На Чернігівщині за місяць правопорушники завдали збитків рибному господарству на 124 тис. грн


У період нерестової заборони з 1 по 31 травня інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито 168 порушень правил рибальства. Зокрема, зафіксовано 65 порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 82 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), чотири - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) та одне за ст. 85 - 1 КУпАП (збут заборонених знарядь лову). Крім цього, складено 16 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 107 кг риби та 113 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 531 кг риби та 230 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 24 355 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству у травні, склала 124 320 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, першого травня на ринку в смт Козелець викрито місцевого жителя, який незаконно продавав заборонені знаряддя лову – сітки «рамка» в кількості 3 од.

Нагадаємо, що п. 3. 14 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства.

На чоловіка складено протокол за ч. 1 ст. 85 - 1 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 153 до 357 грн, з конфіскацією заборонених знарядь лову.

31 травня на озері поблизу с. Бутівка Сосницького району виявлено правопорушника з 4 сітками. Чоловік за допомогою заборонених знарядь лову виловив 15 кг риби: лин - 20 шт., карась сріблястий - 23 шт., плоскирка - 1 шт. та щука - 1 шт. Недобросовісним рибалкою виявився житель смт Сосниця, який своїми діями завдав збитків на 3 147 грн.

З першого червня відкрився сезон рибальства на всіх річках Чернігівщини. Але, до 29 червня (включно) триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах (озерах). Крім того, до 15 червня (включно) діє заборона на вилов раків

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!