З 1 квітня у водоймах Чернігівщини заборонено вилов раків


 

Чернігівський рибоохоронний патруль повідомляє, що в період з 1 квітня по 15 червня 2018 року триватиме заборона на будь-який вилов раків у водоймах Чернігівської області. Заборону встановлено з метою збереження та охорони популяції раків в період виношування ними ікри та першої линьки.

Управління Держрибагентства у Чернігівській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за телефоном «гарячої» лінії Чернігівського рибоохоронного патруля: (0462) 93-75-57 та 099-112-13-44 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Довідкова інформація:

Недотримання природоохоронного законодавства передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. За порушення правил рибальства встановлено штраф у розмірі 34-170 грн. За грубе порушення (із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) - від 340 грн. до 680 грн. Кримінальна відповідальність передбачає накладення штрафу у розмірі 3400-6800 грн або позбавлення волі строком до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову, а також незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, за кожен екземпляр виловлених в період заборони раків, доведеться сплатити нанесені збитки у розмірі 25,5 грн.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!