Викрито порушника з 23 кг риби на понад 9 тис. грн збитків, - Чернігівський рибоохоронний патруль


10 квітня 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та працівниками Чернігівського прикордонного загону викрито грубе порушення. Так, на р. Дніпро,поблизу с. Новосілки Ріпкинського району затримано чоловіка, який використовуючи заборонені знаряддя лову (5 од. сіток), в період нерестової заборони виловлював рибу. Правопорушник встиг виловити 23 кг риби: плітка - 109 шт., окунь – 1 шт. та в’язь – 1 шт. Збитки по даному факту склали 9 418 грн.

Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси у громадянина були вилучені. Складений протокол про адміністративне правопорушення буде направлено до Ріпкинського районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує,  що з першого квітня на території області діє нерестова заборона на лов водних біоресурсів.

В цей період дозволено любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!