У Голосієві отруїли річку Коник


Річку Коник, що протікає у Голосіївському районі Києва, знову отруїли хімікатами.

Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби столиці з посиланням на результати аналізів води.

"Результати досліджень проб води у річці Коник свідчать про забруднення водойми", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, аналіз показав трикратне перевищення норм за інтенсивністю запаху, колір води у річці – жовто-рожевий, а показники марганцю перевищені в 4 рази.

Наразі Держпродспоживслужба ініціювала організацію засідання комісії КМДА, щоб обстежити підприємства, які розташовані в районі річки Коник, та знайти джерело забруднення водойми.

Як відомо, у грудні 2014 року підприємство "Технопром" спіймали на скиданні небезпечних хімікатів у столичну річку Коник, що призвело до екологічної катастрофи на місцевості: вода притоці Дніпра набула рожевого кольору, а риба почала вимирати.

Зловмисники забруднювали річку тривалий час: ще у червні 2014 року на річці Коник загинуло багато риби.

Згодом "Технопром" закрили.

У липні у місті Васильків Київської області місцеве підприємство отруїло річку Стугну, скинувши великий обсяг хімічної речовини. Це призвело до масової загибелі риби та інших живих організмів у річці. За словами активістів, ймовірно, водойму отруїло підприємство "Ацелот", бо саме з їх території витікала червона вода. "Ацелот" свого часу виробляло фарбу для пофарбування днищ кораблів.

До того, на початку липня, невідомі отруїли річку Остер, чиї води потрапляють до Деснянського водозабору.

Гендиректор столичного водоканалу Дмитро Новицький запевнив, що загрози забруднення питної води у Києві немає.

"Київводоканал" взяв проби води і згодом заявив, що вода у річці Остер має відхилення за бактеріологічними та хімічними показниками, водночас вода у Десні, в яку впадає Остер, – прозора і безпечна. 

Комментировать
Коник траванули ещё весной. Был характерный запах сероводорода. Просто сейчас она начала уже совсем сильно вонять и цвет на ужасный поменяла.
то вже мабуть 3 чи 4 раз той Коник труять.....
Загнулась целая экосистема. Киев - 2016. Дело привычное. Подумаешь...
Зато водную полицию запустили, чмырить рыбаков у которых лодки не зарегены и перелов на пол кило. А то что этим летом кучу рек убили, так это пофиг. Сети стоят на КВХ что даже объехать невозможно, тоже похер, ведь это любители рыбу уничтожают а не промысловики.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!