Суб'єктивно про: Graphiteleader Veloce GLVS-642L


 Вступ

Минулого року, десь в серпні спіймав я себе на думці, що хочу новий спінінг...щось басове, вже не поганої якості і яке буде відповідати моїм критеріям, а саме добре працювати при твічингу мінох до 5-6 г і в той же час хотів щось не погане в джиговому розумінні. Як варіант були ті ж Corkish, Corzza, Bosco, Vigore, Legende Elite і т.д. Одні були занадто дорогими, інші не підходили з якихось конструктивних особливостей, деякі просто не подобались...і от на одній з барахолок я зустрів Graphiteleader Veloce. Швидко почав моніторити про даний девайс, ну інформації не так і багато було. Ціна була доволі солодка да і з того що я прочитав зрозумів, що спінінг мені повинен сподобатись. От тепер, після 8 місяців експлуатації, після рибалок 30 з ним, хотів би дещо розповісти про його, суб'єктивно звичано.

                                                                                                 

Тактико-технічні характеристики

Бренд  Graphiteleader
Серія (Graphiteleader) Veloce
Вага спінінга, гр. 98
Довжина бланка, см. 194
Кастинг, гр. 0,8-7
Довжина при перевезенні, см. 100
Кількість секцій 2
Клас спінінга Light

Стрій

Extra-fast

 

Дизайн

Про дизайн особливо говорити нічого. Дуже практичний, не розцяцькований спінінг з чорною, рознесенною ручкою з матеріалу EVA. Є не великі коричневі вставки. Котушкотримач має задню гайку ну проблем з ним немає, не відкручується. Колечки, до речі, як і котушкотримач японської фірми FUGI. Концепція колечок не нова, але матеріал виготовлення титан. Тюльпан ''правильної'' форми, тобто захищає від захльостів. На бланку Хук кіпера немає, що притаманно спінінгам вищої цінової категорії, я сві установив собі сам.

Ще дуже приємний факт, спінінг виготовлений в Японії.

 

Комплект 

Я даний спінінг використовую з котушкою Shimano Rarenium CI4 3000 FA. Тобто вага котушки рівно 200 г, при цьому діаметр шпулі доволі не малий в силу типорозміру. Спінінг балансує дуже добре, вхідне кільце велике, так як спінінг басовий, тому і розмір шпулі, для його повинен бути: у Шимано 2500-3000, у Дайви 2000-2500. 

 

Шнур використовую 0.6 по Японї, ну, на мою думку, оптимально буде використовувати в рамках 0.4-0.8. 

Стрій

Одна з конструктивних особливостей Велоса. Я б сказав що спінінг дуже злий як для свого тесту. Бланк сухий і жорсткий, коли попадаються маленькі окуньки навіть може зливати рибу. Викорбник оцінює сам стрій як Extra fast і, я думаю, з цим можна погодитись. Хіба що може щось середнє між просто Fast і Extra fast. Ну слід враховувати що жорсткість просто надзвичайна, такий собі кий для більярду.

Що тут можна сказати, спінінг реально твічевий.

 

Робота 

Твіч:

Дуже класна твічева палка для воблерків в тестовому діапазоні 2-6 г. Ну при бажанні можна трохи щось і більше протвічити, у моєму випадку це були Тіні мегалон, Л-міноу 66, Сміт Джиб. Палка реально дуже підходить під даний вид анімації і для любителів твічингу підійде дуже добре. Кидає 2-ох грамові воблерки класно, ну буває трохи жорстким для саме таких міні воблерків. У верхньому діапазоні просто шикарний.

Джиг:

Хоч палка далеко і не джигова, ну в силу своєї сухості дуже дзвінка. По спінінгу на багато легше контролювати приманку саме тактильно, а не через кінчик. При не повністю замуленому дні, 3 г на чебурашці, з приманкою 2 дюйми відчуваю падіння в руку. Ну це не при великому вітрі звичайно. При піщаному дні дотик при падінні просто з віддачею в мозок, це з тими ж 3 г. Максимальна вага вухатого що кидав була 7 г плюс три дюйми Свінг Імпакт.

З залізом даний спін не використовував так як він точно не для цього конструювався і виготовлявся.

Кидає спінінг, при своєму скромному рості, також дуже добре, плюс можна і вкластися в кидок силою так як спінінг із запасом міцності.


Висновок

З покупкою даного спінінга отримав те що мені потрібно. Реально дуже якісний спінінг під 60 % твіч, 40 % джиг. Особливих трофеїв я на його не ловив, ну окунці до 500 г і щучки до 1 кг влітали. Хоч і японського виробництва, ну палка вийшла по духу більше до американця...потужна, не примхлива. Якість складання спінінга просто на вищому рівні. Мені б ще його ручку в корковому виконанні, я б його напевно ніколи не продав, ну це вже суб'єктивно моя примха.

Ну от такий вийшов відгук на даний спінінг. За помилки вибачаюсь, якість фото також не завжди така як потрібна ну, ставив ставку саме на описі робочих характеристик.

Всім добра і НХНЛ.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!