Фідерна карпова рибалка на оснастку Flat - Method


Фідерна карпова рибалка на оснастку Flat - Method

Вітаю всіх любителів фідерної риболовлі.

Мене звати Петро Мельничук і з вами Українська Рибалка.

Вже проходять часи старих методів ловлі риби. Прогрес йде семимильними кроками. І сьогодні ми поговоримо про фідерну риболовлю на карпа. На оснастку Метод (method) флет. Звісно придумали цю оснастку англійці, але мені здається вони придумали не саме спосіб лову, а дали англійську назву давно відомому і поширенему способу лову на так звану пружину, і надали йому більш сучасні форми.

 

Для сьогоднішньої рибалки, я обрав не велике озеро в селі Пристань Сокальського району.

 

  • ставки розташовані в екологічно чистій мальовничій зоні та оточені сосновим лісом; 
  • площа ставків – 30 га; з середньою глубиною я так думаю до 2метрів.

Розуміючи що на дворі 37градусів   не дивлячись на 1 день осені, через аномальну спеку, наш трофей тримається або у руслі на глибині де прохолодна вода, або в камишах. І я прийняв рішення зупинитись на проти острову. В центрі озера гарно проростав камиш.

Кожен початок риболовлі починається з 2-х процесів, перший процес це звісно кормова база на якій ви будете сьогодні ловити карпа, про свою прикормку  я розповім пізніше, а хотів би зупинитись на 2 процесі маркування і простукування дна грузилом як на мене цей процес один з найважливіших в рибалці. В вас можуть бути самі дорогі фідера, дорога оснастка, прикормка одна з найкращих в світі. Но якщо ви не знайшли правильне місце де стоїть риба все вище сказане не реалізує ваш прекрасний відпочинок на рибалці. Карп риба яка розбиває водойму в певні квадрати, в карпа на озері є так звана столова, місце де карп спить і гуляє, за допомогою маркерного грузила і поплавка ми можем повністю намалювати для себе рельєф дна. І зрозуміти де мілина, що там карп прохідний і гріється не довго на сонці, в яких місцях ямки бровки, де ночує карп і знайти місця де він харчується. За допомогою маркерного поплавка стравлюючи нитку з катушки ви чітко будете бачити для себе глубину, а протянувши грузило по дну відчуєте яке дно в місці лову. В статті або відео важко передати ті відчуття які відаються імпульсами в фідерне удилище, як правильно зрозуміти, що там дійсно на дні. Моя порада, як я і сам вчився. Для прикладу ви знаходитесь на піщаному березі, берете фідер вяжите любим відомим для вас вузлом маркерний груз, друг бере груз і йде по березі на відстань 30м, в свою чергу ви протягуєте цей груз по піску і запамятовуєте ті відчуття які передаються в руку, з кожним виїздом на риболовлю, з різними умовами і різною береговою зоною ви наберетесь досвіду, який допоможе вам чітко визначати рельєф дна.

 

Промірявши глубину і протянувши маркерним грузилом по дну, я знайшов для себе участок, з правої сторони стіни камиша на відстані 4метрів була не виличка ямка з твердим дном, інші проміри дна і глубини давали мені зрозуміти, що дальше йде мілина з мулом, на якому не буде комфортно ловити, кормушка флет просто буде тонути в мулі і шанси зловити карпа будуть прирівнюватись нулю, для себе розумів риба або в зарослях камиша, або стоїть в ямі, вирішив закормлювати яму і вихід до камиша щоб ароматикою прикормки витягувати рибу до своєї наживки.

В сьогоднішній риболовлі я використовував 2 склада прикормки. Перший склад це була груба фракція, всім відомий факт карп любить сімейство злакових( кукурудза, пшениця) в моїй грубій фракції це був основний корм, консервована кукурудза, ферментована кукурудза, варена пшиниця, пелетс, розварена конопля і пів кілограма прикормки Krill Method Mix.

Для методної кормушки я спочатку просіяв прикормку через сито, щоб збагатити прикормку киснем і додати їй пушистості і за одно глянути який в ній склад грубої фракції.Прикормка для самого флету виглядала наступною - пів кілограма Carp Method Mix Krill, + 1кг Фішка Голд. Получився ось такий методний корм який ідеально підійшов в ці умови.

Для швидкого закорму використовував спомб в народі просто “ракета”, 5-6 ракет в точку ловлі і точка можна сказати закормлена, дуже багато не раджу закормлювати все в міру, те що викинеш в воду назад вже не забрати, а шанс перегодувати рибу завжди присутній, і з періодичністю в 2годинки я повторював цю процедуру, помимо основного закорму також підкормлював шарами з рогатки і підкидував незначну кількість бойлів коброю. Головна заповідь рибака - чим кормим на то і ловим, основа в мене була кукурудза і пелетс на то і ловив.

Після шумного закорму, відправив і кормушку з насадкою в центр мого закормленого стола. В фідерній рибалці є два види риболовлі перший це темпова риболовля, а другий вичікування покльовки,мій варіант сьогоднішній це - терпіння і вичікування покльовки, після двох годиної медитації перший не величкий карп потурбував, мою сонну ідилію з природою, від не очікуваного сильного удару фідер зловив у воді, андреналін в крові зашкалює, не довга боротьба і перший маленький карпік на маті.

Після улову одразу докормив з рогатки 3-4 шара прикормки. І за годину часу знову впевнена покльовка і ще один спортивний карпик в садку. Потрохи докормлював ракетою. Але чомусь риба мовчала. Короп є холоднокровною істотою, так що температура його тіла дорівнює температурі навколишнього середовища. Тепліша вода прискорює метаболізм, а більш холодна навпаки, уповільнює (як і засвоєння їжі). В теплу пору року карп активний, і активно харчується, було замітно, що на точці лову присутній карп просто було потрібно підібрати правильну насадку від якої він не відмовиться, настав час експерементів в основному з діпами, рідкі армотизатори різних смаків які наносяться на наживку, після двох прикрих сходів, через зажатий фракціон стало ясно, що працює клубнічний запах, певні корективи з фракціоном і дзеркальний карп під кінець рибалки показав свою присутність. Бородьба і ось карпуша, здавшись на бочку плавно зайшов в підсак. Вдача під кінець дня мене не зрадила. Теплий перший день осені, захід сонця і вдала риболовля як на мене вдалась. Фото-сесія з пійманими рибками відпускання назад їх в рідну стихію, горнятко липового чаю і з приємними пережитими емоціями з посмішкою на обличі можна збиратись додому.

Дододаю Відео, Дякую за увагу НХНЛ!

https://www.youtube.com/watch?v=7yS1pbNFfDo

 

 

Комментировать
Молодець. Добре написано і коропці гарні ;)
Дякую, старався.
Прекрасно! 5*****
понравился Ваш блог 5+++++
а це наш метод -
мені здається , що предвісником метода була не "пружина", а "ложка", що на фото у попередньому моєму коментарі.
або ось такий ще вариант
Я таких навіть не бачив))
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!