Карпатський відпочинок


Цього літа (2012 р.) вдалося кілька разів виїхати відпочивати в Карпати, на Сколівщину. Давно мріяв піймати форель і марену. Отже, електричка, десь дві години їзди і... Тухля!

  

Чудові краєвиди, гори, сонце, ріка,

ягоди, гриби, весела компанія...

 

 

 Вирішив перед рибалкою поспілкуватися з місцевим населенням. Все як звично для Карпат: милі, привітні, доброзичливі люди. Питаю про рибалку, яка риба, на що ловити?

Кажуть – відносно крупна, до 1,5 кг риба (марена, форель) пропала десь зо два роки тому, та й до того її було обмаль. На поплавчанку можна зловити пічкуриків, плотвичку, верховодку чи бистрянку. Показують місця де можна піймати марену чи форель, але попереджають що шансів мало. Пропонують позичити сітки «може щось зловиш», показують вчорашній улов (дві маренки десь на 600 і 300 грам) і при тому бідкаються – куди ділася вся риба?

Говорю - я ж приїхав не на промисел, а на відпочинок. Щиро дивуються з того, що мені потрібна риба лише для того щоб її зловити і назад відпустити.

        

Треба згадати, що я «ВЕЛИКИЙСмеётся» професіонал в рибалці, особливо в гірських умовах (в Карпатах рибалив вперше).

         Ото ж пробував спочатку ловити на маленькі блешні. Процідив десь по п’ять кілометрів річки, що разу, (цього літа я там був чотири рази, по 2-3 дні) результат очікуваний – 0 ударів. Тоді взявся за нахлист, пробував з бомбардою – те саме, хіба що зловив кілька бистрянок (чи верховодок, чи як їх там).

         Останнього разу ловив на поплавчанку та своєрідну донку (ультралайтовий спінінг, шнур, маленьке грузило, поводок). Ловив на джерельника (рос. ручейник), гнойового хробака, опариша.

 

Ось тут кльов був «как на черных камняхСмеётся».

 

 

Форель «на живо» я ще не бачив, марену – на Надвірнянській Бистриці ще в дитинстві, а пічкура десь із 15 років тому у Львові на «Вульках».

 

За кілька годин наловив кілька десятків пічкурів. Пічкурики крупні не менші за долоню, на Вульках такі попадалися хіба "по першому льоду" і то, рідко.

 

 

 І ось вона МАРЕНА! Дуже красива і сильна риба. Така маленька, а опиралася ніби півкілограмова щука...

 Форельки нажаль так і не зловив, але вражень - море, задоволення отримав чудове. Сподіваюся наступного разу пощастить більше...

Комментировать
Люблю Карпаты... В реках из-под камней выплывает мелочь, хочется попробовать, но стоят таблички с предупреждением о запрете ловли рыбы. Фотографии - супер. Спасибо!
Дякую! Якщо чесно, на Опорі ні разу не бачив таких табличок. Хіба що на період нересту і на зимувальних ямах. Та й місцеві про заборону нічого не говорили, принаймні влітку.
В районі Синевірської Поляни біля річок таблички точно висять. Та і в Яремчі теж здається бачив...
Там мабуть точно є, а в Яремчі я давно не був, та й коли приїжджав то у відрядження, не до того було...
Да, после зимних отчетов, отдушина... Спасибо за летний репортаж с любимых мест!
Фото класне, розповідь гарна! Чекаемо на велику рибини!!! 5+++++++++++++
Спасибо за блог! Классно!
Красотище!!!! Дух захватывают красивейшие места!!! Пять звёзд!!!
Всім дякую!!! Там дійсно дуже гарно...
Яка богата наша Україна на краєвиди !
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!