Одна клювака


Одна клювака

Не витримала душа поета... Після моїх розповідей про вдалу рибалку на Макортах, та перегляду фотосвітлин, батько тут же подзвонив до свого кума та розповів цікаві новини. – «На Макортах синові вдалося гарно щуку половити на великі силіконки. Тре їхати! Завтра треба їхати! Завтра один з останніх (як на той момент передбачали синоптики) теплих днів місяця! День хоч і обіцяли бути теплим, але передбачався сильний вітер, мінімум 5 м/с. А виходячи з обраної мною стратегії на цю рибалку (враховуючи результативний попередній виїзд), вітер ну ніяк не вписувався у наші плани. Пошук риби передбачався на просторах, по центру водойми, де в той час вітер міг роздути хорошу хвилю.

Зміна місць та постановки човна, приманок, ваги джиг-голівок, оснасток, ніякого результату не приносили. Залишалося чекати виходу! Виходячи з особистих спостережень, я знав, що вихід щуки обов'язково повинен бути! Я не втрачав надії! Я вірив! Я знав, що він буде! Практично вже під самий кінець, як по годиннику, на повному викиді шнура, на стадії падіння приманки, послідувала легка клювака. Яка, після нетривалого виважування, виявилася результативною. Є! Риба у мене в руках. Ох вже й доставила вона мені задоволення на виважуванні. Не передати словами як. Слідом за мною естафету підхоплює батько. Контакт з рибою стався у самого човна. Клювака була такої сили, що батькові ледве вдалося стримати напругу снасті (довелося додатково відпустити фрикціон). Але після кількох метрів виважування, і потужних щучих кульбітів головою, відбувся образливий схід. Такий розклад подій нас теж порадував. Крупняк ще є в Макортах, і він не дрімає!

Що можу сказати? Виходу ми дочекалися. Цього разу він зовсім був нетривалим - якихось 15-20 хвилин. Але, він був. Це радує! Мої спостереження вірні. Чергова нова інформація занесена в блокнот для подальших роздумів. Рибу піймали! Досвід отримали! По хвилях поскакали! Губи обвітрили! Свіжим повітрям подихали! Друзі, рибалка вдалася!

Всім гарного настрою, результативних рибалок, пам'ятних трофеїв, і ні хвоста, ні луски!

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!