місто, Анна Київська - росіянка, ...
Це очевидно, як білий день.
Підтвердженням того є те, що   всі списи  летять в В'ятровича, Ніцой, Фаріон, Корчинського, Скрипку, Кириленка, Ніщука,  ... в тих хто стоїть сьогодні на передньому краї українізації?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
А тем временем нужно переименовывать в толерантные названия. Огромное количество прилагательных можно использовать в названиях. Не обязательно одну крайность менять на другую. Лично я против Шухевича ничего не имею, но считаю, что для спокойствия в обществе можно находить компромиссные названия. С другой стороны о чём бы сейчас за столом  страна говорила ?))
Проти запропонованих топонімів, як відомо, виступають представники або бувших імперій(Росія, Польша, ...), або колаборанти("гниди"(С) всіх мастей.


Шарль Андре Жозеф Марі де Голль, З «Єгипетського щоденника», 20 квітня 1941 року
Цитата
Я вільний француз.
Я вірю в Бога і в майбутнє моєї батьківщини.
Я не належу нікому.
Я маю місію, одну тільки місію — боротися далі за звільнення моєї батьківщини.
Урочисто присягаюся, що не належу до жодної політичної сили, не підтримую жодного політика, ким би він не був — чи то центристом, чи то консерватором, чи то лівим.
Я маю лише одну мету: звільнити Францію.
Петро Дужий, ідеолог ОУН, писав про Шухевича
Цитата
Боротьба за волю українського народу, за його суверенне державне існування і розквіт стала змістом життя Романа Шухевича — людини виняткового гарту».

Своє історичне призначення на вищих посадах в українському визвольно-революційному русі доби Другої світової війни Роман Шухевич бачив у тому, щоб сконсолідувати сили ОУН, розхитані нацистськими репресіями, усунути розбіжності та кризу в Проводі ОУН, яка виникла на початку 1943 p., підтримати ініціативу Крайового проводу ОУН на ПЗУЗ щодо створення Української Повстанської Армії та перетворити її в інструмент боротьби за Українську самостійну соборну державу.

Шухевич, усвідомлюючи необхідність демократизації деяких організаційних та ідеологічних засад діяльності ОУН, зорієнтував Організацію на створення всеукраїнського політичного представництва у формі УГВР.

Завдяки цьому український визвольно-революційний рух, спочатку репрезентований лише ОУН, набув з літа 1944 р. загальноукраїнського значення, позбавився монопартійних впливів і почав просуватись на схід
.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

Ви мали на увазі до того, як ви їх викладуєте ?))
Ні! - після того коли не завантажився фрагмент.
Ти  ж дока в ІТ і з ютубом на ти!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, что хоть на видео должно было быть?  А то что то пусто, и не первый раз уже выкладываете пустые файлы. Вы хоть сами их просматриваете, перед тем, как постите ?
В мене все працювало завжди.
Просто раніше потрібно було повідомити. Я в ютуб недавно. Почав користуватись акаунтом кілька днів тому назад. Зараз спробую дати доступ до всіх фрагментів. Там де раніше не працювало, повинно запрацювати.
Перепрошую.(

Наприклад,  на скору руку youtu.be/XBQI5rPh8YQ
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Да, весело тут у Вас пару деньков было пока я отсутствовал. Даже Романа, в которого я верил как в непокобели лебимого вывели из себя. Но потом молодцом, взял себя в руки и уже больше не давал эмоциям вырваться наружу.
Вверх летіло ... і кричало ура!(С) (
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...
Что же об "инвалид по рождению", такое словосочетание может прийти только в голову инвалида умственного труда.:dc: Правильным будет только пожалеть автора этого выражения. И пожелать ему остаться неизвестным для родителей деток с особыми потребностями.
Прошу.

Вибач, про "голову инвалида ..." .
На цій фотографії два учасники бойових дій: мій батько і його зять.
Зять, Анатолій Климишин, в минулому кадровий офіцер РА, інвалід першої групи по зору. Його знають, чи зустрічали багато кам'янчан.  Куля зайшла Анатолію  в ліву скроню і вийшла з правої. Ліве око залишилось на місці, але втратило зв'язок з мозком, а праве око разом з скронею вирвала куля. На фото, на місці правої скроні видно яму.
Бачиш, з чим в мене асоціється словосполучення "голова інваліда".

Все рівно, попрошу таки дати пояснити, означає словосполучення "... по рождению". Ти ж сам казав, що терміни "по рождению" і "с рождения" мають зовсім різні сенси. - Різниця в чому?
Дякую.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Отношение к тёще - классическое.:cz: А в остальном знакомая песня: рогули по рождению - титульная нация, решта - унтерменши. Схидняки с москалями. Поляки этого правда не знали.  И до 39 года частенько гоняли быдлоту с тротуара на проезжую часть, свидетельствовал мне в начале 80-х на охоте в стрыйском районе один глубокий старик. За Польщу весьма заможный, с моргами земли и немалым хозяйством.
Всеукраїнське голосування в Інтернеті

Українці - титульна нація  України
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, не тупи.
Романе, поки немає автора фрази, може ти спробуєш мені розтлумачити?
Дякую.

П.С.
І перепрошую, тема створена мною для обговорення державної мови в Україні, і зовсім не для того, щоб вправлятись в майстерності лаятись та гнути матюки. Ще раз дякую за розуміння.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Попробую, хотя понимаю, что оно тебе и нахер не нужно. Ты же не слушать сюда пришёл. Прожив по службе в ЗУ (Стрый, Львов) четверть века, выучив в первый же год местный диалект (говирку по И.Франко) уезжал я с тех краёв в 2007. На отвальной задал вопрос одному из местных, своему товарищу по охоте. Каков мой национальный статус с учётом того, что я харьковчанин, но немало прожил с ними в Галичине? Он ответил, что ни разу не москаль. Но и не украинец, а схидняк. Уточняя спросил, потому что родом с Харькова? Нет-нет, ты файна людина, але українці тільки ті, хто народився на Заході неньки. Поскольку они под совитами только с 39 года, а остальные с 1917 и безнадёжно змоскалились.:bk: Сказано было на полном серьёзе человеком гораздо старше меня. Вот такие с тех пор для меня и есть "рогули по рождению".
...
Дякую, зрозумів.  
Твоє тлумачення фрази "рогули по рождению - титульная нация" грунтується на  емоційних і упереджених висновках одного  древнього діда - гуцула чи лемка. Тому  не вважаю, що ти  правильно вчинив написавши вищезазначену фразу.

Добре, поговорили про сенс цієї фрази в твоєму викладі...

Тепер думаю ...  - а форма фрази "рогули по рождению", чи взагалі має якийсь сенс?
Наприклад, фраза "інвалід від народження" - сенс ясний і зрозумілий.
А от "інвалід по народженню" - це як?
Поясни. Чи переклади свою фразу українською мовою так  як вважаєш, що буде правильно.
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

Мовному эксперду и решателю кто-чего носитель
...  А в остальном знакомая песня: рогули по рождению - титульная нация,...
Поясни будь ласка, що  означає твоя фраза "рогули по рождению"?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Десять рокi мабуть для вас замало якщо дурню пишите.Интересно каким образом закон превратит меня в носителя языка если я с детства по жизни носитель другого языка.Ну и что что я буду свободно владеть английским ,англичанином  всё равно не тану и дети мои не танут.Потому что кроме языка ,которы кстати не может быть для меня родным из-за специфического строения голосовых связок,есть ещё такеая штука как культура ,да и генотип в конце концов.Я уже писал что национализм не нужно превращать в нацизм,но вы видимо не понимаете разницу.А лезете со своим уставом   в чужой монастырь.
Вікторе, не смішися. Який може бути носій язика з етнічного українця Голохвостого - носія мови, котрий змінив прізвище на Галахвастов і думає, що цього достатньо.  Ніколи ні він, ні його діти не стануть носіями язика на українській землі. Вивчай це питання серйозно і через десять років скажеш свою думку.
Моя теща, етнічна росіянка з Біломор'я, приїхала в Україну у віці 35 років. Української мови навчилась так, що важко відрізнити від українця, а носієм мови не стала, залишилась носієм язика до кінця днів своїх ... і я ніколи не чув її російської.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Ви забули  на мої питання відповісти.))
Трішки уточню питання.
http://youtu.be/3f79xekEjLs?t=1119
Будь-ласка, моя думка.
Так, представники кримсько-татарського народу поступили як зрадники не голосувавши за відміну закону ківалова-колісниченка, який для татар був ліпший ніж попередній Закон УРСР про мови. Але з другого боку український парламент повів себе як ще більший зрадник коли змінював статус Кримської області проголосивши АРК замість, як то потрібно було відповідно до міжнародного права, надати пів-острову статус автономної кримсько-татарської республіки. Так що тут паритет - обоє рябоє.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Романе, все зрозуміло.

Ще одна цитата, ти б підписався під нею?
Подібна думка не раз висловлювалась він мене раніше неодноразово.
Ключова фраза   "носій мови",  поняття фундаментальне і не просте. Я тільки недавно, ну так років з десять,  тому назад почав вникати в її зміст.
Цитата
Русе Чат
...
Про що говорити? Їм(етнічним українцям)  ворожі пропагандисти підкинули псевдопатріотичну тезу "державна мова українська , а в побуті люди нехай розмовляють якою завгодно" - і вони ії проковтнули , як ті дурні карасі !

Навіть не вистачило розуму на просте запитання самому собі: а носієм мови хто буде в такому випадку , може циркуляри міністерств , як останні носії латини фармакологічні рецепти ?
Так що етнічні українці, усвідомлюйте свою відповідальність перед Україною, ніхто крім вас не збереже вашу мову!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Я прекрасно зрозумів те що сказала пані Ірина і Ви зрозуміли, так що не перекручуйте. А якщо не зроуміли, то передивіться відео знову уважніше.
Романе!
Викладач української мови, Ірина Фаріон сказала:"Про художні твори я не говорю, я не читаю "Української літератури".

Слово "читати" має кілька значень. Одне з значень "викладати" - читати предмет, читати лекцію, чи цикл лекцій, ...

Моє розуміння фрази Ірини Фаріон.
Пані Ірина пояснила, що так як вона не читає предмет "Українська література" тому не буде  говорити  про художні твори.  
Що ж я перекрутив?
Я правильно зрозумів сказане Іриною Фаріон чи ні?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, ...  Але я  Вам  піду на зустріч і допоможу. Звичайно мені здається дивним, що Ви такий Поціновувач Ірини і не знаєте цього факту. Будь ласка Вам відео, як доказ. Насолоджуйтесь ))
Дякую за те, що йдеш назустріч  і допомагаєш мені Романе, але ще раз прошу переслухай текст відеофрагмента до кінця.
Не говорить Ірина Фаріон про те, що сама не читає літературних творів!
Напевне ти неправильно зрозумів науковця і тому зробив поспішний  висновок.?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, а чому Ірина не читає української художньої літератури ?
Перепрошую.
Чому в тебе виникло таке запитання, підстави які?
Дякую.
Наши субъективные думы о современной политике
 
На випади увагу звертати, себе не поважати. ;-)))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
У меня такое впечатление, что это внатуре  бот. )))
Правильно, я бот-майстер.
Хочу перезавантажити ваші бот-сектори. ))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Вы всё попутали. Корчинский не воевал на стороне России, даже в юном возрасте.
Я думаю, що  Дмитро Корчинський на сьогодні вже прекрасно розуміє , як його самого і його  козачків  Росія використала в Молдові.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Дмитро Корчинський про себе та своїх предків починаючи від 19-го століття.
Про те як воював на боці імперської Росії проти незалежної країни(Молдови) будучи  ще юнцем нетямущим ...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Шановний Романе, перепрошую, дозволю собі  не відповідати на задані тобою питання, так як деякі з них  вважаю, що  не по адресі, - інші не повинні би були виникнути виходячи з контексту моїх дописів. Ще раз перепрошую. (
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Как бы из за некоторых" жителей "ютуба нам администрация лимиты на это дело не ввела.
Вікторе, ти теж натякаєш адміністрації сайту карати за ведення   пропаганди державотворчих доробків деяких  українських вчених-мовників?
Давай тоді вже список персон нон ґрата, чи що?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Вийшла у світ хрестоматія історії середньовічної української мови, яка засвідчує походження України та усіх прилеглих держав, зокрема Московії (Росії) та їх мовного походження. (С)

Видання офіційно засвідчене вищою науковою інстанцією України та рекомендовано до друку вченою радою інституту української мови Національної Академії Наук України, - Віктор Мойсієнко.

Презентація хрестоматії «Історія української мови» (Х–ХІІІ ст.) (укладач В. Німчук) за участю завідувача кафедри української мови Житомирського державного педагогічного університету імені Івана Франка Віктора Мойсієнка.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Невідоме поряд.
Про руську мову, - Ірина Фаріон.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...   Ясно же было сказано: ксенофобия по  отношению к русскоязычным гражданам Украины!
Голослівне твердження. Язик без кісток, він скаже будь-яке казання.

Прикладів мовної дискримінації в Україні  не зафіксовано.
Навпаки, всім національним меншинам України, держава з 1991-го року гарантувала вивчення їхніх мов.
А для спілкування громадян України різних національностей між собою,  держава  гарантує їм(своїм громадянам)  вивчення державної мови(мови вихідців з глухих сіл України).
Мораль: не вивчив державної мови ... - в громадських місцях мовчи... - все рівно ніхто тебе не розуміє. Та й  взагалі вважається поганим тоном розмовляти між собою мовою якою не володіють всі присутні поруч.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Альтернативна думка науковців, мовознавців.
Кирило і Мефодій.
Руйнування міфів про українську писемність та про руську мову.
"Кирило і Методій НЕ були засновниками нашої писемности."  Ірина Фаріон | Вечір у Львові | травень '17
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Альтернативна думка науковців, мовознавців.
Кирило і Мефодій.
Руйнування міфів про українську писемність та про руську мову.
"Кирило і Методій НЕ були засновниками нашої писемности."  Ірина Фаріон | Вечір у Львові | травень '17
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Друзі, прошу,  коментуючи законопроекти про державну мову не переходити на особистості тих  хто немає прямого відношення до творення законів. Погляньте спочатку хто вніс ці законопроекти, а потів робіть висновки. Також не забуваймо, що Верховна Рада України є представником українського народу.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Не может интеллигентный, культурный и образованный человек быть ксенофобом, даже "понарошку".  А вот кормящийся с этого рассчётливый мерзавец очень даже может. Темка то нынче прибыльная и востребованная. Чморить русскоязычных сограждан.
Підміна понять: в Україні не ксенофофія по відношенню росіян, а війна з РФ, яку об"явив російський народ  в образі Ради Федерації на чолі з  зрадницею українського народу Валентиною Матвієнко, підтримавши  віроломний напад Росії на Україну в лютому 2014-го року.
Чи ми сліпі і не бачимо, як одного дня одні і ті ж самі громадяни РФ дають концерти в Києві для російськомовних громадян України, а другого заїзджають на окуповані території і поливають вогнем з кулеметів наших співвітчизників,  громадян України.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Это же каким надо быть лохом, либо просто недоразвитым, что бы постить какие-то мысли или предложения этого циничного говна?


Посмотрите видео и главное внимательно слушайте вопросы, которые ему задают.
Посмотрели видео? Я теперь включаем мозг.
Это называется: Лохи, пока вы  постите и провоцируете языковый скандал, накаляете ситуацию в стране, я продолжаю делать то, что делал. :do:
*********www.youtube.com/watch?v=zA6kmSe_WaE
Народ, як завжди у нас,  на чеку ... )))
Прямо 37-й рік. Була б людина, статтю знайдем.
В прокуратуру того Кириленка, в прокуратуру!... Любителі порпатись в чужій білизні...
Наши субъективные думы о современной политике
 
Прямим текстом, - Остап Дроздов.
"Останнє слово головного ектреміста України: ... Розгортається КультурКампф... особливо в Києві ... Приєднуйтесь, браття й сестри!!!"(С) Капелан. ;-)
Наши субъективные думы о современной политике
 
Те, що радить Дмитро Корчинський слід правильно розуміти і інтепретувати в своїй свідомості як метафоричний текст, а не виконувати, інакше відповідатимеш згідно  статтей КУпАП.

"Кожна людина зобов'язана вести свій індивідуальний джигад. ...Кожний має спитати себе: ...  що я зробив щоб викоренити вату в Україні? ...Корчинський радить "робити" російськомовні лайт-бокси та намагатись плюнути в борщ всяким там лободам та лоракам."
Наши субъективные думы о современной политике
 
Дмитро Корчинський походить з сім"ї київських  науковців. Інтелігентна, культурна, освічена людина. Можливо з трохи, "понарошку"
збоченим в сторону релігії світоглядом...))) "Браття й сестри" )))
Ми на прямому шляху до капітуляції, - Корчинський.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Одні теревені.
Краще б вони ...  з корупцією боролися..
Я далекий від того, що Забр хоче коліївщини.
Частина українського суспільства хоче коліївщини, - Матіос.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Посилання на третій законопроект №5556 про державну мову України.
Ініціатори:
Лесюк Ярослав Васильович,  Васюник Ігор Васильович, Юринець Оксана Василівна,  Білозір Оксана Володимирівна,  Черненко Олександр Миколайович,  Мамчур Юлій Валерійович,  Карпунцов Валерій Віталійович,  Дубневич Богдан Васильович,  Соловей Юрій Ігорович,  Суслова Ірина Миколаївна,  Констанкевич Ірина Мирославівна,  Петренко Олег Миколайович,  Бригинець Олександр Михайлович,  Євлахов Анатолій Сергійович,  Береза Юрій Миколайович,  Тетерук Андрій Анатолійович,  Демчак Руслан Євгенійович,  Кремінь Тарас Дмитрович,  Лопушанський Андрій Ярославович,  Довбенко Михайло Володимирович,  Іонова Марія Миколаївна,  Величкович  Микола Романович,  Чорновол Тетяна Миколаївна,  Кишкар Павло Миколайович, Розенблат Борислав Соломонович, Спориш Іван Дмитрович (VIII скликання) Матвієнко Анатолій Сергійович, Бондар Михайло Леонтійович , Медуниця Олег Вячеславович, Пацкан Валерій Васильович, Сугоняко Олександр Леонідович, Лапін Ігор Олександрович.

Кириленко закликає якнайшвидше прийняти новий закон про державну мову,- "... бо це важливо не лише з погляду мовної справедливості, а й враховуючи питання національної безпеки", - сказав він.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Да уж, глубина глубин.:al:
І поради дав  українцям-совкам, любителям "русского мира" слушні:
- взяли пальці товар російський - відрубай пальці; - почув російський шансон - відріж вухо; - подивився російську виставу - виколи собі око; - промовив слово російською - відріж собі язика; -  ступила нога  на поріг  так званої  української церкви московського патріархату - відріж собі ногу;   ... (С) Дмитро Корчинський, громадський діяч, жартома "капелан". )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Орнітологи, перепрошую, Дроздов на що схожий?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Викривлена свідомість українців виникає від того, що її викривляють, – Корчинський
Ні додати, ні відняти!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...  Но то великие и бессмертные небожители, в некотором вполне прямом смысле гении, глашатаи своей эпохи. ...
Цього ніхто не оспорює. Справа в іншому.
200 років пройшло ...  Польща, Австрія, Угорщина, Чехія, Румунія, ... змінились, а Росія не змінилась ...
"Можем повторить" (С) ...

"Бородинська річниця"
автор Пушкін (1799—1837)
Цитата

Бородинская годовщина    

Великий день Бородина
Мы братской тризной поминая,
Твердили: «Шли же племена,
Бедой России угрожая;
Не вся ль Европа тут была?
А чья звезда её вела!..
Но стали ж мы пятою твёрдой
И грудью приняли напор
Племён, послушных воле гордой,
И равен был неравный спор.

И что ж? свой бедственный побег,
Кичась, они забыли ныне;
Забыли русской штык и снег,
Погребший славу их в пустыне.
Знакомый пир их манит вновь —
Хмельна для них славянов кровь;
Но тяжко будет им похмелье;
Но долог будет сон гостей
На тесном, хладном новоселье,
Под злаком северных полей!

Ступайте ж к нам: вас Русь зовёт!
Но знайте, прошеные гости!
Уж Польша вас не поведёт:
Через её шагнёте кости!…»
Сбылось — и в день Бородина
Вновь наши вторглись знамена
В проломы падшей вновь Варшавы;
И Польша, как бегущий полк,
Во прах бросает стяг кровавый —
И бунт раздавленный умолк.

В боренье падший невредим;
Врагов мы в прахе не топтали;
Мы не напомним ныне им
Того, что старые скрижали
Хранят в преданиях немых;
Мы не сожжём Варшавы их;
Они народной Немезиды
Не узрят гневного лица
И не услышат песнь обиды
От лиры русского певца.

Но вы, мутители палат,
Легкоязычные витии,
Вы, черни бедственный набат,
Клеветники, враги России!
Что взяли вы?.. Ещё ли росс
Больной, расслабленный колосс?
Ещё ли северная слава
Пустая притча, лживый сон?
Скажите: скоро ль нам Варшава
Предпишет гордый свой закон?

Куда отдвинем строй твердынь?
За Буг, до Ворсклы, до Лимана?
За кем останется Волынь?
За кем наследие Богдана?
Признав мятежные права,
От нас отторгнется ль Литва?
Наш Киев дряхлый, златоглавый,
Сей пращур русских городов,
Сроднит ли с буйною Варшавой
Святыню всех своих гробов?


Ваш бурный шум и хриплый крик
Смутили ль русского владыку?
Скажите, кто главой поник?
Кому венец: мечу иль крику?
Сильна ли Русь? Война, и мор,
И бунт, и внешних бурь напор
Её, беснуясь, потрясали —
Смотрите ж: всё стоит она!
А вкруг её волненья пали —
И Польши участь решена…

Победа! сердцу сладкий час!
Россия! встань и возвышайся!
Греми, восторгов общий глас!..
Но тише, тише раздавайся
Вокруг одра, где он лежит,
Могучий мститель злых обид,
Кто покорил вершины Тавра,
Пред кем смирилась Эривань,
Кому суворовского лавра
Венок сплела тройная брань.

Восстав из гроба своего,
Суворов видит плен Варшавы;
Вострепетала тень его
От блеска им начатой славы!
Благословляет он, герой,
Твоё страданье, твой покой,
Твоих сподвижников отвагу,
И весть триумфа твоего,
И с ней летящего за Прагу
Младого внука своего.

5 сентября 1831
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...
ПС А забр тут причём.?
Для Забра я намагався показати  як оформляються цитати з текстів в Академічному тлумачному словнику української мови. Але мої старання виявились марними, Забр, бачиш ... , надулися... ( .
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Гоголь всетаки ЗДОХ

Новодівчачий цвинтар м.москва
http://ic.pics.livejournal.com/vionwhitcomb/37953262/316089/316089_300.jpg
Зараз Ігоре, полетять в тебе галушки. )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Спеціально для Забр(а) та Вікіфішфіш(а)
Цитата з Академічного тлумачного словника української мови (1970—1980)
Цитата
ПЕРЕЧИТИ, чу, чиш, недок.
1. Заперечуючи що-небудь, не погоджуватися з кимсь, протидіяти чомусь. [Трохим:] Кріпись, Ганно.. Ольга коха Степана, нехай і дожида його; діждеться — нехай іде за нього, не борони їй і не переч! (Марко Кропивницький, V, 1959, 143);
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я з Вами більше не бажаю спілкуватись. Ви брехун.
Як хочеш.
Взагалі-то, шановний Романе, ти не правий, приміром, І-й закон Ньютона, хто б його і якби не формулював все рівно залишається законом Ньютона. Так саме і те що придумав Корчинський про "Хтотамще "здох".
ІМХО (С) означає те що придумав автор, і не обов"язково цитата.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Маячня у Вас ))

https://www.rybalka.com/forum/showpost.php?p=727626&postcount=12871
Це не Ви писали ?

А тепер будьте ласкаві найдіть в тому відео с Корчинським, де він казав про Гоголя.

Держите себя в руках, Алексей. ))
И ТЫкать мне прекращайте.
То не цитата, то я виразив зміст того, що сказав Корчинський. І прізвища ролі не грають, головне що вони всі російські шовіністи. (С) Редукс.
Це я тобі вже вдруге кажу, тільки іншими словами.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Олекса, Вы неправы. В Вашем возрасте пора бы уже научиться признавать собстьвенные ошибки, а Вы выкручиваетесь и оправдываетесь, как мальчик. ))
Романе, що за маячня, з чого ти взяв, що моя фраза є цитатою з виступу  Корчинського? Може ти не розумієш, що таке цитата? Цитата - це дослівний уривок чийогось висловлювання ...
Чи ти вже став представником Корчинського з захисту його авторського права? Тоді подавай в суд, хай він вирішує: перекрутив я щось, чи ні.
І перестань, прошу,  нагадувати про  мій вік.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Я не знаток только где вы мягкий знак в словаре увидели?
Корень есть ,а слова -нет:bk:Перечитайте свой пост.
...
То не корінь, а повноцінне слово - "переч".
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
...  чернівецький патруль щось дуже р'яно взявся за хмельничан
З якого б це лиха? )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...  змінювати чужи фрази, в інтернеті вважається правилом дурного тону. Це банальна підміна понятть. ...
Ая-яй, Романе, не звинувачуй мене в тому чого не було.
Фабула сказаного  не є прямим цитуванням тексту. Я передав фабулу фрагменту промови Корчинського.
Наприклад, як правило, цитату  часто беруть в лапки для того щоб  відрізнити  від авторського тексту.
А значок (С), до речі, який застосований мною,  означає  лишень правильну передачу  думки  автора, і далеко  не завжди  цитату з  його тексту.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Сообщение от Олекса  Посмотреть сообщение
Ігоре, не переч, ...
Цитата
До речi вас також стосуэться моэ зауваження до Iгоря.Немаэ слова перечь  э слово супереч або заперечувати
Прямо таки немає, хм-м ...
Цитата
Орфографічний словник сучасної української мови
Сторінка 507
перЕчити, -чу, -чиш; наказовий спосіб -еч  
Вікторе, бачиш, і в цьому випадку знову лишень  тебе стосується твоє зауваження, а мене - ні. )))
В словники, вряди-годи, корисно зазирати, який би знавець не був. ;-)
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
...
Якщо я поїду туди рибачити до 9 червня і в мене буде 2 чи 3 спінінги не з одним, гачком, що мені загрожує і в, що може вилитися? Можна обійтися попередженням?
....
Дякую!
Можна обійтись попередженням, але тільки у випадку коли не виловлено жодної особини риби. - Інакше штраф обов"язково!!!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Да вопрос вообще не в лососе. Как известно дьявол кроется в деталях. А детали таковы, что рано или поздно страна все равно придет к тому, что надо:
- запретить промышленный вылов во внутренних водоемах;
- запретить любительскую ловлю рыбы кому хочу, где хочу, когда хочу, сколько хочу и на что хочу.
- придется принимать более логичные и умные правила.
Много чего придется, но лучше раньше. Просто надо понимать, что все, окружающее нас не наше, и даже не в полной мере наших детей.
Будет не приятно. Будет не привычно. Но, ничего страшного не произойдет. Во всяком случае не будет ситуации, когда делаешь замечание по поводу сети, а тебе в ответ "Мы тут живем и всегда будем так поступать". Поступай! Заплати штраф, да такой, что с голым задом выйдешь и поступай дальше. А там, либо дойдет понимание, либо БОМЖ.
Абсолютно правильно! В Чехії, наприклад, ніхто не вийде на риболовлю без  посвідчення рибалки, отримання якого по складності рівняється отриманню водійських прав.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Вибачайте друже:bk:Але якщо тут несподiванно виник такий собi патрiотичний  украi`номовний осередок то мабуть спiвзвучно було писати Дякую за пiдказку,але цiлковито тверезий,або розмовне геть зовсiм.Бо слово абсолютний потрапило до нас з латини .:dk:
ПС Тлетворное влияние некоторых "штатских":cx:
Вікторе, вибачся перед Ігорем, слова "спасибі" і "абсолютно" входять до словників української мови, тому вони можуть вживатись нарівні з іншими словами-відповідниками.
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
Ничего не исчезло. Лет 5 назад попал в !!! Днестровке на подуста, поймали 7 штук крупных.
Дай бог, щоб ці 7 крупних не були одними з останніх в акваторії Дністровського водосховища. :-|
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
кострубато - це що за хімічна сполука?))
Ігоре, не переч, Роман правильно і влучно довів свою думку про мою писанину, про мій телеграфний стиль ... ))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Тому Вам Гоголь спокою не дає ?))
Не переймайтесь так, він "здох" більш ніж півтора  столиття тому. І Цоя поховали 26 років тому, а Булгаков народився в Києві.  Чим вони Вам завинили ?
Романе, Корчинський перелічив всіх,  ... - останній - Хтотамще.
Між рядками потрібно намагатись читати. ;-)
"Здох" слід розуміти „с глаз далой — із сєрдца вон“.
Читати вміє той, хто прочитує більше ніж написано автором. (С)
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
...
Вас наверное бесит, что наша область богата на писателей, художников и других деятелей науки и культуры ? Смотрите не лопните от зависти, Алексей ))
Зовсім ні! - , мені один полтавчанин подарував картину кобеляцького художника Володимира Забіяки.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
"Цой здох"...
Дід Панас казав: "Отака йухня малята" ))
Цой здох! - Висоцький здох! - Пушкін здох! - Гоголь здох! ... - Хтотамще здох! (С) Дмитро Корчинський.
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
Пробували рибачити (20-21) на р. Ушиця. Зловили два закілушних ляща і зодва десятка 400-600гр. Більшість не виловленної риби врятувала горілка під шашличок і свіженькі салати:dk::dk::dk:
Також наблюдали спінінгіста на моторній лодці 20.05.2017, чи щось він ловив не бачили, плавав він далеко.
На р.Ушиця весняно-літня заборона на лов риби діє до 9 червня включно.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Пам"ятаю, більше 40-ка років тому назад запитував свого однокашника з Буковини, звідки походить його прізвище "Руснак". Він відповів, що від слова "русин" - давня назва українців.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, не обижайтесь, но нужно уметь различать украинский язык и руську мову.
Якщо запитати п"ятикласника, якою мовою розмовляють/розмовляли люди  на руській землі?
Він відповість ствердно - "Руською!". ;-)
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Игорь, ты конкретный ответ дать можешь ? Не обижайся, но с химией у тебя туговато, давай общаться на простом человеческом языке.
Можу написати на українській мові, якщо ти не розумієш руську.
Романе, не ображайся, але учнів 5-го класу вчитель вчить, що руська мова - це українська мова. ;-)
Цитата
Урок № 15, укр. мова, 5 клас
Я люблю свій рідний край, що зветься Україною. Перша держава східних слов’ян одержала назву Русь, або руська земля, а історики назвали її Київською Руссю. В Україні живуть угорці, румуни, греки, німці, чехи, словаки,  татари,  гагаузи  та  інші. Українці являють собою сталу спільність людей, яка історично сформувалась і зберегла стабільні культури, етнічну самосвідомість (З підручника).
...
Які ми, українці? Сьогодні вже не такі, якими були п’ять, десять років тому. І не такі, якими були сто років назад. Що ж в’яже нас із нашими предками, котрі жили на цій землі сто й тисячу років перед нами? Наша генетична пам’ять, яку дехто схильний вважати «пережитком», волає до наших сердець: «Ще живе Україна — Русь!» Жива вона в наших колядках, ве ликодніх короваях, клечальній неділі та купальських вогнищах, у снопах жита на покуті й гронах калини, у вишиванках і в піснях (Г. Печерна).
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
По змісту вірно, по формі - морок! - Охлократія в дії!!!
Все тому, що української держави ми ще побудували. Вона залишилась чужинською. Хронічно запізнюється з прийняттям головних державотворчих законів. Приміром, чому досі Україна немає Закону про державну мову???
А в кожному з нас  в більшій чи меншій мірі ще залишився жити колаборант, який свідомо чи не свідомо лиє воду на млин імперії.
До 1991 року майже всі ми були колаборантами...  Для себе я це усвідомив в грудні 1991 року, коли дізнався, що з  шкільних програм кудись щезла мова окупанта. Тобто з 1991 року мова окупанта не вивчалась сільськими.
Мої діти її не вивчали.
Натомість, як я зрозумів, той бармен з Новомосковська. Якщо українського, то чому бармен не надає послуги громадянам України використовуючи державну мову, адже  на навчання цієї людини української мови  держава витратила кошти?
Моторы Шмель
 
Чому така реакція?
По-перше, двигун до роботи з штангою мотокоси пропрацював близько години на холостих обертах на "нейтралці" на обертах близьких 4000об/хв.
По-друге, в інструкції до мотокоси оберти двигуна 9000об/хв. Я встановив 6000об/хв  на холостому ходу при відкритому і зафіксованому на 3/4 дроселі. При невеликих навантаженнях двигуна оберти опускались десь до 5700-5800об/хв.
Чим не обкатка?
Моторы Шмель
 
Вчора поставив на штангу коси моторчика "Шмель". Сьогодні обкатував на 6000-х обертів протягом 50хв. Завтра продовжу, благо косити є що.На перший погляд, на косі працює дещо гірше моторчика Robin-Subaru EH 035.Можливо тому, що ще не обкатаний.
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
Вот такая манюня попала хлопцам в Макаровке
Читав в альманасі "Риболов-спорсмен", що зникаючі(червонокнижні) види риб в Чехословаччині риболовам заборонено виймати з води. Відчіплювати рибу  з гачка та відпускати потрібно у воді.
Цитата
Марена звичайна
Занесена до Червоної книги України. З 80-х рр. ХХ ст. став рідко траплятися в уловах. Зникнення типових біотопів у результаті зміни гідрологічного, хімічного, біологічного режимів водойм, забруднення води, надмірний вилов.
Рыбалка на Днестре
 
Лящі на такій глибині ще з ікрою напевне?
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
Вчера был на рыбалке. Надднестрянское, за день 8 лещей 4 по пол кило и 4 по полтора, 5 плотвиц не плохих и 3 швеи. Фидер, фишдрим и опарыш с червяком.
Ого-го! :-е
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... А по большому счёту Олекса просто хочет, что бы мы общались на украинском языке и получать услуги на украинском. В этом нет ничего плохого, просто его манера выглядит навязчиво. Подождал бы немножко, мы в скором времени все начнём разговаривать на украинском языке и даже думать. Всему своё время, не нужно только принуждать, а то сработает антогонизм. Он прав, ни кто не заставляет француза говорить на французском, но может потому, что француза ни кто это не принуждает это делать ?
Олексе впору бы уже опомниться, но он гнёт свою линию. Видно хочет выглядеть самым украинцем среди украинцев - это не плохо, но выглядит как то не скромно и для других обидно.
Так, я чекаю Закон України про державну мову, і нагадую колегам по хобі: щоб були готовими до змін, щоб не забували яку країну будуємо, щоб перестали бути "трофеями" російської імперії...   ;-)
Закону про державну мову в України ще немає, але процес не стоїть, - Анна Маляр
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, якщо в Вас досі є сумніви, що ви на українському сайті, Вам потрібна допомога, швидка ))
Та в Україні немає українського мовного простору, а є російськомовний ...
Питання мови, це не питання мови окремо взятого сайту, - а всього державного мовного простору, який в Україні, апріорі, повинен бути україномовним,  приміром як у тій же Франції -  франкомовний.
Говоріть українською!  -   і буде вам український простір, -  Анна Маляр.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Мова - символ держави!
Перше враження.
Заходиш на сайт і зразу, а де я? На чиєму сайті - російському, білоруському?  ... ан ні! - На українському!
Заздрю росіянам, в них такого днем з вогнем не знайдеш.
Ну нічого, думаю у нашої держави ще підлітковий вік.
Але все рівно, закликаю, тих хто володіє державною мовою,  вживати для спілкування українську. А то таке враження, що українці на 90% російськомовні, або план "Шатун" в галузі мови реалізовується.
Дякую.
Українці, якщо хочете зберегти свою державу - говоріть своєю мовою. Все! (С) Анна Маляр.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Мова - це фактор безпеки України як держави, - Анна Маляр, науковець, кандидат юридичних наук, викладач, ...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Трудно сказать... Уверен, любой согласный с условиями сайта должен быть зарегистрирован. Любой, подчёркиваю! Пыжиться не стоит, появится ваш коллега тут, если действительно он того хочет.
А якщо ось так:
Цитата
"Олекса Михайлович ,  ...   - я все зробив для реєстрації , отримав першого листа не мейл , де сказано "чекайте другого для активації " - і вже який день чекаю , а його як не було , так і нема !".
Що тоді претенденту робити?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Тут побратим не может зарегиться, а вы про патологоанатома, да ещё и москаля...
А що, "побратім" на нашому сайті апріорі  став персоною нон ґрата?
Моторы Шмель
 
Тільки-но перевірив, так і є: 28 і 8мм.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Юрист Анна Маляр:"Українська мова - символ української державності". ;-)
Анна Маляр в недалекому минулому російськомовна киянка.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Сообщение от vikifishfish
Передайте "коллеге",Что сено к лошади не ходит.А если у него есть желание то мы
Завжди до його послуг.


Сообщение от Забр
Олекса, передайте своєму Руському чату, що це він недоумок ))) Хай сюди зайде, чі ссить ?)) Читає нишком наш форум і гнилі коменти пише. А що це в нього за нік такий "ruse chat", маскаль чі шо ?

Цитата
Олекса Михайлович , ...
Шкода , що вони мене не реєструють у себе ...

Хлопці, Вікторе, Романе, допоможіть Русе Чату зареєструватись на нашому форумі.
Прийде, донесе свою думку, приведе аргументи, ...
Що вам не цікаво послухати співвітчизника?
- Якщо він і прийде, то з словом, без кулемета ... ;-)
Рыбалка на Днестре
 
Останній раз в наших краях я зловив невеличку маренку, дай бог пам"ять, в році десь 75-му на річці Ушиця, між селами Яр Косиковецький і Сокілець.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Де мова - там нація, там культура, там історія, там держава!
Лекція.Мова і гідність. Лариса Ніцой.
Два тижні тому назад вперше почув про дитячу письменницю Ларису Ніцой.
Приємно був здивований, що молодь прийшла до того ж  що і я, але ще  в далекому 1966-му році.
- Соромно українцям в Україні розмовляти не на рідній мові! Це ж треба так себе не поважати.
Наши субъективные думы о современной политике
 
"Мінстець за 2 тижні складе список антиукраїнських сайтів на закриття. ..."  (с) УП  )))
Базіка - знахідка для ФСБ!
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
В Украине запретили самую популярную бухгалтерскую программу 1С
Подробности читайте на УНИАН: http://www.unian.net/business/1924551-v-ukraine-zapretili-samuyu-populyarnuyu-buhgalterskuyu-programmu-1s.html

А это вообще торба ))
"Там русской дух... там Русью пахнет!" )))
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
В Україні заблокують доступ до Яндексу, ВКонтакте і Одноклассников - указ Порошенка
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1924464-v-ukrajini-zablokuyut-dostup-do-yandeksu-vkontakte-i-odnoklassnikov-ukaz-poroshenka.html
И шо дальше ?
До пана Президента пізно доходить.
Як "гуглить" патріот України.
Рыбалка на Днестре
 
Цитата
Да, есть такая рыбеха непонятная, сам ловил))) Но спецы убеждают что это точно не чехонь, потому что её у нас не водится...
Якби мати фотографію риби, то можна було б говорити більш предметно.
А так ні чехонь, ні в"язь в середній течії Дністра раніше не зустрічались. Правда це до 1980-го року, а відколи появилось Дністровське водосховище кількість і види риби дещо змінились. Наприклад, по моїх спостереженнях, начисто щезли марена і підуст ...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Щодо мов в Україні.
На сьогодні в Україні є одна державна мова. Натомість функціонують інші мови, серед яких іноземні: польська, румунська, угорська, російська, німецька, болгарська, грецька, вірменська,  ...
Однак серед українців є носії мов котрі не є іноземними в Україні,  позаяк Україна є їх етнічною територією проживання.
Серед них найчисельніша група це кримські татари.

Буквально вчора Президент України зробив заяву:"Я готовий внести кілька змін до Конституції, зокрема і щодо питань кримськотатарської автономії".
Очевидно, що в результаті прийняття  цих змін ключовим постане  питання статусу кримсько-татарської мови, зокрема мови  освітнього процесу в закладах освіти...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Ви проект коментували і написали: "Не заборонені недільні школи, але це вже коштом громадян.", але в проекті закону нічого про кошти на сказано, тому в мене і з'вилось припущення, що це проект закону в інтерпретації Олекси.
Ось що Ви писали
https://www.rybalka.com/forum/showpost.php?p=726428&postcount=398
Правильно прокоментовано: в проекті не заборонені недільні школи, а це означає, що навчати в них можна будь-якими мовами. Тільки держава недільні школи  не буде фінансувати, адже  ж вони мають статус репетитора чи гувернера і ніяких документів про освіту не мають права видавати.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Але Ви в своїх постах стверджуєте, що начання мовних меншин буде коштовним і приводите проект закону. Може Ви зробили припущення завчасно ? Чи написали як ИМХО ? Тоді навіщо зсилаєтесь на проект закону і цитуєте їого в своїй інтерпритації. Це закон від Олекси ?
Де ті дописи? Приведи їх, прошу, як мою цитату.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Прошу вибачення,Ви-автор того проекту Закону?
Чи-прем'єр-міністр,який узгоджує витратну частину бюджету краіни?

Якшо-"ні"-якого ..я так категорично заявляти-"Все".
P.S. Корону зніміть-станете ближче до людей...
Сергію, одна частина твого запитання незрозуміла для мене.
Інша - з нецензурним змістом. Повтори, якщо бажаєш,  про етику поведінки в Мережі,
допис №394.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Так, а де про  "кошти" сказано ?
Про кошти на освіту буде сказано в Державному б"юджеті. Там буде розписано хто і як фінансується. На навчання мовою націнальних меншин, в разі прийняття цього закону, з Держбюджету  не буде виділено ніяких коштів. Все.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Прослеживается некоторое противоречие в Вами сказанном. Или Вы имеете ввиду финансовую сторону вопроса ?))
Розділ IV. МОВА ОСВІТИ ТА НАУКИ
Стаття 21. Мова освіти
Цитата
1.Мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова.

Особам, які належать до національних меншин, забезпечується право на вивчення рідної мови у державних і комунальних закладах освіти.
...
Це право реалізується через мережу закладів освіти, класів (груп), що створюються відповідно до законодавства.
Не заборонені недільні  школи, але це вже коштом громадян.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Проект Закону про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні
Авторський колектив
Головко М.Й. Народний депутат України VIII скл.
Матіос М.В. Народний депутат України VIII скл.
Іллєнко А.Ю. Народний депутат України VIII скл.
Осуховський О.І. Народний депутат України VIII скл.
Княжицький М.Л. Народний депутат України VIII скл.
Марченко О.О. Народний депутат України VIII скл.
Левченко Ю.В. Народний депутат України VIII скл.
Головатий С.П. Європейська Комісія "За демократію через право" (Венеціанська Комісія)
В цьому проекті пропонується, що мовою освіти в Україні має бути лише державна мова. Тобто  всі  національні меншини будуть позбавлені права навчатись рідною мовою за державний кошт, але залишається  право вивчати свою рідну мову в усіх навчальних закладах України.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Робота в Мережі створює відчуття вседоступності і вседозволеності. Інтернет здається безконтрольним. Із-за цього люди можуть відчувати необмежену свободу дій, особливо якщо вважають, що вони анонімні. Але це не так. Наскільки весь світ відкритий людині, настільки ж людина відкрита всьому світу. Не дивлячись на гадану безконтрольність, здійснювати аморальні або неправові дії в Інтернеті можуть тільки дуже наївні і недалекі люди. (С) Загальна інформатика, 5-9 клас.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
9 квітня 2017 року на телеканалі "Рада" мовознавець Ірина Фаріон поділилась своми роздумами про життя і трагедію "Великого українця" Миколи Гоголя. про життя і трагедію "Великого українця" Миколи Гоголя.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата

P.S. Про охоту. В Подолье зайцев практически не осталось, круглый год оголодавшие сироты на джипах ночами их выбивают, все поля в колеях. Наверное это беспредельничают московиты или русскоязычный шлак. Ну не могут ведь щирые украинцы и патриоты творить такое непотребство.

Не мисливець ви Олекса. Не мисливець... Артіст розговорного жанру, прости Господи.
Я, як мисливець не відповідаю за "такое непотребство". Відповідають єгеря та інші особи   уповноважені  на охорону державного мисливського фонду. Так що помилка вийшла з адресою. Як кажуть щирі українці: "Попав пальцем в небо".
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата

P.S. Про охоту. В Подолье зайцев практически не осталось, круглый год оголодавшие сироты на джипах ночами их выбивают, все поля в колеях. Наверное это беспредельничают московиты или русскоязычный шлак. Ну не могут ведь щирые украинцы и патриоты творить такое непотребство.

P.S. На своём сайте лучше бы обсудили уничтожение зайчиков рогулями из-под фар!

P.S. Третий раз спрашиваю: зайцы где. Кадыровцы с джипов у нас их
перебили?
Зізнаюся і щиро каюся, всіх зайців на Поділлі вибив я, щирий українець Редукс Подільський.

П.С.
Мої зізнання вибиті під систематичним моральним тиском, який мав  ознаки погроз. :D :D :D
Наши субъективные думы о современной политике
 
Інша правда про ДСВ та ВВВ.
Фашистська Німеччина = Радянський Союз. (с)
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
И шо ? Я то тут причём ?)))
Хай забороняе, мне пох, я с флагами не хожу )) Вы опять со своими цитатами ?)) К чему они ? К рукаву пришить что ли ?)))  Может у  Вас мания ?))

У Вас батько с георгиевской лентой ходил  и в медалях оккупанта, я ж молчу ))  Чи Вы Вы тоже ходите ?
Манная каша )))
Шановний, Ні, не так! Шановний пане Романе, спеціально для Тебедопис мого друга, рафінованого російськомовного українця з славної Боярки Геннадія(Палтуса).
На сто відсотків переконаний, що ти будеш згідний з тим, що він написав  з приводу "відзначення", так званого, Дня Пабєди. Також перепрочитай, якщо маєш бажання,  ще раз другу частину мого допису №378 з теми "Мова-символ держави!"
Пробач за надмірну настирливість. Дякую.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата

Якби ще Ваші цитати відповідали темам розмов.
"Романе, закон забороняє використовувати прапори СРСР в Україні.
Цитата:
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки
4) символіка комуністичного тоталітарного режиму - символіка, що включає:

а) будь-яке зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР, УРСР ...

Стаття 4. Заборона використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів

1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено."

Що тут не відповідає темі коли мова йде про використання символіки комуністичного тоталітарного режиму Україні -  прапора СРСР? Чітко в законі написано: "публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено."
Прапор СРСР антиукраїнський, тому його заборонили використовувати Законом. Дома собі носи того прапора, а публічно - ні! Тому що це прапор окупанта.

"
Стаття 2. Засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів
1. Комуністичний тоталітарний режим 1917-1991 років в Україні визнається злочинним і таким, що здійснював політику державного терору, яка характеризувалася численними порушеннями прав людини у формі індивідуальних та масових вбивств, страт, смертей,  ..."
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
1. Спаплюжити небіжчиків. Смысл фразы очевиден.
  2. Мова - символ держави  пости 312 , 358.
1. Не зовсім очевидний.
Позаяк "паплюжити" - це ображати лайкою, ганьбити, ...
А "остракізм" -  вигнання, гоніння через те що хто-небуть  або  що-небуть  небезпечні для народу.
Мертві, як відомо, не небезпечні. Навіть прислів"я є таке: "Хороший індіанець - мертвий індіанець".

2. Перепрошую.
В дописах №312 і №358 немає запитань, там просто суб"єктивна  констатація фактів розповідними реченнями.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
А це до чого Ви написали ? Про що це Ви ?
Це відповідь на згадування  клейнодів часів Хмельницького.
Цитата
А без цього прапора ми б самі проти фашизму справились ?
IMXO, без Америки би не справились.  
Цитата
Шановний, а дозвольте спитати, Ваш батько під яким прапором у ВВВ воював і награди в нього від якогої влади ?
Під прапором окупанта і від влади окупанта.
Цитата
Закони я сам і без Вас можу прочитати, а от Ваша думка більш цікавіша.
Ви зловживаєте всілякими цитатами, повірте, це так. Більш своїх думок і люди Вас краще зрозуміють.
Я не хочу переливати з пустого в порожнє, тому і по можливості цитую Закони. ІМХО, так більш лаконічно виходить.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
И что с ними теперь делать? Почивших предать остракизму а живых люстрировать?  
Мені незрозуміла перша частина другої фрази?
Дякую.

Цитата
P.S. Третий раз спрашиваю: зайцы где. Кадыровцы с джипов у нас их перебили?
Перепрошую, не бачив перших двох запитань? Де вони?
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Это всем известно, вопрос в том, почему он стал именно антиукраинским. Я говорил том, что  именно антиукраинского несет в себе красный флаг ? Можете не отвечать, мне Ваши  цитаты не интересны.
Пояснюю, прапор СРСР(він же перемоги) - це прапор окупанта котрий окупував в тому числі Україну. Так що не треба маніпулювати червоними, чи малиновими всякими прапорами.
Під цим прапором почалась окупація України в 1918-му, потім у 1939-му році агресор окупував Західну Україну(в складі Польщі) та  Прибалтику за договором з нацистами, далі була Угорщина,  Чехословаччина, ...
Наші діди, батьки і товариші  приймали  участь в агресії!  "Ніколи знову!!!"

Цитати не мої, вони взяті з Закону України.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Так,  не антиукраїнська ? Вона була  така ж українська, як і росіська. Тоді був СРСР, була своя совкова символіка,  бойові знамна частин були усі червоні. Це що стосується 2 мирової, або ВВВ.
Проти України червоні знамена не використовувались Росією при аннексіі Криму  чи при агресіі на сході, в неї свій триколор.
В період ВВВ з червоним прапором, наші діди, та батьки піднімались в атаку, вони цілували цей прапор і вивісили над Рейхстагом. Чому ж він раптом  став антиукраїнським ? Друга справа, що росіяни хочуть присвоїти собі свято Перемоги, тут вони неправі, а Ви цьому  й раді.

Ви ще часи Хмельницького згадайте, які тоді клейноди в Україну прийшли або інтернаціонал, який до 1944 року використовували як гімн СССР.))

Поки цю стрічку не почали вішати собі сепари і ватніки, про неї ні хто й не згадував.
Романе, закон забороняє використовувати прапори СРСР в Україні.
Цитата

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки
4) символіка комуністичного тоталітарного режиму - символіка, що включає:

а) будь-яке зображення державних прапорів, гербів та інших символів СРСР, УРСР ...

Стаття 4. Заборона використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів

1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Ви не вловили суть моєї думки. Я про що пишу ? Про те, що нас легко бити, бо ми самі собі створюємо больові точки. Почалось все з колорадської стрічки, яку росіяни зробили своїм символом, а для нас вона стала символом ватізму. Зате потім ми самі почали себе обмежувати різними символами. Таке враження, що нам сподобалась російстька їдея.
Романе, перепрошую, я зрозумів не так.
Фабула твого попереднього допису, ІМХО, така: комуністична символіка не антиукраїнська!
Це  зовсім не відповідає дійсності.
Червоний прапор прийшов  в Україну разом з  штиками Муравйова.
Одного цього достатньо, щоб вважати його антиукраїнським.

Щодо колорадської стрічки,  то раніше її роль виконувала червона стрічка(бантік), яку росіяни зробили своїм символом, а для нас вона стала символом комунізму, який так люто ненавиділи українські куркулі та  імперіалісти всіх мастей.
Цитата
У.Черчіль
Нацистському режимові властиві найгірші риси комунізму.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Ничего... Ведь карлик сказал, что без них бы справились :aq:
Інша думка з цього приводу. Хто переміг Гітлера.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
9 мая в Киеве: провокации и антиукраинская символика - фото
http://news.liga.net/news/politics/14746732-9_maya_v_kieve_provokatsii_i_antiukrainskaya_simvolika_foto.htm

Мне непонятно одно, зачем кому то обязательно нужно признание коммунистической символики антиукраинской. Ведь те коммунисты с современными ничего общего не имеют. К чему лишние разногласия в обществе ? И почему это происходит именно во время российской агрессии ? Украину пытаются расколоть изнутри ? Украина была в составе СССР, под красным флагом Советский Союз победил фашизм. Неужели красное знамя вдруг стало антиукраинским. Мы сами себе устанавливаем ограниченмя и запреты, а Россия этим только пользуется..
Запитай у жителів Західної України.
Наши субъективные думы о современной политике
 
Цитата
Всех с Днем Победы!!!
Уривок з:  «Воспоминания о войне.»  Николай Николаевич Никулин. Издательство Гос. Эрмитажа, 2008. .
Цитата
"«Те, кто на передовой — не жильцы. Они обречены. Спасение им — лишь ранение. Те, кто в тылу, останутся живы, если их не переведут вперед, когда иссякнут ряды наступающих. Они останутся живы, вернутся домой и со временем составят основу организаций ветеранов. Отрастят животы, обзаведутся лысинами, украсят грудь памятными медалями, орденами и будут рассказывать, как геройски они воевали, как разгромили Гитлера. И сами в это уверуют! Они-то и похоронят светлую память о тех, кто погиб и кто действительно воевал! Они представят войну, о которой сами мало что знают, в романтическом ореоле. Как все было хорошо, как прекрасно! Какие мы герои! И то, что война — ужас, смерть, голод, подлость, подлость и подлость, отойдет на второй план. Настоящие же фронтовики, которых осталось полтора человека, да и те чокнутые, порченые, будут молчать в тряпочку. А начальство, которое тоже в значительной мере останется в живых, погрязнет в склоках: кто воевал хорошо, кто плохо, а вот если бы меня послушали!»
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Де описка ?  Для Вас  9 травня не свято ? Чи Ви з тих, хто вихідні не любить ?))
Олекса, це в Вас мабуть конфлікт ))
Під маркою державного свята вирішувати свої меркантильні справи(рибалити), це і є конфлікт інтересів держави та громадянина.

А для мене це не свято, а горе. Для батька інша справа - це єдине його  свято в році, якого він чекав кожного року рахуючи години, як солдат дембеля, тільки зі сльозами на очах. Я завтра їду на БАТЬКОВЕ свято!!!
Вихідний не вихідний, я повинен бути у батька на могилі!
І немає для мене тих безсмертних полків.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Хто ж цей розумник?
Бібліотекар.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Давно пора. Впереди два дня выходных, ляпота. Пусть только попробует Верховная Рада 9 мая рабочим днём сделать.
Що Романе, конфлікт інтересів, чи описка?
[ Закрыто] История (миф и реальность)
 
Завтра їду до батька на могилу. Його свято "День Побєди 9 травня".
Це 2013 рік, батькові 90, він проживе ще три місяці. А ще через три місяці почнеться українська Революція гідності.
[ Закрыто] История (миф и реальность)
 
Цитата
... У 1990-х роках увагу на проблему «чорної піхоти» звернули вітчизняні науковці, одним із перших був доктор історичних наук Коваль, за його підрахунками, військові мобілізували на території України близько чверті мільйона 16-17-річних хлопців.
Ігоре, Романе, Іване, ...,  мені не вдається знайти відео з 5-го каналу(щосуботи о 19:25), а саме: передача  "Машина часу" за 06.05.17, або її  повтор за 07.05.17р. Там про репресії 30-х, Остапа Вишню, створення УПА, мобілізацію совітами до лав КР , тощо.
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Я бы сказал, что сайт не особо русскоязычный, просто раньше как то не обращали внимания, кто на каком пишет. Только в марте 2014 обратили внимание, когда "русский мир" к нам пришёл, да еще с появлением Олексы.  Щось мені підказує, що це два кінця однієї палки.
Часом не Єфремов підсказав? )))
"Русскій мір" в Верховній Раді України.
Єфремов підсказує українцям  з трибуни ВР хто такі свободівці, які вимагають від депутатів послуговуватись державною мовою.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
О, уже появились изменения.Оказывается есть слово державна.Может там вместо тирэ стояло слово як?Ссылочку дайте.а мы подывымось.
Сенс який, вже одного разу подивились ...
- Ви всього боїтеся, як тії прємудриє пєскарі. )))
Цитата
Сообщение от Забр  
У меня светится красным цветом, что это вредоносный сайт.

Сообщение от sydoroff
У меня тоже.

Сообщение от Шкодик  
И у меня точно так же.

Сообщение от Забр
А я рискнул, там нас обсуждают )) Наш Олекса и его товарищ, они такую же тему на охотничьем сайте замутили, даже с таким же названием. ))
Ладно, пусть развлекаются, а я наверное буду с этой темы петлять. Скучновато стало, да и обсуждать нечего.

Сообщение от vikifishfish
Передайте "коллеге",Что сено к лошади не ходит.А если у него есть желание то мы
Завжди до його послуг.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, передайте своєму Руському чату, що це він недоумок ))) Хай сюди зайде, чі ссить ?)) Читає нишком наш форум і гнилі коменти пише. А що це в нього за нік такий "ruse chat", маскаль чі шо ?
На сторінках різних газет чи журналів можна спілкуватись між собою.
Спробуйте так на різних сайтах як гості.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, скільки можна про одне і теж морозити.  Носитесь з своєю назвою, як дурень з писаною торбою ))
Так це ви всі до назви причепились, як реп"ях до штанів. Мусив шукати і знайшов автора та морочити йому голову. І роби після цього людям добре. )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Конспірологи. )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Термін "Державна мова-символ держави" проходить в науковому журналі, а на українському сайті "Рибалка" не проходить. Його об"являють  нацистським.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
До речі, я представив, як мінімум думку 30-ти нардепів, авторів законопроекту про державну мову і статтю студентки - філолога ХНУ ім. Каразіна в науковому журналі, що державна мова є символом держави. Але вам, цього замало. А дипломати? - Вони, я гадаю, представляють країну державною мовою.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... Пещерная публика, языка не знающая да  "русизмами" кормящаяся. Вот пишет Редукс-Олекса "До речі, хто автор терміну "Мова-символ держави"? Пам"ятаю, створив тему адміністративним способом Олег(Барон), "відбрунькувавши" частину від іншої..." Надо полагать "отпочковав" имелось ввиду.:bj:  Бессмыслица право слово. Мову [COLOR=Blue][COLOR=Black]потрібно вчити та поважати. А не паплюжити новоязами.
Людині властиво помилятись. Наприклад слово "відбрунькувати" є в українсько-російському  словнику(1977) та в орфографічному словнику української мови(1994). А от слова рогуль(рагуль) в цих словниках немає.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Народне прислів"я до вашої вчорашньої колективної поведінки дорогі мої опоненти: молодець проти овець, а проти молодця сам як вівця.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Передайте "коллеге",Что сено к лошади не ходит.А если у него есть желание то мы:am:
Завжди до його послуг.:bz:
Так це ви хотіли, щоб вам автор терміну пояснив чому "Мова-символ держави". Натомість вчора  почали хвалитись і лякати скільки тролів і ботів положили(Забр здається). Ну думаю: хана Русе Чату....
А виявилось анікі-воіни. )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Мы же на на базаре! Доставай своего блохастого кота из мешка!
Отримуйте запрошення від "смертника".
Цитата
І мова державна , а не "країнна"...

Коротше , хай приходять  сюди  і ми їм пояснимо...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
А мне кажется, Олекса съехал от ответственности, вот и выдумал какого то некта ))
А якщо не видумав?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Хто ж цей розумник?
Він корінний киянин, колега по цеху - мисливець.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Мы плавно переходим к уговариванию Олексы изменить название темы ))
Он же написал: "Хрєн рєдькі нє слащє. ;-)", - значит ему пох, а если ему пох, почему это должно нас касаться, пусть утверждает своё, если человека невозможно переубедить, значит он уверен в своей правоте ...
Прислів"я "Хрєн рєдькі нє слащє. ;-)" я привів неправильно. Його застосовуюють коли замінюють погане на погане.
А тут Забр пропонує замінити шило на мило: "Мова-символ держави!" на " "Українська мова - символ української нації".
Під терміном "українська нація" слід розуміти  українську політичну націю(багатонаціональний український народ), наприклад, як американська нація(народ США)...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
А обязательно нужно "гасло" ? Это такой замысел художника ? Тогда терпите ))
Скажем так, замысел автора так себе...
Не бачу нічого критичного, це гасло безлике,
А назву теми я б доповнив і настрій в ній змінив.
Не бачу потреби. Термін абсолютно вірний.

Цитата
УДК 321.02.81.272 Головачева К. Р.
Харківський національний університет
імені В. Н. Каразіна
МОВА ЯК ОЗНАКА НАЦІЇ І СИМВОЛ ДЕРЖАВИ

...
Зважаючи на все вищесказане, можна
зробити висновок, що мова, поряд із
прапором, гербом і гімном є повноправним
символом держави
, ставлення до якої має
бути шанобливим.
П.С.
Знайшов автора вислову "Мова-символ держави".
Він порадив  задати  опонентам ряд  запитань.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...
А назву теми я б доповнив і настрій в ній змінив.
Хрєн рєдькі нє слащє. ;-)
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, напишіть в назві темі слово "Українська мова" і зітріть "символ держави", краще напишіть "Українська мова - символ української нації" і Вас підтримають, тільки не перегинайте палку. ....
Романе, назву теми не слід розуміти буквально як правовий термін, адже "Мова - символ держави! - це гасло.  І таким задумувався автором. Ваш покірний слуга автор теми, але не автор гасла. На жаль. (
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...
- а дЭ мова- цЭ символ?
- Нет тут этого! Нет! Не является мова- символом держави!
- а дЭ мова- цЭ символ?
- мордой в КУ тыц-тыц-тыц.....нет тут этого, читай ещё 200 раз! Нет, ты понимаешь это?!:ag:
.
Один мудрець сказав немає руху, а другий мовчки перед ним ходив. )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Брати Капранови про державну мову як символ країни:
Цитата
Але уявіть собі, що ви їдете ланами об’єднаної Європи і заїхали з Іспанії, наприклад, до Франції. Як ви розрізните, що опинилися в іншій країні? Прикордонників немає, візи не перевіряють, зброю і наркотики – теж. Наша вам порада – зайдіть до найближчої кав’ярні і поцікавтеся меню. Подивіться місцеві газети, послухайте радіо. Поцікавтеся вивісками над поштою, банками та державними установами.

Дев’яносто дев’ять із ста, що ви швидко розберетеся. Бо в Іспанії усе це буде іспанською мовою, а у Франції – французькою.
От як мова стала символом країни(виконує функції державного символу).
Тому й стаття 8 майбутнього Закону України про державну мову оберігає державну мову нарівні з символами країни, котрі зазначені в Конституції України.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Сообщение от Олекса  Посмотреть сообщение
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про державну мову
(проект)
Розділ І. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ
Стаття 1. Українська мова – єдина державна мова в Україні
...
Стаття 8. Публічне приниження чи зневажання української мови є протиправним діянням, тотожним нарузі над державними символами України, і карається відповідно до Закону.
Фабула статтей 1 і 8, така: державна мова прирівнюється до державних символів України.
Тому автор назви цієї теми абсолютно правильно написав. Тим більше, назва придумана задовго до появи в ЗМІ проекту Закону про державну мову, якщо не помиляюсь, десь рік тому назад.
Отак!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...  А питання досі в повітрі.
Так саме як і розв"язок рівняння Ферма. )))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Ви не поганий психолог і гарний провокатор,тому без коментарів....
Дякую Максиме, але ти мене переоцінюєш.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Якшо автор теми не бажае дати відповідь стосовно назви яку сам вигадав ,я думаю ії взагалі треба видалити.Ще раз запитаю:В якій державі мова,це сімвол цієі держави?
Так-так, назва теми така ж тупа як і автор теми.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Брати Капранови про функції державної мови:
Цитата
А висновок напрошується сам собою:

Державна мова, шановні друзі, – це інструмент держави, який покликаний виконувати наступні функції:
- Функцію державного управління.
- Функцію міжнаціонального спілкування.
- Функцію загального інформаційного еквівалента.
- Функцію державного кордону в інформаційному просторі.
- Функцію об’єднання народу країни.


І без цього інструменту держава існувати не може. А отже, будь-яке зазіхання на державну мову є фактично зазіханням на державний суверенітет.

А з тим, хто зазіхає на суверенітет нашої держави, навіть якщо він є президентом, секретарем РНБО або депутатом, розмова має бути дуже короткою.

Це вам підтвердить будь-який український слон.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
А Ви самі то хоч розумієте  себе ?
Олекса, я так поняв Ви запропонували мені перейти на ТИ ?


Олекса, слухай сюди, чоловіче добрий, гріб би ти зі своїми забобонами подалі звідси та не розпалював ворожнечу, без тебе в країні бовдурів хватає.
Вже не пропоную. Махнув рукою.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Ви вже декилька разів використали слово "резервація".Ви його хоч розуміете що це таке,чи так аби ляпнуть.
Та от я думаю, чого ота молодь ходить з червоними прапорами, нап"ялює на себе колорадські стрічки ...
Вона навіть ще до цього часу не знає, що село в східній  Україні свого роду резервація, гетто, ... по багатьох ознаках: мова, освіта, побут, доступу до культури, мистецтва, ...
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Коллега, Вам селене ещё пятак не начистили ?))

И шо ? Та хоть на иврите, Вам то что до того ?)))

Так о чём тогда Вы здесь пол года нас грузите ?

Вам то какая разница, не нравится, не слушайте или любопытство разбирает ? ))

Ви ще скажіть, що руської мови не знаєте ))) Ви ж интелектуал чи ні ? Судячи по вашим познанням в різних областях науки , а тут такий прольот ))
Романе, якщо будеш надалі перекручувати по-своєму написане мною, я перестану тебе бачити.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Чому так категорично?
Китайцям-теж?
Еге ж, якщо він громадянин України.)
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Що ж тут незрозумілого? Східна Україна простягається від східних кордонів України по Збруч. Державною мовою на східній Україні розмовляють лишень в резерваціях, себто в селах, а в містах спілкуються російською. Це ж не секрет для вас?
Ніхто  вам не забороняє спілкуватись між собою будь-якими мовами, в тому числі і російською. Але в присутності громадян України які не знають вашої мови, будь-ласка спілкуйтесь державною мовою, яку знають без виключення всі українці. Інакше ви ставите їх в незручне становище. Всього-на-всього!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса.Попробуйте сконцентрироваться и сформулировать суть вашей проблемы.В противном случае вам придётся в дальнейшем прибывать на форуме в определенном малоприятном статусе.Кто ясно мыслит -тот ясно излагает.
Вікі, якщо не секрет, як тебе звати по мирському?
Про мої труднощі, ... їх у мене немає. Але бачу проблеми в нашої державної мови, яка вважається державною тільки де-юре, а де-факто  в східній Україні загнана в резервацію. Про що говорять нам  і Фаріон, і більш толерантно, але один в один те саме, брати Капранови.
Все! - чи дохідливо я виразив свою думку?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

Олекса, зізнайтесь чесно, в Вас паранойя ?))
Чоч... можете не зізнаватись, всё й так ясно )))
Ага, паранойя, маразм, ...
Що там ще? Підскажи ...  і гукай на цілий світ. )))

Брати Капранови  
про сірого українського слона.
28 квітня 2005р.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Об"єдналися яйці проти курки. ;-)
Курка - це державна мова.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Так,що Алекса,відмовляєшся дати відповідь на запроноване запитання? Ще раз спитаю на рідній мові.В якій державі мова,це сімвол цієі держави?
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про державну мову
(проект)
Розділ І. ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИ
Стаття 1. Українська мова – єдина державна мова в Україні
...
Стаття 8. Публічне приниження чи зневажання української мови є протиправним діянням, тотожним нарузі над державними символами України, і карається відповідно до Закону.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Когда нас начинают пытаться столкнуть лбами, мы объединяемся )).
...
Об"єдналися яйці проти курки. ;-)
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Читаємо уважно запитання. Державну мову знають всі!
Так, що Забре, відмовляєшся дати відповідь на запропоноване запитання?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Мова це в першу чергу засіб спілкування,а в же потім все інше.Як ми можемо називати людей не культурними і не вихованими які спілкуются зручнною ім мовою?Не треба шукати (робити) проблему де ії нема,це штучні вигадки таких як Ви.Ви або нерозумііти наслідки,або робите це свідомо.
Максим, питання просте і важливе, адже всі ми не хочемо ставити кого-небуть в незручне становище. Коментувати відповідь я вважаю  зайвим. Хіба що про просьбі. Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
ІМХО.
Якшо мінімум ДВОЄ спілкуються між собою в оточенні тих,хто тоі мови не знають-без питань.
Дякую Сергію, твоя відповідь зрозуміла.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Вы никогда иностранцев у себя в городе не встречали или им нужномолчать в тряпочку, что бы  в Ваших глазах выглядеть интеллигентно или учить украинский, что бы позволить себе вголос розмовляти ?)))
Читаємо уважно запитання. Державну мову знають всі!
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Если придерживаться Вашей точки зрения,то в Канаде,США и т.д. нужно запретить Украинской диаспоре общаться на родном языке вне дома))))Вы вообще здоровы???
Я здоровий. Запитання про правила хорошого тону.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Запитання.  Суспільні норми поведінки в громадських місцях:
чи може толерантна, інтеліґентна людина розмовляти вголос на мові яку  не знають оточуючі, але всі знають державну мову?
Дякую.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Ніяких аргументів окрім безпідставного навішування  ярликів всім і вся та "караул устал" я не бачу.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Забре, негоже переходити на особистості. Я описую мовну ситуацію в країні  опираючись на закони, зокрема в царині освіти.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... Практически все этнические украинцы говорят на русском.Ввиду советского прошлого. ...
Так, звичайно, ті які навчались в радянській школі. Але починаючи з 1992-го року російську мову вивели як обов"язкову для навчання в загальноосвітніх школах України, крім тих шкіл в яких мова навчання була російська. Тобто практично всі учні сільських шкіл від Чопа до Сум не мали можливості вивчати і спілкуватись  російською мовою. В містах до Збруча, як говорили наші ж форумчани з Хмельницька, Полтави, Сум  такої проблеми немає, адже мова міст Східної України була і залишилась російською. Очевидно, відправляючись на навчання до міста випускники сільських шкіл потрапляють в чуже для них  мовне середовище з усіма моральними наслідками. Зауважу, кожного року в Україні переїзджають на навчання до міст сотні тисяч українських дітей які не мали можливості навчитись російської мови.
Тривіальний випадок з життя україномовної дитини котра потрапила в російськомовне місто.
Цитата
От пригадую, в якомусь дуже ніжному шкільному віці на екскурсії в Одесі зайшов в гастроном і попросив пляшку молочних вершків.
- Чєво-чєво тібє, мальчік? - не зрозуміла мене продавчиня.
- Тома, ета слівкі значіт! Ано, відна, із каковата сєла прієхала! - громогласно крикнула неукраїномовній Томі хтось із колег.
До чого я веду. Приймаючи закони про пріорітет державної мови, наша держава прагне захистити права усіх громадян, в тому числі селян.

П.С.
Відносно того, що я пишу незрозуміло, то прошу вибачення. Я стараюсь, але в мене не виходить складно. ((
Перепитуйте будь-ласка.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Причем тут Рабинович? Я сам на дух его непереношу. Там вопрос был о высказываниях Фарион, а Тягнибок тупо спрыгнул с ответа.
Так на що там було відповідати? - на препаровану  Рабіновічем цитату? Ведучий теж поводив себе як шулер, ніби змовився  з шахраєм.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
[QUOTE=Олекса;724957]Я би повірив, але в авторитетна міжнародна правозахисна організація Фрідом Хаус озвучила, що моноетнічною країною можна вваQUOTE]
В данном слусае не корректное применение источника.Мы говорим о языке а не о генотипе.Практически все этнические украинцы говорят на русском.Ввиду советского прошлого.Не стану отрицать важность языка как элемента самоидентификации.Вопрос в том какую модель мы хотим построить и рисках связанных с доктриной.Ещё раз напомню что пирогидолжен печь пирожниг.А сапоги точать сапожник.Не нужно лезть в реку если не умееш плавать.
По-моєму між етносом і генотипом немає зв"язку, інакше прийдемо до нацизму, фашизму, расизму, чи ще якогось ізму.
А коли  говорять про тих 77,8% етнічних українців в контексті питання  мови то розуміємо їх як кількість потенційних носіїв української мови.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата

Ну и что ответил Тягнибок? Или засунул язык в одно место....
Клас!!! Пан Рабинович любимий актор. Жванецький  йому в підметки не годиться.)))
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...  Фарион, раздувают огонь ненависти. Она не хочет запихнуть Украину в границы трехсотлетней давности? А то получается одни галичане создали Украину в ее теперешних границах.Еще одна бесплатная и ценная информация - одержимость очень хорошо лечится в Дальних печерах Киевопечерской Лавры, в келье преп. Феодосия. Обращение к помощи святых помогает от различных духовных недугов, а также от алкоголизма и курения.Можно попросить о помощи св.Григория в тех же Дальних печерах.Правда для этого нужно желание пациента. Заодно посмотрит на каком языке сделаны все надписи.
Майже на сто відсотків переконаний, що не мовою народу(плебеїв).
Перший, хто виліз з штанців меншовартості,  написав материнською мовою,  мовою землі, це Коляревський!
Цитата
Но видно, що пану Тарасу
Написано так на роду,
Щоб тілько до сього він часу
Терпів на світі сім біду.
Бо, розхитавшись, бризнув в воду,
Нирнув — і, не спитавши броду,
Наввиринки пішла душа.
Еней хотів, щоб окошилась
Біда і більш не продовжилась,
Щоб не пропали всі з коша.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Свободный человек, который сделал свой выбор. Это его право и его решение. Меня например не раздражает мова, почему некоторых так раздражает русский язык?
Приведу алегорію. Тільки не сприймате буквально, а лишень для роздумів.
Можливо алегорія і неумісна, наперед прошу вибачення.

Тварини-альбіноси завжди приносять біду табуну і собі: вони демаскують табун  перед хижаком.

Агресія РФ почалась з надуманого: защіти русскоязичних від нацистів, себто україномовних, мова яких смішна  і не мова зовсім, а маларассійскає нарєчіє. Так думає переважна більшість росіян.
- Пані Фаріон про тих же російськомовних українців
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
...  украина не моноэтнична.и восток и юг в отличии отзапада и центра ру/скоговорящий. ...
Я би повірив, але в авторитетна міжнародна правозахисна організація Фрідом Хаус озвучила, що моноетнічною країною можна вважати таку в якій один етнос складає не менше 2/3=66,(6)%  усього населення. - В нашій країні етнічні українці складають, згідно останнього Перепису  77,8%.

Цей відеофрагмент є повчальним з точки зору як українці(політична нація), по яких критеріях, можуть  ідентифікувати себе як "атом" етносу, або
що записати в паспорт Єґору?
- Що записати в паспорт Єґору?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса ,всякое действие согласно третьему закону Ньютона будет иметь противодействие но направленное в другую сторону.Говоря иначе государство может порвать.Не думаю что у нас такое сильное государство ,что нам удасться этого избежать.Вывод.Для того что бы ничего не поламать нужно определиться сначала что мы хотим иметь в переспективе.А для этого необходимо понимать суть предмета Смею вас уверить ,что это непростое дело.
Был такой дядька Энтони Смит Рекомендую ознакомитьсяhttp://litopys.org.ua/smith/smt.htm
ПС по поводу харченкоНе всегда наши желания, совпадаютс нашими возможностями.
Значит нужно определиться с приоритетами переехать в другой город что бы добиться поставленной цели.Если конечно его интересует учёба ,а не выпендрёж на предмет конституционных ррав.:bk:
Забр і Шеф матюкнулись в мій бік, ... мабуть помахали ручками.;-)

В контексті дискусії третій закон Ньютона може  бути непоганою алегорією. Але на початок, згоден з тобою Вікі,  потрібно розподілити ролі між об"єктами: домовитись, що виступає в ролі взаємодіючих тіл?
В дискусії з Шефом мною  чітко  вирізнено ці два конфліктуючих  об"єкти: передове місто і відстале село. Цей класовий конфлікт триває в Україні вже майже сто років. Каменем спотикання, заручником в конфлікті виступає мова, якою розмовляють плебеї(село) і не хочуть прийняти патриції(місто).
Нагадаю, радянське селянство звільнилось від кріпацтва, дай бог пам"ять, в 1975-му році.
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, Добродію,  ... так ото питання.Що мені робити????
... Так шо со со мной делать,я и инспанский знаю,приходилось на Кубе бывать?????? .
Нічого не робити, - повний мовний комфорт! Напевно і школа була з російською мовою навчання?
- Чого не скажеш про громадянина України Харченка з села  Михайлівка,  Лебединського району, що приїхав у маленьке містечко на навчання, сподіваючись отримати наступну освіту державною мовою. Що йому робити?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
Олекса, Добродію,  ... так ото питання.Що мені робити????
... Так шо со со мной делать,я и инспанский знаю,приходилось на Кубе бывать?????? .
Нічого не робити, - повний мовний комфорт! Напевно і школа була з російською мовою навчання?
- Чого не скажеш про громадянина України Харченка з села  Михайлівки Лебединського району, що приїхав у маленьке містечко на навчання сподіваючись отримати наступну освіту державною мовою. Що йому робити?
[ Закрыто] Мова - символ держави!
 
Цитата
... Не вполне понятен смысл написанного. ...
Що не зрозуміло, конкретно? - Постараюсь пояснити.
Страницы: 1 2 3 След.

Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!