Чернігівським рибоохоронним патрулем з початку липня викрито 43 порушення правил рибальства


У період з першого по четверте липня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 43 порушення рибоохоронного законодавства. Так, було складено 28 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), три - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, оформлено чотири акти вилучення безхазяйного майна на 29 од. сіток та 22 кг риби.

Всього у порушників вилучено 100 кг водних біоресурсів та 73 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 31 133 грн.

Для прикладу, другого липня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду на р .Десна, поблизу с. Соколівка Козелецького району викрито чоловіка з сіткою. Житель м. Чернігів за допомогою забороненого знаряддя виловив 15 кг риби: синець – 87 шт., судак – 7 шт., плітка – 10 шт., плоскирка - 9 шт., білизна – 1 шт., лящ – 6 шт. та окунь – 1 шт. Завдано збитків рибному господарству України на суму 13 413 грн.

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо - оперативна група Козелецького ВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області.

У правопорушника вилучене заборонене знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси. Складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Адміністративні матеріали направлені до Козелецького районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності. Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Третього липня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Чернігівського прикордонного загону в с. Дніпровське Чернігівського району виявлено мешканця с. Брусилів. Громадянин перевозив 370 кг риби: плоскирка – 300 кг, судак – 20 кг, лящ – 15 кг, окунь – 20 кг та плітка – 15 кг.

Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості, у чоловіка не було. На правопорушника складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Матеріали справи передано до Чернігівського районного суду.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!