Депутаты готовят запрет на вылов рыбы на Киевском и Каневском водохранилищах


Депутаты говорят, что экология плохая, надо рыбе дать время восстановиться. А две тысячи рыбаков-промышленников, которые за свой счет зариблювалы море, уже ищут другую работу и подсчитывают будущие убытки. Попытка запрета озадачила Держрибагенцию. Здесь говорят, что депутаты не показали четких обоснований, почему рыбе плохо.

Мораторій на промисловий вилов на Київщині не введений - Держрибагентство

Інформація щодо ведення мораторію на промисловий вилов риби у Київській області на Київському та Канівському водосховищах не відповідає дійсності. Рішення Комісія Київської обласної ради з питань екології від 26.05.2016 щодо його запровадження носить виключно рекомендаційний характер.

Відповідно до статті 11 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» у компетенцію місцевих державних адміністрацій входить включно «розроблення, затвердження і реалізація місцевих програм охорони, використання та відтворення водних біоресурсів». В той же час введення мораторію є обмеженням господарської діяльності, регулювання якого відповідно до закону здійснюють КМУ, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері рибного господарства та рибної промисловості – Мінагрополітики, а також центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику  у сфері рибного господарства – Держрибагентство.
«Ми вдячні Київській обласній адміністрації за увагу до стану рибних запасів Київщини та будемо раді долучитися до організації спільних рибоохоронних програм. Ініціативу із введення мораторію ми не підтримуємо. Як наголошувалося вже не 1 раз, саме лише введення мораторію не є вирішенням проблеми – ніхто не припинить ловити рибу лише  через нього. Просто збільшиться кількість хабарів і корупції відносно контролюючих органів. Питання потрібно вирішувати комплексно – рибний патруль, який розпочне роботу вже у червні, сучасні системи електронного моніторингу вилову, саморегулювні організації підприємців, що допомагатимуть контролювати водойми від браконьєрського вилову», - повідомив Голова Держрибагентсва Ярема Ковалів.
Комментировать
мораторий-это программа минимум
после включения режима "МОНАТОРИЙ"-можно уже начинать патрули запускать..
у нас патрули (рыбинспекция)-уже были.. -толку от них немного,
например:
патрульный Правдивый (Вышгородский)-постоянно с перегаром и ловля с лодок в запрет напротив его офиса-это уже привычное даже дело для многих рыбацюг, посещающих сей сайт..
и новые "Правдивые"-только после включения моратория получат кредит доверия от народа..
А Правдивый разве не на пенсии? Он же старенький совсем, какие патрули. И не бухал он вроде никогда. Или это какой-то другой Правдивый, не Антонович?
контролювати водойми від браконьєрського вилову»-так именно эти картели и есть БРАКОНЬЕРЫ в законе,
и именно они- наносят самый серьезный вред,
и именно с них- живут те держрыбагенства ,
и именно поэтому эти держрыбагенства -против промвылова...
надо убрать не только те картели-но и эти рыбагенства-тоже на тот же срок упразднить,
пусть займутся выращиванием шампиньонов,устриц или т.п.
пусть преспокойно их выращивают (картельно)-и везут на базары...
рад за вас, но эти уроды поедут к нам :(
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!