За тиждень зафіксовано 29 правопорушень, - рибоохоронний патруль Чернігівщини


 У період з 14 по 21 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

За тиждень було складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 18 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів) Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників конфісковано 14 кг риби та 32 од. заборонених знарядь лову (ості, сітки). Накладено штрафів на суму 1 230 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 740 грн», - підсумував заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Ігор Токарський.

Так, 14 лютого державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля затримано двох жителів с. Хатинівка Носівського району. Чоловіки на оз. Солонецьке біля с. Лутава Козелецького району виловлювали рибу забороненими знаряддями лову – ості. Порушники на двох виловили 24 екз. синця. Загальні збитки склали 2 040 грн.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучені.

Нагадуємо, риболовля у зимовий період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

 Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!