Школярі Чернігівщини ознайомилися з правилами рибальства та особливостями рибоохоронної роботи


11 грудня 2019 року працівники Чернігівського  рибоохоронного патруля провели заняття для учнів 7  – А класу Чернігівського колегіуму № 11.

На лекції учням коротко розповіли про те як розвивається рибне господарство України сьогодні та історичні етапи його розвитку. Детально зупинились на Правилах любительського та спортивного рибальства,

За допомогою відео презентації показали види риб, які мешкають у водоймах області та види що занесені до Червоної книги України.

Також державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Максим Удовик продемонстрував заборонені знаряддя лову та наголосив на розмірах штрафів, які накладаються на порушників рибоохоронного законодавства.

«Школярі із задоволенням слухали, задавали багато питань. Відбувся дуже цікавий та змістовний діалог. Всі отримали море позитивних емоцій від спілкування. Чернігівський рибоохоронний патруль буде й надалі продовжувати навчати школярів Правилам рибальства», - відзначила головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Наталія Короткова.

Крім того, зважаючи на три трагічні випадки, які сталися з початку зими з Чернігівськими рибалками на водоймах області, важливою інформацією для школярів стала інформація про правила поведінки на кризі у зимовий період. Тож учням розповіли про те, як дізнатися товщину льодового покрову, яким правилам слідувати, якщо провалилися у воду та дії при потраплянні людини під лід. Наголосили, що треба бути обачними та обережними, і що знання та виконання правил поведінки на кризі є запорукою безпеки життя.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!