У приватної фірми суд забрав озеро під Києвом, яке райрада здала в оренду без погодження уряду


Суд скасував для ТОВ «Центр Дозвілля «Лісне Ранчо» договір оренди на озеро, площею близько трьох гектарів.

Про це йдеться у рішенні Київського апеляційного госпсуду.

Згідно з матеріалами судової справи, навесні 2013 року Києво-Святошинська РДА видала розпорядження про передачу «Лісному Ранчо» в оренду водного об’єкту в с. Лісне Шпитьківської сільської ради Києво-Святошинського району.

Озеро, площею 2,75 га, фірма орендувала на 25 років з цільовим призначенням – для риборозведення, виробництва сільськогосподарської і промислової продукції, а також у лікувальних і оздоровчих цілях. Відповідний орендний договір було підписано 19 березня.

У жовтні 2014 року ДП «Чайка», на землях якого на правах постійного користувача знаходиться озеро, подало до суду. Держпідприємство стверджувало, що РДА не мало повноважень розпоряджатися об’єктом, оскільки вказане озеро є водним об’єктом загальнодержавного значення, а Кабінетом Міністрів України не визначено чіткого розподілу повноважень щодо передачі таких озер в оренду.

Однак суд першої інстанції відмовив, опираючись на те, що розподіл повноважень справді здійснює КМУ, проте ані в Кодексі, ані в будь-якому іншому нормативно-правовому акті не прописана ні така процедура, ні її обов’язковість.

Тоді апеляційну скаргу з вимогою визнати незаконним та скасувати розпорядження РДА та визнати недійсним договір подав заступник Генерального прокурора, наполягаючи на тому, що дозвіл від Кабміну таки є обов’язком, а РДА його не запитувало й відповідно не отримувало, а значить перевищило свої повноваження.

Апеляційний суд прийняв доводи прокуратури й постановив розпорядження скасувати,а договір розірвати.

Власниками «Лісового Ранчо» є Дмитро Слоквенко і Тетяна Стоян. Поблизу орендованого озера фірма розбудувала «Центр дозвілля «Лісне Ранчо» – базу відпочинку з дерев’яними будиночками, пишуть «Наші гроші».

Комментировать
Для чего подана эта информация?
Кстати из занюханного мертвого болота - был сделан отличный водоем с хорошей рыбой и условиями. Давайте поиграем в игру-угадайку- во что превратят водоем жители села Лесники?
Посмотрел сайт, мне понравилась идея, отобрать облагороженое. Может жители поселка тут и ни при чём, но люди постарались, вложили немалые деньги. В Руском языге есть слово - кидалово, я думаю их полноценно кинули. Более того, я думаю, что их еще заставят снести строения за свой счет, а потом выгребут рыбу и загадят водоем....
100%. С таким успехом можно отобрать любой облагороженый водоем. Вопрос в другом, что будет в этим озером через год-два, у государства денег на содержание озера нет и не будет, как вариант этот водоем уже "пообещали" кому-то другому.
С водоемом будет все хорошо и с постройками тоже. Выставят на аукцион и продадут. И рыба будет и рыбакам будет хорошо, для простых людей ничего не поменяется. А товарищи которые брали в аренды, естественно были готовы что их кинут. Ну тут по другому и быть не могло. При смене власти меняются и хозяева и их помощники. А власть пришла нагло с оружием, будьте готовы что так же и зарабатывать будут, нагло и с оружием. Будут еще возмущаться, прямо в озере и похоронят.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!