Чернігівський рибоохоронний патруль в Куликівському районі викрив порушення зі збитками 12,7 тис.грн


Чернігівським рибоохоронним патрулем, спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Куликівського району 09.01.2019 на озері поблизу с.Салтикова Дівиця затримано чоловіка з чотирма зяберними сітками.

Правопорушником виявився місцевий житель, який в протизаконний спосіб виловив 11,2 кг риби: щука – 5 шт., плітка –73 шт., лящ – 1 шт., синець – 51 шт., білизна –1 шт.

У браконьєра вилучено заборонені знаряддя лову та незаконно добутий «улов», за який доведеться сплатити 12665 грн., як за завдані збитки рибному господарству України. Крім того, санкція статті ст.249 Кримінального Кодексу України, за дане правопорушення, передбачає покарання штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.4. ст.85 КУпАП буде направлений до Куликівського районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності згідно чинного законодавства.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує телефони «гарячої лінії»  0991121344 та (0462) 937557, на які громадяни можуть цілодобово, сім днів на тиждень повідомляти про будь-які факти порушення правил рибальства.

 

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!