За тиждень порушники завдали 17 тис. грн збитків, - рибоохоронний патруль Чернігівщини


У період з 31 січня по 7 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 17 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

«Загалом, у порушників конфісковано 13 кг риби та 18 од. заборонених знарядь лову (ості, сітки). Накладено штрафів на суму 1 320 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 17 629 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, 31 січня державні інспектори викрили три грубі порушення правил  рибальства в різних районах.

В Коропському районі на озері поблизу с. Риботин інспекторами затримано чоловіка. Використовуючи заборонені знаряддя - ості, правопорушник виловив таку рибу: лящ - 11 шт., окунь - 2 шт. та плітка - 7 шт. Збитки склали 2 499 грн.

В Куликівському районі затримано трьох жителів м. Ніжин, які за допомогою остей здійснювали вилов водних біоресурсів. Один з правопорушників виловив 25 екз. окуня, чим завдав збитків на 425 грн. Двоє інших - виловили 21 екз. окуня. Збитки склали 357 грн. Інцидент стався на озері поблизу с. Салтикова Дівиця.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Ніжин виявлено жительку м. Ічня, яка продавала живу рибу - карасів сріблястих. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби - прохання повідомляти за вказаними номерами телефонів.

Довідкова інформація:

Повідомляємо, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Для продажу риби потрібно мати документи, що підтверджують законність її придбання (товарно-транспортну накладну, в якій зазначено де придбано рибу) та сертифікат якості.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!