На Чернігівщині риба обживає штучні нерестовища


У квітні 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем разом із рибалками – промисловиками проведені рибоводно - меліоративні роботи з виготовлення та встановлення штучних нерестовищ.

Всього на р. Десна та р. Дніпро в межах області встановлено 236 штучних нерестових гнізд.

Дана акція відбулась з метою підвищення ефективності відтворення водних біоресурсів Чернігівщини. Цього року встановлення штучних нерестовищ є особливо актуальним. Адже після малосніжної зими рівень води у річках і озерах знаходиться на низькому рівні, природні нерестовища повноцінно не заповнені водою, а деякі взагалі висохли. Що у свою чергу позначиться на природному відтворенні водних біоресурсів.

Тому, щоб допомогти рибі віднереститися і відновити своє потомство виготовляються штучні нерестовища. Для створення нерестового гнізда потрібно декілька гілок сосни, що змотуються разом та порожня пластикова пляшка, яка утримують гніздо на плаву.

Нерестові гнізда потребують ретельного догляду. Тому рибпатрульні та рибалки - промисловики постійно перевіряють гнізда, очищають їх від мулу та сміття.  

Порадувало те, що проведена робота дала свій результат. Риба обживає встановлені штучні нерестовища і відкладає ікру. Маємо надію, що рибне потомство виросте та поповнить рибогосподарські запаси Чернігівщини.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія.

Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

https://www.youtube.com/watch?v=Ci4NJ7L8kB8

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!