Річка Десна поповнилася майже 40 тис. екз. молоді риб


На Чернігівщині 3 та 5 червня 2019 року відбувся черговий етап зариблення р. Десна. Вселення проводилось за рахунок компенсаційних коштів за завдані збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду в районі міського пляжу «Золотий берег».

Роботи по відтворенню проходили у приміській зоні Чернігова, в районі автомобільного мосту, під наглядом спеціальної комісії з контролю за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів на чолі із представниками Чернігівського рибоохоронного патруля.

До водойми випущено 30 тис. екз. річника товстолоба та 9,8 тис. екз. коропа, загальною вагою 1,775 тонн.

Зарибок закуплений в ПрАТ «Чернігіврибгосп» на загальну суму 112,5 тис. грн.

Нагадаємо, що роботи з відтворення водних біоресурсів на водоймах загальнодержавного значення повинні проводитись відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики від 07.07.2012 № 414.

За інформацією щодо порядку проведення робіт із вселення водних біоресурсів у водойми потрібно звернутися до відділу іхтіології та регулювання рибальства Чернігівського рибоохоронного патруля: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 69, тел. (0462) 67-60-38.

Довідкова інформація:

23 квітня 2019 року до р. Десна суб’єктами промислового лову, в рахунок спеціального використання водних біоресурсів, випущено 4 433 екз. річника коропа

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!