Корінний Киянин, він же - "Вася".... де і як!


Поки «щуковки» з балансирами  в ящику чекають вихідних, хочу написати пару речень про свою найулюбленішу рибу, а точніше про ловлю її в Дніпрі, в межах  Києва.  (Може трохи не в тему, але літом-осінью не має часу про нього писати, його треба ловити;)

Мова піде про ляща…. Нічного ляща….

 

 

Познайомився я з ним з десяток років тому, як переїхав в Київ зі свого села. Звісно, раніше теж ловив в Ірші його, але екземплярів більше 300 грам ніколи в уловах не було, річка маленька, браконьєрів багато і так далі.

Спочатку в межах Києва ловив його тільки на провірених місцях, але з року в рік зрозумів що потрібно відкривати свої місця, нові, бо пресинг був страшний, бажаючих провести гарно (правильно) ніч в очікуванні покльовки «Васі» багато, а люди різні, шум, гам… тай  рельєф дна на деяких точках змінився, а деякі позаростали.

Ну і в один такий вечір прийшовши на провірену популярну точку, побачив що вона зайнята пішов в одне тихе, на перший погляд, не перспективне місце….  закормився більше звичайного, та почав чекати, пару перезабросів, і ось перша покльовка -  гарна густера вже єсть,  ще хвилин десять і вже підлящик на березі,  потім ще один и ще…  після часу ночі впіймав соменя та зрозумів, що це місце треба привести в порядок, ходив у вечері через день закормлював  його,  підключив друга, провіреного рибака.

 

Коли знайомі з ночі в ніч на старих грядках откурювали ми  були завжди з рибою, інколи без трофеїв, а були ночі коли пара гарних влітала, а восени ще й гарна  плотва, як бонус, була в уловах, короче  місце почало «працювати», з  середини серпня до кінця жовтня «Вася» був там, кормився, весь зловлений був наш (вскритіє показало;))  В цьому році в прилові було чимало сомят, знаю що вони з лящом часто ділять місця «проживання», та один одному не мішають.

 

Для нічної ловлі використовую фідер 3,3метри, з тестом до 120гр., ловлю кормушками «фідер спорт» до 70гр., спочатку пробував на «шаньку» там ловить, але ракушка там и свал різкий, багато зрізів було. Катушка «чотирехтисячна» зі шнуром,  поводки – коли два, а коли один по 40 та 20см. Наживка – піна, червяк, але  були такі рибалки що працював тільки опариш. Прикорм тільки горох та  ячка, інколи добавляю жменю «фішдріму».  Все просто, як і у всіх… тут чогось нового не придумаєш, тай навіщо.

 

Зі своїх спостережень – у вітрянну погоду завжди був в улові гарний екземпляр, в тиху  розмір менший але кількість більша….  Чому?…. Точно сказати не можу, але думаю що із за шуму, коли тихо він все чує(ловля в 20-30 метрах від берега),  хоча веду себе завжди тихо, «колокольчиків» на нічній рибалці ніколи не використовую, тільки «світляки».

Ще одне спостереження, це ловля не так далеко від водяної рослинності, буквально в пару метрах за нею,  може це така специфіка місця де останнім часом ловлю, бо там свал за «зеленню» але роки практики показали що лящ іменно там, а підлящ  на метрів 15-20 далі, ну і звісно основне це тиша, повна тиша…

 

Коли краще ловити (маю на увазі в який час доби)? Прийти бажано до заходу сонця, не спішно упорядочити місце лову,  закормить точку, так сказать накрить стіл для «Васі»…  починають давать воду, починаються перші клюваки, коли вода потрохи уходить - пік  кльову (пишу сугубо про ловлю в м.Києві, на лівому березі Дніпра, чисто своя практика), вода ушла, «болото» так сказать, у мене все я потихеньку збираюсь до дому, в цей час починають клювати соміки, які топляться відразу бо малі, часто рвуть поводки.

 

Що ще сказати хочу, ну взагалі, хотів сказати цією заміткою…  Люди, рибацюги, не лініться відкривати для себе нові місця лову - Ваша риба завжди Вас чекає, просто її потрібно найти, бо чекає вона там де ловите тільки Ви! Може й кому ця скупа інформація стане в пригоді, буду радий!

 

Всім в Новому Році бажаю трофеїв, та гарних уловів!  НХНЛ

Комментировать
Дякую земеля, радий що сподобалось!
Простенько и по существу, - Народно. 5*
Спасибо Вам за блог! От меня 5+
Дуже радий що Вам сподобалось!
Санька, спасибо! Супер!
5*****
Олежа тобi спасибi! П.С.Давай в недiлю на зимню, напишу в лiчку...
Спасибi за плюси, радий що сподобалось!
Оригінальним -не буду.
5*****!
P.S.Особисте.Сама ПРАВИЛЬНА фотка-остання.Бо я вже рік полтавського не куштував,сцуко...
Дякую за коментар! Так, Потавське полюбляю и тара правильна;)
Глянув на крайнюю фотку, не выдержал, пошёл на балкон, и проверил готовность таранки, немного занёс в квартиру для подсушить, завтра буду дегустировать.
Вот что блоги правильные с людьми делают)))
К стати, Санька, таранка то из той чяхлой, что мы с тобой ночью ловили)))
Дошло на конец то до неё время))))
Ого, ото ексклюзив! Хiба то була рибалка, так аскому збить;)
Полтавське пиво + Дніпровський лящ =КАЙФ по-українськи :)
Правильний та гарний блог, від душі, без зайвих понтів. Дякую!
Вам дякую! До речi, в Кременчузi довелося вчитися, там теж ляща ловили в Кам'яних Потоках, ну бiльше вiдпочивали нiж рибачили, але риба була!
Да, зимой, летние блоги по-особенному хороши! согревают! Спасибо 5+
Спасибi Вам! Давайте вже блог якийсь, душевно у Вас букви лягають на бумагу!
Спасибо! Материала нет для блога. Как только что-то появляется или материал, или мысли или просто вдохновение и идеи - сразу выплескиваю на бумагу. Но зимой обычно не размещаю блогов, люблю только рыбалку по открытой воде, после которой не откладываю сразу пишу - если что-то интересное
Чудовий блог! 5+++++
Дякую за комент, радий що сподобалось!
Тоже моя любимая рыба, понимаю))
Лично от меня 5+ за то, что лЯщ, а не лЕЕЕщ
Дякую за коментар! Та я замітив (по звітам) що лящ у Вас "намбер ван")
За блог спасибо, а то что-то мало у нас про ночного леща, хотя я считаю что нет ничего лучше чем ловля леща в прохладную сентябрьскую ночь...
Наблюдения интересные, они отражают сегодняшнее положение на реке, ловля Васи на свале сразу травой это здорово, но сейчас акценты сместились, рыбы мало стало и приходится отмели окучивать, где шанс попасть на табун и где осенью Вася шума и света не боится
А в Киеве мест незапрессованных хватает по ночному лещу, это верно Вами подмечено, надо только найти и разработать, а там и награда подойдет
Так что продолжайте в том же духе и Ни хвоста, ни чешуи
Там де ловив ляща три роки тому, та мiсть на березi хватало трьом рибакам, вже й один не стане, Днiпро шаленими темпами заростае, промлов, та щей карась почав ляща витисняти з його мiсть, вiн почав клювати на лящових грядках, карасю болото подабаеться, теж риба але вiн не лящ.... А те що нiчна рибалка на ляща це найкража рибалка згоден з Вами на 100%, особливо з кiнцi серпня...
Дякую Вам за коментар, НХНЛ!
И что за редиска крайнее время на сайте завелась?!
Нормальным блогам оценки занижает. Мабуть якась жаба.
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!