Судачело Дніпровських просторів, або як я ловлю судака.


Всім рибацюгам доброго вечора! Не за горами відкрита вода, зима в цьому році не сильно балує нас твердою водою, я вийшов поки що аж два «холостих рази» балансири попідкидати, й мені цього достатньо, хочу вже весни, хочу вже відчути судакову покльовку…..


Не так давно закінчився ще один рибацький рік, не скажу що він був насичений на незабутні рибалки, але все ж таки гріх жалітися.  Від початку весни й до кінця осені посвятив я його – судаку! Були звісно рибалки й по мирній рибі , будь який вільний день, або годину старався вирватись на воду, й основна ціль це – судак!


Тож в цьому блозі розкажу трохи, чи прозвітую за рік, коли, на що та як в мене він прокльовував.

Весна. В минулому році весна була чудова, я б сказав - судакова. Берибельний Агап в мене почав прокльовувати з 20-их чисел квітня, перші дві «полтарухи» були взяті 23 квітня. Це була класична воблерова  вечірня рибалка, як я її називаю – рибалка пари покльовок. «Пари покльовок» - це якщо рибачити на одній точці, я вечором рибачу на одній-трьох точках,  це провірені місця з «вечірнім виходом» судака. В годин вісім вечора я вже на першій, рибалка в середньому триває до часу ночі.


Ловлю на «мінохи» до 9-10грам, та заглибленням до одного, максимум півтора метри, при тому виробник не має значення, це не обов*язково має бути знаменитий «Орбіт» чи ще якийсь іменитий воблер, тут головне розловити, відчути приманку, зрозуміти її. Є звісно фаворити, гарно працював в цьому році «Х-Rap» від Рапали, але не завжди, інколи виручали й китайці. Прут та катушка – тут все просто, чим комфортно ловити на те й ловіть, або на що хватає грошей;) Ще треба мати заброди в арсеналі, в деяких місцях без них ніяк, в мене всі такі місця;) Техніку лову, описувати не буду, тут вже самі експериментуйте, шукайте рибу по воді. Для пошуку вечірнього судака найкраща тиха, без вітряна погода, або місце яке не продувається вітром, тут я думаю не потрібно пояснювати чому)


Ну тут все, як кажуть  - тільки «пакуй» агапа) Плавно переходимо в літо….

Літо. В літо  зайшов я з воблерами, ще перші числа червня брав агап вечором на міляках, потім піднялась трава, все заросло, «пластмаски» відправились в коробки до весни, нарешті – прийшов час джига!


На протязі літа судак був активний, навіть в спеку клював, як на морі так і на Дніпрі з берега. Нажаль в 2017 році на морі в мене трофеїв не було, кілушний  був за щастя, хоча кількість реалізованого була велика, мішками можна було тягати до дому, все або майже все відправлялось назад у воду. 


Що не скажеш про берегову рибалку, в минулому році всі зачотні Агапи були взяті з берега, при тому рано в ранці з ям, на маленькі я б сказав окуньові приманки.

На тих же місцях в другій половині дня, брав невеличкий судак, але в більшій кількості. Із за різкого свалу в тих містях де рибачу, було багато сходів та обривів зачотних риб.


По приманкам, ловлю завжди на бюджетний силікон - «Лакі Джон», «Фанатік» і тд, рідко на дорогий, як показала моя практика немає сенсу переплачувати на «росходніках», ну хіба що не жалію гроші на якісні двойніки та офсетніки, бо були в мене неприємна ситуація з одними гачками (до речі Варівас), при підсічці судака на морі, офсетнік ломався, думаю був перекалений.


Осінь. На КВХ все так само як і літом, хіба під зиму вже рибка трохи змістилась ближче до ГЕС, було пару вилазок в район Нових Петрівців, де в основному по пізній осені працював – «отвес» та  «дроп-шот», якщо чесно, я не ловлю цими двума видами судака, тому пізньою осінью, в основному «курив», на джиг було гірше в рази.

Ось такий міні-звіт за рік, дуже хочу весни вже, ціню кликастого за покльовку,  ну і ще він смачний;)


Всім в 2018 бажаю НХНЛ!

P.S.  Рибацюги, чуть не забув, без перчаток  Санлайн, кепки Сімс, окулярів Коста Дель Мар та інших більш-менш «прилічних весчиць» не видать Вам агапа, сказали хлопці з сайту що тре таке носить;)


Комментировать
Друже, дякую за гарний блог!!!
5*****
Дякую Олег, радий що сподобалось!
...написано на пять баллов...))
Радий що сподобалось, дякую Вам!
Дякую за коментар, радий що сподобалось!
Четенько разложил)) 5*
За мундштучьок платиновий сказати забув.
Пи.Си.Наші 5*****!
))) Дякую Сергію! без нього навіть можна й на воду не виходити, ну хіба може якщо золотий то ще піде)
Не пойдьоть,Саш!
Золотий-на счуку.На судака-тіко платиновий...
Гарний блог вийшов 5+! Ще на фотках розгледів катуху та ящик як у мене)
Дякую! Якик друга, там в нього такий бардак), а от катушка за свої гроші непогана.
Гарно пишеш, 5+++, в учні візьмеш ( рибу ловити ) ? ))
Серега візьму, вже скоро весна! радий що сподобалось!
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!