Чернігівський рибпатруль викрив браконьєрів з електроловом та майже 60 кг незаконно добутої риби


П’ятого травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками національної поліції Чернігівщини викрито браконьєрів із забороненими знаряддями лову.

На р. Десна, поблизу с. Авдіївка Куликівського району жителі м. Чернігів та с. Слобода виловлювали рибу з човна за допомогою цілого арсеналу заборонених знарядь лову: 9 од. сіток, 4 од. остей та електровудки "Samus725МР".

На момент затримання у правопорушників виявлено 56 кг риби: сом – 19 екз., лящ – 6 екз., по 2 екз. судака, карася сріблястого і плоскирки та 1 екз. підуста. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 10 251 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Куликівського ВП ГУНП в Чернігівській області.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до Куликівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу, електролов у комплекті, сітки, ості, човен з мотором та автомобіль вилучено співробітниками поліції.

Відомості про кримінальне правопорушення Нацполіцією внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія.

Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

https://www.youtube.com/watch?v=PkQ7-qy4LMY

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!