Протягом тижня у браконьєрів вилучено понад 50 кг незаконно добутої риби та 25 од. заборонених знаря


У період з п’ятого по 12 вересня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень рибоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення. Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), три - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), два -  за ч. 1 ст. 85 - 1 КУпАП (збут заборонених знарядь лову) та один - за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім того, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойми вилучено 5 од. сіток та 5 кг риби.

«Всього у порушників вилучено 53 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 25 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 11 767 грн», - наголосив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, восьмого вересня під час перевірки місць торгівлі на авторинку у м. Чернігів виявлено двох чоловіків, які продавали заборонені знаряддя лову На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 85 - 1 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 153 до 357 грн. Заборонені знаряддя лову: 2 од. сіток поріжних та одну сітку «жак» вилучено.

Дев’ятого вересня в ході проведення рибоохоронного рейду водоймами Борзнянського району викрито місцевого жителя. Правопорушник на р. Борзенка, поблизу м. Борзна здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову. До сіток браконьєра потрапило 7 кг риби: карась сріблястий - 24 екз., лин - 5 екз. та карась золотий (червонокнижний) – 4 екз. Збитки становлять 2 323 грн.

Складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП направлений до Борзнянського районного суду для притягнення винної особи до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль просить громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!