Київський рибпатруль виділив 12 тис. га водосховищ для любительського та спортивного рибаловства


Управлінням Держрибагентства у м. Києві та Київській області видано наказ, в якому виділено місця для проведення любительського та спортивного рибальства. Дане рішення прийнято з метою охорони, збереження, раціонального використання і відтворення водних біоресурсів, популяризації рибальства та створено на підставі науково-біологічного обґрунтування Інституту рибного господарства НААНУ. А також в зв’язку з численними зверненнями громадян, Федерації риболовного спорту, Українського товариства мисливців та рибалок, Української риболовної ліги та інших організацій.


Дія наказу поширюється на акваторію Київського водосховища (ділянку, обмежену з півдня створом: північна адміністративна межа с. Страхолісся Київської області – с. Бор Чернігівської області вверх за течією до с. Дніпровське Чернігівської області. Площа - 7,0 тис. га) та акваторію Канівського водосховища (частина, яка обмежена створами: північна адміністративна межа с. Витачів – північна околиця с. Кийлів та південна адміністративна межа Стайківської сільської ради у напрямку на північну адміністративну межу Сошниківської сільської ради. Площа – 5,3 тис. га).

«На визначених ділянках регламентація норм вилову водних біоресурсів, мінімальний допустимий до вилову розмір риб, умови проведення спортивних змагань з рибальства і підводного полювання, дозволені та заборонені знаряддя лову та інше визначається Правилами любительського та спортивного рибальства», - прокоментував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 642-80-26 та (099) 341-73-18.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!