Пару слів про 2019 рік, міні звіт)


Доброго вечора друзі. Завершується сезон «рідкої» води, скоро міжсезоння, скажу чесно щось не сильно хочу зими, мабуть старію))


Сезон був цікавий, багато зрозумів та відкрив для себе нових речей. Були встановлені нові рекорди по хижій рибі, а от з білою рибою почав, як кажуть, зав"язувати, не то щоб  не цікаво, просто нехватає мене на все, є ще сім"я, та й працювати треба ще хоть через день;)

Хочу трохи підсумувати цей рік, для себе та й для Вас може кому буде цікаво, як він у мене пройшов.

 

 


Були гарні рибалки і з льоду, після Нового року,  Агапи інколи радували своїми клюваками, я зимою сильно в рибу не упираюсь, люблю відпочивати, готувати для друзів уху, по псят грам пить и тд. Видрачувати окуня цілий день на безмотилку то не моє)


Цю зиму посвятив ближнім грядкам, навіть дуже ближнім, судак клював  в 2 хвилинах ходьби від парадняка;)


Відкрили ми з моєю командою сезон рідкої води рано, тільки розмерзся РОП, ми вже поперли  за емоціями, за Агапами. До речі то була остання риболовля на «гандончику», після цього виходу човен з двигуном отримав нового хозяїна і по зараз вірою і правдою йому служить, відловились тоді так собі, але для мене то вже не важливо)


Пару разів виїхав на плотву, без особливого успіху, хоча й рибка була. Зрозумів для себе що й так мало часу щоб тратити його на плотву й тд, с хижаком ще багато не розгаданого.


Потім нерестова заборона і почалася моя улюблена пора – береговий Агап. Перші виїзди були з упором в джиг, були взяті гарні рибки, ну а потім вечірній та нічний "вовчара" на воблера.


Про вечірню воблерову рибалку можу писати вічно, це мій найулюбленіший метод полювання на судака. Тут все по чесному, в тебе немає ні ехолота, ні сканера, ні підсаки навіть. Тут з рибою один на один. В цьому році багато для себе зрозумів нового, відкрив чимало нових мість, проводок, подач та навіть воблерів обловив майже пів коробки, які лежали роками бо упирався в дві-три моделі.


З цікавого - тільки почався сезон, по холодній воді, коли ще не було пресинга на берегах – якраз в тей час проходив найкрупніший судак, недомірків взагалі в уловах не було. Побив свій рекорд, шкода вагів не було, купив їх коли вже головня на двушку взяв на судаковій точці в ночі на міноху 9см, був приємно здивований.


Ловив судака в ночі й літом,  розмір менший, але клювак більше. Особливо літом Агап був активний по похолоданню.


Відкриття пройшло гарно, вже на новому човні, обнову гарно обкатали та обмили)) По рибі так собі)


Та й взагалі, якщо не брати до уваги чималу кількість стікляшок за літо з човна, то й нічого не запам*яталося  особливого.

Вся трофейна риба цього сезону була взята з берега, а саме Агап за трьоху, щука за четвьорку і головень на два кеге, все на Дніпрі в радіусі 1-1,5 км від будинку.


В рідних Чоповичах відривався на поплавчанку, ловив пічкурів з плотвою на Ірші, та трохи попав на білого гриба з лисичками.


Осінь запам"яталась чималою кількість зачотних судаків, з командою напрацювали пару перспективних точок, судак під два кілограми, а інколи до трьох був не рідкість. Відкрив для себе нову приманку по холодній воді, це цикада, обловив її гарними судаками. Взагалі, осінь ще в разгарі, але погода вже не сильно ходова.


Ще «Прогрес»  на РОПі, на боні, але вже мабуть на Дніпро виходити не будем, на наступні вихідні піднімем на зимівку.


Про різні там виїзди на платніки та озерця мовчу, теж було.

А, відкрив для себе весною Тельбін, нащупав ямку з судаком, прокльовує там по холодній воді, тільки у мене - весна та осінь там працює.

Ну, якось так) Якщо в цілому, то сезон чудовий.


Комусь швидкого крепкого льоду, ну а я вже протираю воблера на весну;)

Зимою буду нарізати сало, то готувати уху для пингвинів, шучу рибачити теж буду;)

Хай клює!!!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!