Пізній голавль!


Напевно, не самий пізній, оскільки я ще обов’язково буду пробувати його ловити цього сезону.
Не дивлячись на те, що на календарі вже осінь, в суботу було ще +27( КАРЛ! ), вода ще достатньо тепла, щоб купатись. Рибка ще не збилась в зграї, та веде стандартний літній спосіб життя.
Літній спосіб по кленю, для мене це ніякої логіки, риба стоїть де завгодно, вона поодинока та пещена. При такому “розкладі” нормально половити можливо, але рибалочка буде дуже трудова, кількість риби з точки не радує. Я вже хочу похолодання, тоді знайти рибку буде складніше в рази, Але коли Ви вже її знайдете та підберете ключик, то результат буде Ого-го! Так в холодному жовтні вдавалось ловити за день понад 50 рибок, це не рибалка, а мрія!)
А тепер про мою подорож на минулі вихідні!

Екіпаж - стандарт, три чоловіки та повна машина барахла) Виїзд в Пт ввечері, за цей рік зробили висновок, якщо вдома Вас без проблем відпускають,(це один мінус, не всі дружини радіють, коли на вихідні Вас не буде 2 ночі вдома), то виїзд після роботи ідеальний! Нікуди не треба поспішати, я встиг прогулятись з дружиною в парку, а по приїзду додому приготувати вечерю. Таким темпом десь о 9 я тікаю з дому. Збираю екіпаж, речі на гаражах, магазин, о 22.00 вже на виїзді з міста п’ємо каву, а рівно через три години вже на місці.

Ставимо стіл, накриваємо. Розпалюємо багаття, для душевного комфорту, та розпалити вугілля для кальяну, також гарною ідеєю було приготувати чай в термос на ранок, щоб мати змогу поспати зайву годину. Байки, трішки алкоголю та сон. Коли погода дозволяє, спимо просто неба. Карімат+спальник на рівній галявинці забезпечують міцний сон та доступ свіжого повітря усю ніч. Коли передають дощ натягуємо тент. Тент в тиху погоду, при наявності дерев доволі крута штука. Коли дерев немає, натягнути дуже непросто. Вітер ускладнює процедуру в рази, а коли вітер з дощем, є всі шанси промокнути.

Ніч вже довга, якщо вчасно лягати, можна виспатись!

О 5.40 встаємо, по темному збираємо “палки”, п’ємо чай, і йдемо до води.
Перші хвилини риболовлі найочікуваніші, тому, що завжди надієшся, що риба активна і одразу буде реагувати на твої приманки. У риби, правда, свої думки з цього приводу, перекат на якому ловили минулий виїзд наші друзі, та на який ми покладали великі надії, не приніс нічого. Дорога до нього та верхня його частина також. В такі моменти ти вже розумієш, що рибалка буде трудовою. Міняємо орієнтири, йдемо шукати далі.
Наступні декілька кілометрів річки також мовчать, але краса навкруги не дає сумувати, я просто гуляю та насолоджуюсь краєвидами.
На якомусь N-ному місці, в струмку, окремому від основного річища, одному члену екіпажу все-таки вдається виловити кленика, та заробити ще декілька клювак. Настрій піднявся)

Наступні місця повторюють успіх попереднього, вдається виловити п’яток рибок. Негусто, але від 0 відійшли. Не дивлячись на розмір риби та на її пасивність, їсти вона наважується виключно великі буратини, типу Черрі, 44 Л-міноу.

Прямо в натяжку тікаємо від нуля, снідаємо в нижній точці нашого маршруту та повертаємось до табору. Зворотня дорога не принесла нічого( Рибачки відсутні, жодного спінінгіста, тільки пара аборигенів з пшеницею, які ловлять карася чи плотву, але значно успішніше, ніж ми кленя.
Обід, обідній сон, щоб на вечір буди повним сил та енергії.

Вечір все продовжується, риба в ауті. Декілька клювак.
Шашлик-машлик, смачна вечеря. Інфа з Хмельницького, що там вже всі в куртках та шапки вділи. Синоптики передають зливу на всю ніч та ранкову температуру в 8 градусів, перепад майже у 20 градусів - це круто. Нічка обіцяє бути веселою.
Натягнули тент, лягли спати. Дощ дійсно був сильний, але табір в лісі та прихований з однієї сторони пагорбом не дав нам змокнути та промерзнути.

Зранку бачимо, що ГЕС закрив воду, рівень значно знизився. Знову з'являються надії на успіх. Нам на радість, синоптики помилились, надворі доволі тепло і комфортно.
Надії швидко розчинились, за ранок на кожного члена екіпажу ловимо по одній рибці… “Пєчаль-бєда” Шукаємо відмазки, типу зміна погоди, висока вода і тп..

 

По старій схемі, вирішуємо збиратись, а по дорозі додому перевірити ще ближні “грядки”.

Тренди року незмінні. За перші 5 хвилин в “новому місці” заробляю більше контактів з рибою, ніж за минулі 2 дні разом.
Клень активний, клює скрізь, в різних точках, при різних умовах. Розмір не радує, але може нормальний не встигли знайти, оскільки на рибалку було всього 1.5 години. Був правда досадний сход, не витримав безбородий одинарник. Підсвідомість каже, що то був жерех, а в тих краях вистачає цих “конів”. На жаль, я не одразу побачив зламаний гак, спочатку заробив ще десяток покльовок, потім зрозумів, що щось не так, тоді перевірив приманку.

 результаті багато рибки, гарний настрій, а чудове завершення виїзду.
Тут клень нам показав, що його не лякають зміни, що йому не страшне це похолодання, і він доволі активний, залишилось ще розгадати чому в першій локації він абсолютно не хоче клювати, буде загадочка на холодні зимові вечори.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!