Чернігівський рибоохоронний патруль затримав грубих порушників з електроловом


В ході рибоохоронного рейду Чернігівським рибоохоронним патрулем 29.12.2017 року о 18 50 викрито трьох грубих порушників, які здійснювали лов риби електровудкою. На  момент затримання у громадян було виявлено  9,6 кг риби у такій кількості: сом – 3 шт., плоскирка – 22 шт., йорж носар – 2 шт. Збитки по даному факту склали 2353 грн. 

 

Інцидент стався на р.Десна, поблизу с. Вознесенське, Чернігівського району.  В ході встановлення осіб правопорушників виявилось, що це були місцеві жителі, однин з яких є працівником поліції.

 На місце вчинення правопорушення викликана слідчо-оперативна група Нацполіції. На громадян складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Чернігівського районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності згідно з чинним законодавством.

 

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Адже наслідки «риболовлі» із застосуванням електроструму великі. Електрострум вбиває не тільки рибу, але й кормову базу – планктон, водні безхребетні, відмирають водорості, що, в свою чергу, впливає на кількість та різноманіття водних біоресурсів у наших водоймах.

 Якщо ви помітили імовірні факти браконьєрства, прохання оперативно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію 0-800-50-52-50 або на телефони «гарячої» лінії патруля: 0991121344 та (0462) 937557.

 Нагадаємо, Держрибагентство вважає адміністративні штрафи недостатньою мірою покарання за таке грубе порушення правил, як електролов. Відомство виступає за посилення кримінальної відповідальності за даний вид порушення. Наразі, у Верховній Раді перебуває законопроект щодо підвищення відповідальності за порушення правил рибальства (№5262), що передбачає підвищення мінімального штрафу до 1700 грн та максимального до 255 тис грн. Крім відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, відповідно до постанови КМУ №1209.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!