За порушення правил рибальства чоловік сплатить до бюджету майже 16 тис. грн


Вироком Менського районного суду, винесеним 13 березня 2019 року визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України мешканця с. Блистова Менського району. Громадянин сплатить до бюджету Менської міської ради штраф у розмірі 1 700 грн та збитки, завдані рибному господарству, на загальну суму 14 297 грн.

Це порушення було зафіксовано 18 жовтня 2018 року на оз. Біле, поблизу с. Бірківка Менського  району. Чоловік, використовуючи дві зяберні сітки, виловив 27 кг риби, а саме: щука - 40 шт., карась сріблястий - 34 шт. та окунь – 7 шт.

Після винесення вироку суду у порушника є 15 днів для добровільної сплати штрафу. Якщо в зазначений термін штраф не сплачено постанова надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби. В такому випадку сума штрафу подвоюється. Збитки сплачуються у розмірі, визначеному рішенням суду.

Нагадаємо, що за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду порушники можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 249 ККУ. Дана стаття передбачає накладення штрафу від 1 700 до 3 400 грн, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею - караються штрафом від 3 400 до 6 800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби - прохання повідомляти за вказаними номерами телефонів.

 Джерело : сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!