Геть узаконене браконьєрство з водойм!


Громадськість засуджує стару-нову "діяльність" Держрибагентства - незаконне розпорядження водоймами, корупцію серед рибних чиновників, неконтрольований промисел, бездіяльність рибоохорони та фіктивні зариблення водойм.

http://www.youtube.com/watch?v=qCjnzi4UgEY


Промислове рибальство та інші види спеціального використання водних живих ресурсів на внутрішніх водних об'єктах Україніи загальнодержавного значення (в т.ч. й водосховищах) є незаконними. В масштабах країни діє корупційна схема, коли один з органів влади одноосібно, попираючи вимоги чинного законодавства України, нехтуючи правами громадян та органів місцевого самоврядування, розпоряджається природними ресурсами, а органу, який би охороняв ВЖР (наглядав за використанням) належним чином по факту немає – адже рибоохорона знаходиться у його підпорядкуванні. Науковці також залежні та не можуть об'єктивно оцінювати реальний стан рибних запасів. За нашою оцінкою, бюджет України щорічно недоотримує мільярди гривень завдяки тіньовому збуту видобутих водних біоресурсів та безоплатному користуванню водоймами та землями водного фонду. Держава разом з народом нічого крім збитків та знериблених водойм не отримує.

Юристи прийли до висновку, що будь які рибогосподарські дозволи, режими і т.з. "ділянки промислового лову" незаконні, оскільки ЦОВВ у сфері рибного господарства не має повноважень розпорядження водоймами, а користувачі не набували права їх використання згідно ст. 17 Закону України "Про тваринний світ" та ст. 51 Водного кодексу України. На водних об'єктах загальнодержавного значення діє ст. 47 Водного кодексу України про право загального користування. Порушуються права рибалок-любителів, спортсменів, водномоторників, підводних та надводних мисливців, туристів, транспортників, звичайних відпочиваючих тощо

Але Держрибагентство України в супереч законодавству продовжує раздавати квоти на незаконне промислове рибальство у внутрішніх водоймах http://darg.gov.ua/_zasidannja_komis..._0_1690_1.html - треба негайно направляти звернення від громадських організацій на Кабмін та Президента України з вимогою зупинити цей процес і провести перевірку додержання вимог законодавства. Зразок звернення - http://www.ex.ua/537329899083 Прохання до всіх організацій покласти цей текст на бланки та вислати якомога скоріше.

Допомагайте!

ВГО "Громада Рибалок України" вже направило своє звернення (копія додається). Готуємо звернення в ГПУ та позов у ВАСУ щодо скасування режимів, квот та дозволів. Покладемо разом кінець варварському винищенню водойм і розкраданню бюджету! Будьте готові до активних дій та масових протестів. Дякуємо...


Комментировать
Друзья! Внимание! Общий сбор в Киеве! ВСЕМ!!!

Завтра 25.11.2014 в 10:30 возле Кабмина Украины - общественный пикет органов исполнительной власти. Будут представители экологических и правозащитных организаций, спортивных федераций рыболовного и подводного спорта, общественных организаций и клубов водномоторников, рыболовов-любителей и подводных охотников, интернет-порталов и др. Протест выражается против незаконного промыслового рыболовства на внутренних водоемах Украины. В программе - Кабмин, Высший админсуд и др. органы власти (пусть это будет неожиданностью). Одеваться тепло, можно в рыбацких костюмах! Брать с собой термосы, сухпайки и бутерброды.

Узнав о протесте общественности против коррупционных схем в рыбном хозяйстве и незаконного промысла на внутренних водоемах Украины Госрыбагентство в нарушение законодательства начало в спешке раздавать квоты на вылов водных биоресурсов на 2015 год, чтобы успеть это сделать при старом составе Кабмина. Не дадим дальше грабить народные ресурсы и государственный бюджет, грубо нарушая права граждан! Соответствующие обращения уже направлены в Кабмин и Президенту Украины. Готовятся судебные иски и прокурорские протесты. НЕТ узаконенному браконьерству!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!