Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 118 порушень Правил рибальства


За тиждень з 23 по 30 квітня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 118 порушень Правил рибальства. Так, складено 47 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з яких два за порушення з ознаками кримінального злочину, 57 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено 14 актів виявлення безхазяйного майна, згідно якого з водойми вилучено 93 кг риби та 96 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 214 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 151 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 4 990 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 39 381 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 29 квітня на озері поблизу с. Воловиця Борзнянського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито місцевого жителя із забороненим знаряддям лову. В протизаконний спосіб порушник виловив по 1 екз. ляща та щуки, загальною вагою 1 кг. Завдано збитків у розмірі 510 грн.

30 квітня на р. Десна, біля с. Крехаїв Козелецького району виявлено місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 5 екз. плітки, загальною вагою 1 кг. Збитки  склали 425 грн.

Того саме дня на р. Десна, поблизу с. Шестовиця Чернігівського району місцевий житель сіткою зяберною (одностінною) добув 2 кг риби: плоскирка – 7 екз. та по 1 екз. ляща, судака та окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 935 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує що 2020 року на водоймах області встановлені наступні терміни нерестової заборони на лов риби:

- з 25 березня до 24 травня (включно) - р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари, Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

- з 1 квітня до 9 червня (включно) - у всіх водосховищах;

- з 1 квітня до 20 травня (включно) - у всіх інших річках в кореневих водах;

- з 1 квітня до 29 червня (включно) – у придатковій системі водойм.

З 25 березня до 30 червня (включно) заборонений лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період виношування ікри, личинок і першої линьки.

Рибпатрулем розроблена інтерактивна карта місць, відкритих для любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах Чернігівської області, якою можна скористатися за посиланням https://goo.gl/1Dcbns.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!