Чернігівським рибпатрулем протягом тижня виявлено 24 порушення Правил рибальства


За тиждень з 7 по 14 травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 24 порушення Правил рибальства. Зокрема, викрито 11 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них одне з ознаками кримінального правопорушення та 11 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 14 кг риби та 12 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 43 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 33 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 1 170 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 13 920 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 11 травня в ході проведення рибоохоронних рейдів на водоймах Сосницького району було викрито правопорушника із забороненими знаряддями лову.

На р. Десна, поблизу с. Змітнів житель смт. Сосниця за допомогою сітки поріжної виловив майже 4 кг риби: лящ – 2 екз. та по 1 екз. в’язя та головня. Збитки склали 493 грн.

12 травня на р. Свишень, поблизу с. Унучки Чернігівського району виявлено місцевого жителя, який за допомогою 5 од. сіток встиг виловити понад 3 кг риби: карась сріблястий – 15 екз, карась золотий (червонокнижний) – 2 екз. та по 1 екз. окуня та лина. Завдано збитків у розмірі 1 051 екз.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує що нерестова заборона на лов водних біоресурсів в межах області діє: на р. Дніпро - до 24 травня (включно), на р. Десна та у всіх інших річках в кореневих водах - до 20 травня (включно), у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.) - до 29 червня (включно). Раків ловити заборонено до 30 червня (включно)

Рибпатрулем розроблена інтерактивна карта місць, відкритих для любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах Чернігівської області, якою можна скористатися за посиланням https://goo.gl/1Dcbns.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57(цілодобово).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

 

Комментировать
https://www.rybalka.com/forum/showthread.php?p=791090
чернігівський патруль-ймовірно щось попутав по Десні
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!