Працевлаштування молодих спеціалістів рибної галузі стане одним із предметів обговорення на виставці


При спілкуванні із суб’єктами господарювання рибної галузі Держрибагентство часто отримує скарги стосовно браку кваліфікованих кадрів – важко знайти фахівців рибного господарства, молодь не зацікавлена працювати на підприємствах галузі, є відчутний недобір кадрів, на підприємства набираються люди без профільної освіти, які потребують тривалого навчання та введення в галузь.

Водночас, під час комунікації із вищими навчальними закладами, які випускають профільних фахівців галузі, викладачі та молодь скаржаться на відсутність роботи для молодих спеціалістів, брак місць для проходження виробничої практики, великі складнощі із працевлаштуванням в молодих спеціалістів без досвіду роботи.

Для того, аби вирішити проблеми обох сторін Держрибагентство та оргкомітет виставки «Fish Business Ukraine 2020» вирішили створити в рамках заходу майданчик для комунікації як суб’єктів господарювання, так і молоді, студентів та викладачів для поєднання шукачів роботи з їх потенційними працедавцями.

Планується проведення профільної панелі обговорення проблем навчання та працевлаштування молоді, пошуку компетентних фахівців для суб’єктів господарювання.

Також маємо на меті організувати презентацію кращих наробок, напрацювань студентів для зацікавлених суб’єктів господарювання, які зможуть одразу поспілкуватися з авторами, і знайти потрібного, «свого» фахівця.

Крім того, є ідея створити «банк резюме» молодих фахівців-рибників та розмістити його на вебсайті виставки, у профільному розділі. Це дасть змогу суб’єктам господарювання зі всієї України ознайомитися із потенційними працівниками для розширення штату, придивитися до них під час проходження виробничої практики.

Резюме вже зараз можна надсилати на пошту [email protected].

Якщо у Вас є ідеї щодо налагодження комунікації суб’єктів господарювання з молодими фахівцями рибної галузі, то чекаємо на Вашу думку в листах на вищезазначену електронну адресу.

Нагадуємо, виставка «Fish Business Ukraine 2020» проходитиме з 17 по 19 березня 2020 року. Організаторами заходу є Державне агентство рибного господарства України та компанія Євроіндекс.

Участь у події візьмуть представники Держрибагентства, Державного агентства водних ресурсів України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), інших міжнародних організацій, низки іноземних посольств, експертного середовища, громадськості та українського бізнесу.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!