Чернігівський рибоохоронний патруль провів нараду з користувачами щодо нерестової заборони


27 березня 2019 року в приміщенні Чернігівського рибоохоронного патруля відбулась нарада з користувачами, які займаються промисловим виловом водних біоресурсів. На зустрічі обговорювались питання щодо підготовки до нерестової заборони.

«14 березня був підписаний наказ № 43 - од «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), підконтрольних управлінню в 2019 році». Ми робимо все можливе для того, щоб даний наказ було доведено до відома всіх рибалок, які займаються промисловим виловом», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Валерій Маслак повідомив, що до першого квітня повинні бути вилучені з водойм всі промислові знаряддя вилову водних біоресурсів. Крім того, в нерестовий період заборонено користуватися будь - якими плавзасобами. Дотримання даних вимог буде проконтрольовано рибоохоронними патрульними по кожному користувачу.

Закликаємо рибалок - промисловиків дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та надавати допомогу рибоохоронному патрулю в охороні водних біоресурсів. Якщо ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти на телефони «гарячої» лінії відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Довідкова інформація:

Відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у період з 1 квітня по 15 червня триватиме «сезон тиші». В цей час забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля.

 

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!