У Києві почистили та зарибили Оболонську затоку Дніпра


24.04.2016 року пройшла акція з очищення та зариблення Оболонської затоки Дніпра за участі рибоохоронців, екологів, підводних мисливців, рибалок, політичних та громадських діячів і просто небайдужих киян - з родинами і дітьми.

Закупляли зарибок у рибоводів Житомирщини та Київщини, кошти на це збирали Міжнародний благодійний фонд «Україно Я за тебе» та Всеукраїнський благодійний фонд «Громада Рибалок України - Fishermen Community of Ukraine».

Перед зарибленням дайвери ретельно вичистили акваторію Оболонської затоки і пляж, зібравши велику купу усілякого сміття - скляного посуду, автопокришок, браконьєрських сіток, іржавих стільців та ящиків, навіть поламану пешню. Весь цей підводний брухт і непотріб оперативно допомогли прибрати з пляжу комунальники.

Після цього символічно посвятили вербовим гіллям та відпустили у Дніпро підростати 2,5 тонни гарного зарибку - дорослих коропів і щук, які вже статевозрілі та готові до нересту, а також білих товстолобів і білих амурів, які чистять водойму від зайвої рослинності та рятують її від задухи і цвітіння.

Рибалкам допомагали у добрій справі всі - і старі й малі, кожен хотів відпустити у водойму рибку власноруч. Завзято, натхненно, незважаючи на статуси, чини і титули. Традиційно невелика частина дніпровського зарибку, а саме - два десятки дебелих коропів, були вселені у сусіднє Біле озеро, яке розташоване неподалік.

За місцем зариблення будуть посилено спостерігати інспектори Головного управління охорони водних біоресурсів у м. Києві, тому не радимо навіть пробувати займатись там браконьєрством! 

https://www.youtube.com/watch?v=vLl_eoSOXJI

Комментировать
О моя пешня возле ската на фото Знакомый утопил(
я так понимаю,Оболонская затока ,с Днепром соединяется ? И рыбка по всему Днепру расплывется?
капля в море,но молодцы...
Скоро в наших водоемах останется только карп, карась и толстолоб - все то, чем зарыбляют.
Да ни куда она не успеет расплыться, ее уже ждет стадо ублюдков с сетями.
а где ж хваленый рыбпатруль???
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!