Чернігівський рибоохоронний патруль поспілкувався із школярами про охорону водних біоресурсів


12 грудня 2019 року працівники Чернігівського рибоохоронного патруля провели відкритий урок у 7 – В класі Чернігівського колегіуму № 11.

В ході лекції учні дізналися про роботу органів рибоохорони, їх основні функції та завдання. За допомогою інтерактивної презентації та інфоргафіки дітей ознайомлено з видами риб, які поширені у річках Чернігівщини та які занесені до Червоної книги України.

Також учні дізналися про добову норму вилову водних біоресурсів, про дозволені і заборонені знаряддя лову, шкоду яку завдають рибному господарству браконьєри, нещадно винищуючи рибні запаси водойм.

Навчились правильно вимірювати рибу та раків, щоб не порушувати допустимі для вилову розміри водних біоресурсів.

Приємно вражала зацікавленість дітей до обговорюваної теми, їх обізнаність в проблемах екологічного стану водойм. Учні активно ділились особистим досвідом риболовлі та розмірами впійманих «трофеїв».

Чернігівський рибоохоронний патруль дякує адміністрації колегіуму та особисто вчителю біології Дарії Саволей за надану можливість провести урок з екологічної просвіти учнів.

«Сподіваємось що наше молоде покоління Чернігівців у майбутньому буде дбайливо відноситись не лише до природних багатств нашого чудового краю, а й до побудови кращого майбутнього нашого міста і країни в цілому», - наголосив начальник Чернігівського рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!