Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 18 порушень Правил рибальства


Протягом тижня з 27 лютого по п’яте березня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 18 порушень Правил рибальства. Так, складено вісім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 10 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Всього у порушників вилучено 35 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 15 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 750 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 9 095 грн.

Для прикладу, 28 лютого р. Десна, поблизу с. Слобідка Менського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито місцевого мешканця, який виловлював рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 3 од. сіток зяберних (одностінних). Правопорушник в протизаконний спосіб виловив біля 2 кг водних біоресурсів: плоскирка – 15 екз., окунь – 6 екз., плітка – 5 екз., лящ – 3 екз., щука – 1 екз. та 2 екз. раків. Завдано збитків у розмірі 1 938 грн.

29 лютого в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Срібнянського району виявлено грубе порушення правил рибальства. На озері поблизу с. Артеменків два місцеві жителі за допомогою 1 од. сітки зяберної (одностінної) виловили понад 3 кг риби: щука – 8 екз. та по 1 екз. карася сріблястого та окуня. Збитки склали 2 754 грн.

Першого березня на р. Десна, біля с. Каменська Слобода Новгород – Сіверського району викрито двох мешканців м. Семенівка. Правопорушники виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову – 2 од. сіток поріжних. Браконьєри незаконно на двох добули майже 4 кг риби: плітки - 10 екз., ляща - 3 екз., лина – 2 екз. та по 1 екз. щуки та в’язя. Солідарно, завдано збитків рибному господарству України, у розмірі 2 074 грн.

На громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!