Рибпатрулем протягом квітня зафіксовано 210 порушень та вилучено майже 380 кг незаконно добутої риби


Протягом квітня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 210 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито 105 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них шість з ознаками кримінальних правопорушень. Також складено 87 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено 18 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 120 кг риби та 123 од. сіток, загальною довжиною майже 2,5 км.

«Всього у порушників у квітні вилучено 380 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 245 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 242 од. сіток, загальною довжиною 4 630 метрів. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 17 670 грн. Стягнуто штрафів (з урахуванням попередніх періодів) у розмірі 25 652 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству, склала 87 864 грн. На виконання рішень судів правопорушниками до місцевих бюджетів сплачено 36 380 грн компенсації за нанесені збитки», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільних рибоохоронних рейдів з Національною поліцією Чернігівщини протягом квітня поточного року.

Шостого квітня на р. Десна, поблизу с. Количівка Чернігівського району викрито жителя м. Чернігів, який виловлював рибу з човна за допомогою сітки поріжної. До тенет браконьєра потрапило 30 кг риби: лящ – 41 екз., плітка – 3 екз. і по 1 екз. в’язя, головня, окуня та синця. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 7 480 грн.

Дев’ятого квітня на р. Дніпро, поблизу с. Мньов Чернігівського району виявлено мешканця м. Чернігів. Правопорушник за допомогою 4 од. сіток виловив 12 кг риби: плітка – 57 екз., плоскирка – 26 екз., синець – 2 екз. і по 1 екз. окуня та чехоні. Завдано збитків у розмірі 6 069 грн.

28 квітня на р. Десна, поблизу с. Шестовиця Чернігівського району місцевий житель виловлював рибу за допомогою 2 од. сіток. В протизаконний спосіб правопорушник виловив 23 кг риби: плітка – 159 екз., плоскирка – 5 екз., окунь – 3 екз. та йорж звичайний - 7 екз. Збитки склали 13 804 грн.

На місце вчинення правопорушень викликалась слідчо – оперативна група Чернігівськго ВП ЧВП Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

На всіх правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

По всіх вищезазначених фактах Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія.

Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!